Trenerska vrteska

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
347
Alberto Zakeroni menja Ćira Feraru?

7115789734b62c9f4ce089064039274_big.jpg
Italijan Alberto Zakeroni navodno će zameniti Ćira Feraru na klupi torinskog Juventusa, objavila je Gazeta delo Sport, pozivajući se na izvore u tom klubu.

Juventus je pod vođstvom Ferare izgubio devet od poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima. "Stara dama" je šesta na tabeli Serije A, a nije uspela ni da se plasira u osminu finala Lige šampiona. Torinski klub je poslednji neuspeh doživeo u četvrtak kada je izgubio od Intera u četvrtfinalu nacionalnog kupa.
Uprava Juventusa nije želela da komentariše pisanje uglednog lista, koji je na zvaničnom sajtu najavio da će se Zakeroni već u petak pojaviti na treningu "stare dame".

Zakeroni je 1999. godine predvodio ekipu Milana do titule prvaka Italije, a posle toga je trenirao i ekipe Intera, Lacia i Torina.

Sjaho kurta i uzjaho murta-mislim da se tako kažeyes3.
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2009
Poruka
1.014
Slažem se, mislim da sam tako nešto već rekao u Juventusovom topicu.

Većeg kretena od ovog Zaccheronia nisu mogli da dovedu.
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Romario otpustio Bebeta

Romario otpustio Bebeta

16k48k8.jpg


Amerika iz Rio De Žaneira doživela je još jedan u nizu poraza, ovog puta od Olarie, u prijateljskom meču doduše (1:2), ali i to je bio jasan signal Romariju, sportskom direktoru, da reaguje. Legendarni fudbaler odlučio je da otpusti trenera ekipe, ništa manje slavnijeg Bebeta, svojevremeno, njegovog saigrača iz reprezentacije u vreme svetske dominacije Južnoamerikanaca.

- Romario me je pozvao na razgovor posle utakmice i rekao da je vreme za promenu trenera - izjavio je Bebeto posle meča, dodavši da će, naravno, i dalje ostati u dobrim odnosima sa čovekom koji mu je uručio otkaz: - Naše prijateljstvo nema veze sa ovim. Poštujem Romarijevu odluku, koja je u interesu kluba. Za ovo kratko vreme koliko sam bio trener uvideo sam da imam još dosta toga da naučim, a nadam se da ću uskoro ponovo negde dobiti priliku. Imao sam ponuda i pre nego što sam preuzeo Ameriku, ali sam dao reč Romariju - rekao je Bebeto, koji je prvi deo Karioka prvenstva završio sa učinkom od tri pobede, jednim remijem i četiri poraza. Bebetu je ovo inače bio prvi trenerski angažman.
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Gus Hidink novi selektor Turske

18998076564b7bd5c808ae5534334246_big.jpg
Holandski stručnjak Gus Hidink potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Turske, čime je i zvanično postrao novi selektor te zemlje.

Hidink će predvoditi najbolje fudbalere Turske u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto je potpisao dvogodišnji ugovor, uz opciju da se ta saradnja produži na još dve godine. On će na klupi Turske zameniti Fatiha Terima koji je podneo ostavku pošto nije uspeo da odvede ekipu na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
"Predsednik fudbalskog saveza Turske (TFF) Mahmut Ozgener sastao se u utorak sa Gusom Hidinkom u Amsterdamu, gde su potpisali ugovor o četvorogodičnjoj saradnji, od kojih su dve godine opcionalne", kaže se u zvaničnom saopštenju TFF.

Hidink je prethodno vodio reprezentaciju Rusije, sa kojom ima važeći ugovor do 30. juna, ali je još ranije saopštio da neće produžiti saradnju sa nacionalnim savezom te zemlje. On nije uspeo da odvede Rusiju na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, pošto je 'zbornaja' eliminisana u baražu od reprezentacije Slovenije.

Hidink je u karijeri vodio selekcije Holandije, Južne Koreje, Australije, a bio je i trener PSV Ajndhovena, madridskog Reala i Čelsija.
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Mnogo al za takvog strucnjaka nista nije skupo
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Da je mnogo dobar odveo bi Ruse na SP,postujem nnjegove rezultate do sad,ali mislim da mu cena nije visoka.
 
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Vlasnici Sitija: "Manćini ostaje"

468355244be3e714d4fce208272528_big.jpg
Roberto Manćini ostaje menadžer Mančester Sitija, i to će biti još mnogo godina, izjavio je predsednik “građana” Khaldun Al Mubarak.

Nade navijača Sitija da će završiti na 4.mestu koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, raspršio je Totenhem pobedom od 1:0, a mnogi su očekivali da će nestrpljivi i prebogati vlasnici Sitija uručiti otkaz italijanskom treneru:
Roberto će za nas odraditi veliki posao u godinama koje dolaze. Već u ovoj je obavio dobar posao preuzimajući klub u toku sezone. Vlasnik kluba Šeik Mansur oduševljen je načinom na koji je gospodin Manćini organizovao ekipu” izjavio je za klupski sajt Al Mubarak.

Očekuje se da će vlasnici Mančester Sitija ponovo potrošiti na desetine miliona funti u narednom prelaznom roku, kako bi još više pojačali tim za narednu sezonu. U opticaju su kao i pred prošli prelazni rok najveća imena evropskog i svetskog fudbala...
 
Natrag
Top