Tragicne smrti poznatih licnosti

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Poginula glumica Ena Begović - 2008.

y130179533860560504.jpg


SPLIT (Beta) - Hrvatska glumica Ena Begović (40) poginula je u utorak u 13.30 sati u saobraćajnoj nesreći u Splitskoj na ostrvu Braču. Enina majka Tereza (1935) zadobila je teške telesne povrede, jednoipomesečna ćerka Lana (rođena 1.jula) nalazi se na posmatranju u splitskoj bolnici, dok je Enin suprug Josip Radeljak (1943), prema prvim informacijama, prošao bez povreda.

Prema nepotpunim podacima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, nesreća se dogodila kada je džip marke "grand čiroki" zagrebačke registracije, kojim je upravljao Radeljak, iz neutvrđenih razloga skrenuo sa puta i survao se u provaliju duboku oko pet metara. Teško povređena Ena prebačena je gliserom u splitsku bolnicu gde su lekari konstatovali smrt. Ena Begović letovala je sa porodicom u Supetru na Braču.

Ena Begović, rođena je 8. jula 1960. godine. Tokom višegodišnje karijere ostvarila je značajne uloge, među kojima se ističu naslovna uloga u "Gospođici Juliji", zatim Antigone, Nere u "Gričkoj vještici", baronice Kasteli u "Gospodi Glembajevima" i druge. Ena Begović igrala je i u brojnim filmovima poput Tomićeve "Kraljevske završnice", u "Glembajevima" Antona Vrdoljaka, "Čarugi" Rajka Grlića i drugima.
 
Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Britani Marfi (1977-2009)

images


Mlada glumica Britani Marfi (Brittany Murphy), koju znamo po ulogama nežnih i romantičnih heroina, preminula je u trideset i drugoj godini od srčanog udara. Uprkos pokušajima hitne pomoći da je oživi, glumičino srce se konačno zaustavilo u nedelju, 20. decembra, u ranim jutarnjim časovima.

Marfijeva je počela da glumi kada joj je bilo samo 14. godina. Prvu zapaženu filmsku ulogu ostvarila je u tinejdžerskom filmu "Otkačena plavuša" ("Clueless") iz 1995. godine pored Ališe Silverstoun (Alicia Silverstone). Nakon brojnih manje poznatih filmskih i televizijskih uloga, ostvarila je ozbiljnu ulogu u filmu "Neprilagođena" ("Girl, Interrupted") iz 1999. godine, pored Vinone Rajder (Winona Ryder) i Andželine Džoli (Angelina Jolie).

Slede uloge u filmovima "Summer Catch" pored Fredija Princa Džuniora, "8 milja" ("8 Mile") s Eminemom (Eminem), "Upravo venčani" ("Just Married") s bivšim dečkom, Eštonom Kučerom (Ashton Kutcher), "Ljubav i druge katastrofe" ("Love and Other Disasters"), "Uptown Girls", gde igra dadilju Dakoti Fening (Dakota Fanning), "Mala crna knjižica" ("Little Black Book") i "Grad greha" ("Sin City"). Odlične kritike je dobila za vrlo zahtevnu dramsku ulogu u filmu "Nikom ni reči" ("Don't Say a Word") pored Majkla Daglasa (Michael Douglas). Poslednjih godina smo je mogli čuti u filmovima "Ples malog pingvina" ("Happy Feet") i "Good Boy!", u kojima je pozajmljivala glasove glavnim likovima.

Marfijeva je često bila meta tabloida zbog svog burnog ljubavnog života, ali i problematičnog fizičkog izgleda. Dva puta je bila verena, da bi se udala tek nakon trećeg pokušaja, 2007. godine, za reditelja Sajmona Mondžeka (Simon Monjack), koga je upoznala na snimanju filma "White Hotel". Što se tiče fizičkog izgleda, doživela je brojne transformacije od prilično krupne brinete u filmu "Otkačena plavuša" do sićušne plavuše punih usta, kakvu je publika zna iz kasnijih uloga. Zbog svoje figure glumica je često bila na meti paparaca i žute štampe, koja je tvrdila da boluje od anoreksije.

