Trenerska vrteska

Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Ma da, biće on bolji kako bude odmicalo vreme, ovo samo nije još skroz sazreo kao trener, al sad kad je probio led i to na najvećem takmičenju, sad će biti sve bolji i bolji
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Maradona ostaje do 2014.

Maradona ostaje do 2014.

Izvor: Novosti online | 21. jul 2010.

Mediji u Argentini tvrde da će legendarni fudbaler uskoro produžiti ugovor sa nacionalnim timom
sp%20maradona_310x186.jpg

Selektor Argentine Dijego Armando Maradona i sledeće četiri godine će sedeti na klupi „gaučosa“ uprkos razočaravajućem rezultatu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Prema tvrdnjama medija u Argentini legenda svetskog fudbala namerava da ostane trener nacionalnog tima, a pitanje je dana kada će potpisati novi ugovor, koji mu garantuje posao selektora do SP 2014. u Brazilu.
Maradona je u utorak trebalo da razgovara sa predsednikom Saveza Hulijom Grondonom, ali je sastanak odložen zbog Dijegovog puta u Venecuelu, gde je posetio tamošnjeg lidera Huga Čavesa.
 
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
Ma da, biće on bolji kako bude odmicalo vreme, ovo samo nije još skroz sazreo kao trener, al sad kad je probio led i to na najvećem takmičenju, sad će biti sve bolji i bolji
pa to i jeste problem,što nije sazreo kao trener da bi vodio rep argentine,prvo nek radi malo u klubovima pa ako pokaže talenat za nešto više onda može
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Alberto Malezani novi trener Bolonje

Italijanski prvoligaš Bolonja angažovala je Alberta Malezanija za novog trenera.
70302_malezani01-afp-damien-meyer_f.jpg


Dosadašnji trener Bolonje Franko Kolombo dobio je otkaz dan pred početak Serije A.
Malezani je u karijeri predvodio Kijevo, Fjorentinu, Parmu, Veronu, Panatinaikos, Udineze, Empoli i Sijenu.
Najveći uspeh 56-godišnji stručnjak je postigao sa Parmom, sa kojom je osvojio Kup i Superkup Italije, kao i Kup UEFA.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ulije preuzima Aston Vilu?

Bivši trener Liverpula Žerar Ulije bi mogao da se vrati u Premijer ligu, jer uprava Aston Vile namerava da mu ponudi ugovor, tvrdi "Skaj sports".
71354_ulijeee01-afp-daniel-sannum-laute_f.jpg

Ulije je trenutno tehnički direktor Fudbalske federacije Francuske, a britanski mediji su pisali da bi mogao da sedne u fotelju direktora fudbala na Vila parku. Ipak, "Skaj sports" javlja da je Ulije postao glavni kandidat za naslednika Martina O'Nila i da bi odluka mogla da bude doneta u narednih 48 sati.
Ulije je imao uspeha na Ostrvu i sa Liverpulom 2001. godine je osvojio Kup UEFA, FA kup i Liga kup, a nedavno je za PA Sport na pitanje o Vili odgovorio: "Nikada i uvek su dve reči koje ne možete koristiti u fudbalu".

Osim Ulijea, kao kandidati za klupu Aston Vile su spominjani Sven Goran Erikson, Jirgen Klinsman, Bob Bredli, Alan Kurbišli, Ronald Kuman i Dejvid Mojes.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Rajevac napustio Ganu i preuzeo Al Ahli

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Gane Milovan Rajevac potpisao je ugovor sa klubom Al Ahli iz Saudijske Arabije, javili su danas mediji u Gani.
74314_rajevac_f.jpg

Ćao nema više - Milovan Rajevac napuštio reprezentaciju Gane

Predsednik saudijskog kluba princ Kalid bin Fahd potvrdio je u izjavi za saudijsku štampu da je Rajevac sa Al Ahlijem potpisao jednogodišnji ugovor vredan 4,5 miliona dolara.

Srpskom stručnjaku je ugovor sa Fudbalskim savezom Gane istekao 17. avgusta, ali je posle velikog uspeha i plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva, vodio neuspešne pregovore o produžetku saradnje.


Čelnici FS Gane Srbinu su ponudili novi četvorogodišnji ugovor, ali uz nepovoljan finansijiski status, kao i postavljanje imperativa osvajanja narednog Kupa Afrike.

Rajevac bi na klupi Al Ahlija trebalo da debituje 16. septembra protiv gradskog rivala iz Džede, Al Itihada.

blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
AEK otpustio Dušana Bajevića

27. septembar 2010. | 00:29 | Izvor: B92 |



Trener fudbalera AEK Dušan Bajević dobio je otkaz pošto je njegova ekipa poražena od Volosa rezultatom 3:1, u 4. kolu grčke Superlige.

AEK u prva četiri kola prvenstva zabeležio dva poraza, jedan remi i samo jednu pobedu i trenutno se, sa četiri osvojena boda, nalazi na 13. mestu na tabeli. Isti broj bodova imaju i Panionios i Atromitos koji se nalaze u zoni ispadanja.

Tokom celog meča nezadovoljni navijači AEK-a vređali su Bajevića, kome je to bio treći put u karijeri da vodi AEK, klub u kome je i igrao.

Bajević je kao trener, u periodu od 1988. do 1996. godine, predvodio je AEK do četiri titule prvaka Grčke, ali mu navijači nikada nisu oprostili što je prešao u Olimpijakos, sa kojim je osvojio još tri četiri titiule.

Bajević je vodio AEK-a i od 2002. do 2004, da bi taj klub ponovo, po treći put, preuzeo 2008. godine.
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Bundesligaš otpustio trenera

13 Oktobar 2010 | 12:20



Štutgart je otpustio je trenera Kristijana Grosa zbog loših rezultata na početku sezone. Bundesligaš je saopštio da je odluku doneo posle "detaljne analize trenutne situacije", prenosi Beta.

Privremena zamena za Grosa biće Jens Keler, koji će voditi ekipu na sledećoj prvenstvenoj utakmici protiv Šalkea u Gelzenkirhenu. U prvih sedam kola nemačkog prvenstva Štutgart je zabeležio šest poraza i osvojio je samo tri boda. "Švabe" zauzimaju poslednje mesto na tabeli.
 
Natrag
Top