Tragedija u Ivanić Gradu: Ubojstvo 4-mjesečnog sina i supruge najavio na Fejsu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Tragedija u Ivanić Gradu: Ubojstvo 4-mjesečnog sina i supruge najavio na Fejsu

Agencija Vlm|Danas.hr 17.04.2011.

0025007.48.jpg


'Kći mi je umrla na rukama. Držala sam je i ona je disala, dotakla sam joj bilo i čula krv kako kvrči, a onda sam osjetila da mi je klonula', riječi su majke čiju je 23-godišnju kćer Dijanu u petak navečer ručnom bombom ubio suprug, 28-godišnji Dalibor Pavlović.


Pavloviću je prošli mjesec sud u Sisku zbog prijetnji nesretnoj djevojci odredio uvjetnu kaznu i zabranu približavanja. Nekoliko sati nakon napada i sam je preminuo od ozljeda u KB-u Dubrava. Iza njih ostao je dječačić od samo četiri mjeseca.

Policija se bojala ući

Bila je to uobičajena večer. Dijana, njena majka i dvije rođakinje sjedile su u dnevnoj sobi, gledale televiziju, a pored njih je bila i beba, kad se pred njima stvorio Dalibor. Prvo je došao do kolijevke, poljubio bebu, a potom pozvao Dijanu da razgovaraju u kuhinji. Ona ga je slijedila pa rekla:

"Rekla sam ti sve što sam imala", i vratila se u sobu. Njezina je majka tada, kaže, zvala policiju, a netom kasnije Dalibor je izvadio bombu. U sobi je bacio osigurač, a preplašena Dijana vrišteći je pobjegla preko balkona na dvorište. Njezina majka panično je zgrabila unuka i izjurila pred kuću kroz ulazna vrata. Kada je pogledala, djevojka je već ležala u krvi.


"Došli su policajci, ali ostali su na cesti, nisu htjeli ući u dvorište jer su se bojali, rekli su: "Eksplozija, kamo ćemo?!". Hitna pomoć nije joj ni pokušala pomoći! Samo su njega odveli, a nju su ostavili, nisu je ni pokušali reanimirati", priča majka.


Osuđen na šest mjeseci zatvora, izašao nakon 10 dana!

Povučena i, kako je opisuju, dobrodušna trgovkinja Dijana i građevinski radnik Dalibor upoznali su se prije pet godina u Jajcu, gdje je on odrastao, a odakle su njezini porijeklom. Bio je njezina prva i jedina ljubav. Budući da Dalibor nije bio blizak sa svojima, Dijanini roditelji sve su im pružili: dali su im i opremili stan u obližnjoj Popovači, a njega su prihvatili kao svog sina.

No, prije mjesec dana pokazao je svoje pravo lice. Zaprijetio joj je ubojstvom, a prijetnje je podebljao na policijskom ispitivanju gdje je inspektorima, neslužbeno se doznaje, dodao da će ubiti ne samo Dijanu nego i sina.


Odmah je osuđen na šest mjeseci zatvora, no u pritvoru je proveo samo deset dana jer je zatvorska kazna preinačena u uvjetnu.


'Prevario nas je, pretvarao se da je dobar'

Trgovkinja Dijana vratila se roditeljima u Ivanić Grad, no tek im se nedavno, kaže njezina majka, počela otvarati. Do tada o njemu i mogućim zlostavljanjima nije rekla ni riječ. Iako joj se nije smio približavati, prošle subote automobilom se vozikao po njihovoj ulici, a dva dana prije ubojstva mobitelom joj je poslao poruku da će je ubiti. Prijetio je i telefonski nazivajući je kurvom. Više su puta, kaže majka, zvali policiju, no reakcije nije bilo.

"Prevario nas je, pretvarao se da je dobar, a mi smo mu vjerovali i prihvatili ga kao svojeg. Njegove roditelje vidjeli smo dva puta. Na njihovoj svadbi lani u listopadu njegov je otac rekao da to neće dugo trajati. To nije rekao bez veze, poznavao je svog sina", kazala je majka.


Novi list
pak saznaje da je Pavlović najavio ubojstva i samoubojstvo još prije mjesec dana, napisavši na svom profilu na Facebooku "ugasit će se tri mlada života". 
Top