Tražiti Boga srcem i umom

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A tko si ti da odrediš da svima bude onako kako tebi paše?

Zato što živim po zakonu Hristovom. To više nije do mene i mojih prohteva, već po zakonu Hristovom, i po tom zakonu mene oni ne mogu ugroziti.

Jer ako su nama misli čiste, kako to mene može da ugrožava neko ko čini greh za svoj groš? Šta ja imam sa njim?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato što živim po zakonu Hristovom. To više nije do mene i mojih prohteva, već po zakonu Hristovom, i po tom zakonu mene oni ne mogu ugroziti.

Zašto odgovaraš na pitanje koje te nije postavljeno. Ja tebe nisam pitao zašto tebi pederi na ulici pašu, nego sam te pitao, ponavljam:

A tko si ti da odrediš da svima bude onako kako tebi paše? Tebi paše uživati u orgijanju pedera na ulici, pa bi to nametnuo svima!? Da, tko si to ti - Staljin, Tito, Enver Hodža .. ?

Jer ako su nama misli čiste, kako to mene može da ugrožava neko ko čini greh za svoj groš? Šta ja imam sa njim?

Znači, ni Krist po tebi nije imao čiste misli. :ludd/: Po tebi je i Kristom ovladao sotona, pa je Krist obuzet svojim nečistim mislima išao opominjati grešnike s kojima se susretao, iako su oni 'činili grijeh za svoj groš'. :mig:

A i apostoli. I apostoli su po tebi bili opsjednuti nečistim mislima, pa su i oni oštro upozoravali grešnike (pedere i pederluke svih vrsta), iako su svi ovi pederi 'činili grijeh za svoj groš'. :roll::ludd/:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A tko si ti da odrediš da svima bude onako kako tebi paše?

Ja kažem ono što je po Zakonu Hristovom. Zato imam slobodu prosuđivati motive drugih.

Ko to ima pak nečistu savest, kome neko mora ukloniti neke ljude, da bi on bio tek onda 'slobodan'? Ako tebi treba uklanjanje nekoga ko javno čini neki greh, ako tebi oni ugrožavaju tvoj odnos sa Bogom, onda taj odnos jednostavno ne postoji. Eto zato sam ti govorio o motivima. Jer ljubi Boga svim srcem i umom znači imati ispravne motive. Ako nemaš ispravne motive ti Boga ne ljubiš. I ne živiš po zakonu Hristovom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
ako tebi oni ugrožavaju tvoj odnos sa Bogom, onda taj odnos jednostavno ne postoji. Eto zato sam ti govorio o motivima.

Onda ni odnos Isusa s Bogom, kao i odnos apostola s Bogom nije postojao. :ludd/: I Isus i apostoli su desetorostruko oštrije od mene prokazivali i osuđivali javni grijeh, grijeh činjen na javnom mjestu i na očigled svih ljudi.

Ispast će da jedino ti i đavo imate ispravan odnos s Bogom, kad ga već nisu imali Isus i apostoli. Ali, iskreno, treba biti teška budaletina pa u ove tvoje tvrdnje povjerovati. :ludd/::roll:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Te dve zapovesti su osnov većeg zakona.

Citiraj ti nama deset zapovesti koje tvoja crkva priznaje.

Da vidimo da li pošuješ.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Svako kome smeta ispoljavanje greha drugoga, tako da bi zabranio, ima nečistu savest.

Drugo je ono što su radili Isus i apostoli. Oni nisu nikome zabranjivali, već su ukoravali greh. Jedno je zabranjivati a drugo je greh ukoriti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svako kome smeta ispoljavanje greha drugoga, tako da bi zabranio, ima nečistu savest.

Onda su Isus i apostoli imali nečistu savjest?!?! :ludd/: Samo ti i đavo imate čistu savjest,:mig: ako ćemo se zaj*ebavati.

Drugo je ono što su radili Isus i apostoli. Oni nisu nikome zabranjivali, već su ukoravali greh. Jedno je zabranjivati a drugo je greh ukoriti.

Da, Isus i apostoli su ukoravali za takve grijehe, a ti takve grešnike sokoliš i nagovaraš - orgijajte na ulicama, je*bite se na ulicama, to je vaše ljudsko pravo.

:ludd/::ludd/:

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisu nikome zabranjivali zakonski.

Savjest bogobojaznog čovjeka, dakle zdravo odgojena savjest, mrzi grijeh. A tvoja savjest ljubi grijeh, i to toliko da se zalažeš da grešnici te grijehe čine na javnim mjestima i naočigled mnoštva ljudi. “Je*bite se na ulicama, to je vaše pravo“, poručuje tvoja zatrovana savjest pederima.

1696448709266.png

Natrag