Trenerska vrteska

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Spremna lista Rafinih naslednika

00018820.jpg

Vlasnici Liverpula, Tom Hiks i Džordž Džilet navodno su spremili kraći spisak potencijalnih kandidata za naslednika trenera Rafaela Beniteza. Poslednji u nizu udaraca za "crvene" bio je remi od 1:1, protiv Stouka. Na vrhu liste je Mark Hjuz koji je pre mesec dana dobio otkaz u Mančester sitiju, a odmah ispod je i trener Aston Vile, Martin O'Nil. Na meti Amerikanaca su i Gus Hidink i Žoze Murinjo, ali pitanje je koliko su ove opcije realne. Za Hjuza nisu zainteresovani samo na "Enfildu" već i u Blekburnu gde se Semu Olerdajsu "drma klupa".



Izvor: sportal.rs
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Claudio Gentile pregovarao sa čelnicima Juventusa

Kako prenose talijanski mediji, bivši talijanski U-21 izbornik Claudio Gentile danas je proveo dva sata u razgovorima sa čelnicima Juventusa. Naravno, nije teško pretpostaviti o čemu su razgovarali, jer se Gentile posljednjih dana spominje kao jedan od najizglednijih nasljednika Cira Ferrare na klupi tog kluba ukoliko ovaj dobije otkaz.

Novinari tvrde kako se Gentile susreo sa pomoćnim direktorom kluba Robertom Bettegom izvan Torina kako bi se izbjegla svjetla medija, no njihov sastanak ipak nije prošao neopaženo.

Gentile je igrao za Juventus od 1973. do 1984. godine, a bio je dio talijanske reprezentacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka svijeta na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Kao trener 2004. godine je osvojio Europsko prvenstvo za mlade reprezentacije, te brončanu olimpijsku medalju iste godine. 2006. godine ga je na klupi mlade reprezentacije naslijedio Pierluigi Casiraghi.
 
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Alberto Zakeroni menja Ćira Feraru?

7115789734b62c9f4ce089064039274_big.jpg
Italijan Alberto Zakeroni navodno će zameniti Ćira Feraru na klupi torinskog Juventusa, objavila je Gazeta delo Sport, pozivajući se na izvore u tom klubu.

Juventus je pod vođstvom Ferare izgubio devet od poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima. "Stara dama" je šesta na tabeli Serije A, a nije uspela ni da se plasira u osminu finala Lige šampiona. Torinski klub je poslednji neuspeh doživeo u četvrtak kada je izgubio od Intera u četvrtfinalu nacionalnog kupa.
Uprava Juventusa nije želela da komentariše pisanje uglednog lista, koji je na zvaničnom sajtu najavio da će se Zakeroni već u petak pojaviti na treningu "stare dame".

Zakeroni je 1999. godine predvodio ekipu Milana do titule prvaka Italije, a posle toga je trenirao i ekipe Intera, Lacia i Torina.
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Viljareal otpustio trenera

00020012.jpg


Rukovodstvo Viljareala otpustilo je u nedelju trenera ovog tima, Ernestea Valverdea, posle poraza od Osasune (0:2), saopšteno je na sajtu "žute pomornice". Klub sa "El Madrigala" najavio je da će ime novog trenera biti poznato u narednih nekoliko dana, a mediji u Španiji već spekulišu da je Mihael Laudrup prvi pik uprave Viljareala.

Ekipu će do daljeg voditi Huan Karlos Garido, trener B tima Viljareala, koji odlično vodi ovaj tim u njegovoj prvoj sezoni u Segundi.

Valverde je već šesti trener koji je dobio otkaz u Španiji ove sezone. Prethodno, bez posla su ostali Abel Resino (Atletiko), Huan Karlos Merida (Rasing), Marselino Garsija Toral (Saragosa), Ugo Sančez (Almerija) i Hoze Anhel Čučo (Herez).
 
Natrag
Top