Britani Marfi je ove godine snimila dva filma čija se premijera očekuje naredne godine - film "Something Wicked" je u fazi postprodukcije, dok je novi film Silvestera Stalonea (Sylvester Stallone) - "The Expendables", u završnoj fazi. Filmove "Shrinking Charlotte" i "Poor Things" nikada neće završiti.
 
Član
Učlanjen(a)
15.08.2012
Poruka
1
''IZNENADNA SMRT MAJKLA ĐEKSONA''
Nakon iznenadne smrti Majkl Džeksona, pojavilo se na stotine izjava, detalja, teorija i slika. Preneću vam ovde najinteresantnije, i trudiću se da vas ne bombardujem previše “Džeksonmanijom”, jer znam da mnogi od vas ne vole ovu euforiju koja nastane kad neko poznat iznenada umre.
Uzrok smrti

Sada je već skoro sigurno da je srčani udar bio izazvan inekcijom Demerola, koju je Džekson primio sat vremena pre smrti. Nakon što je primio tu inekciju, počeo je sve slabije i slabije da diše, a srce mu se polako usporavalo, da bi u jednom trenutku jednostavno prestao da diše. Nikakva reanimacija, elektrošokovi, ili bilo kakvi lekari nisu mogli da mu pomognu.

Majkl je uzimao Demerol već poslednjih 20 godina. To je analgetik sličan morfijumu, i dugotrajna upotreba dovodi do oštećenja srca i organizma generalno. Neki mediji nagađaju da je u pitanju bilo predoziranje, ali je Majklov organizam bio u tako lošem stanju da je i obična doze Demerola mogla da izazove kraj života. Kada budu stigli rezultati autopsije znaće se više.

Jedini čovek koji je bio pored Majkla kad je on umro je njegov lični lekar Konrad Marej, koji je posle ovog događaja zatvorio svoju ordinaciju i nestao od očiju javnosti.
Prema rečima njegovih bliskih prijatelja, Majkl je bio u jako lošem stanju već duže vreme:

“Brinuli smo se kako će da podnese te koncerte. Nije jeo, nije spavao, a kada je spavao, imao je noćne more da će biti ubijen”, rekao je jedan od njegovih pomoćnika. “Bio je jako zabrinut da će razočarati svoje fanove. Rekao je da misli da će umreti pre koncerata u Londonu. Rekao je da misli da će završiti kao Elvis. Uvek je sebe poredio sa Elvisom, ali nešto u njegovom glasu mi je govorilo da je želeo da umre, bio je umoran od života. Predao se. Njegov glas i pokreti više nisu bili tu. Mislim da je izabrao da umre pre nego da se izblamira na stejdžu.”

Glasine o dečaku koji je tužio Džeksona

Juče popodne na Internetu se pojavila vest da je Evan Čendler, dečak koji je optužio Majkl Džeksona za seksualno uznemiravanje, izjavio da je sve lagao. Međutim, ubrzo se pokazalo da vest nije tačna. Dečak je navodno izjavio da je sve što je rekao bila laž i da mu je otac naredio da sve to kaže pred sudijom kako bi dobili veliku odštetu od Džeksona i kako više ne bi bili siromašni. Priča zvuči sasvim realno, ali ipak nije tačna.

Kao što sam već rekla, Džekson je za sobom ostavio troje dece, dva dečaka i devojčicu. Paris i Majkl Džozef su nastali iz njegove veze sa Debi Rou, medicinskom sestrom u dermatološkoj ordinaciji gde je Majkl lečio svoju kožu tokom osamdesetih godina. Treći sin, Princ Majkl Džekson II, je rođen 2002 od strane surogat majke čiji identitet nikada nije otkriven. Deca će najverovatnije ostati kod svoje bake, jer kažu da im je kod nje najbolje.
 
Natrag
Top