Trafo za Proxxon busilicu

Učlanjen(a)
01.01.2014
Poruka
23
Imam Proxxon busilicu ,malu modelarsku ,jacine 100 W ,radi na 12-18 V ..2-5 A ...ali nemam trafo za nju :posto sam gledao da kupim original ali mi je malo skupo .E sad ,bio sam kod prijatelja i on je stavio na svoj trafo od radio stanice ,koji ima mogucnost regulacije napona od 12 pa na vise volti i regulaciju amperaze ili snage ,I najbolji rezultati su na 16V ..i kod starta povuce oko 3A i dallje radi na 2 A .Medutim kada sam probao smanjiti broj okretaja potenciometrom na busilici ,nije reagirala ...??
Zatim sam posudio original punjac za Proxxon i prikopcao busilicu i normalno je radila ,,potenciometar smanjuje i povecava broj okretaja sa tim da se ne gubi snaga !!Na njihovim starnicama sam procitao da ti trafoi na izlazu daju "nestabilni napon",sta god to znacilo i da se radi toga moze dobiti ovaj povoljni omjer smanjenja okretaja i ne gubljenja snage .
Molio bih nekoga ako zna ,moze li se u kucnoj radinosti napraviti takav trafo ili prepraviti neki vec postojeci ?? Od auto-punjaca i PC napajanja ne vredi probano ,!!
Hvala unapred ..pozz
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
Probaj je priključiti na neki polovni akumulator od auta, to bi trebalo da radi!

pozz!
 
Učlanjen(a)
01.01.2014
Poruka
23
Jesam i to donekle radi kako treba ali mi je nezgodno nositi akumulator sa sobom kad koristim busilicu ....Hvala
 
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
121
Ne znam kako bi se ponasao sa napajanjem za led trake. Ja sam ih koristio za neke motore 12V a imao sam i regulaciju.
 
Učlanjen(a)
01.01.2014
Poruka
23
e to bih morao probati ...ali me zbunjuje ovo sto sam procitao na starnicama firme Proxxon ...da je na izlazu " nestabilna struja "???? Koga god sam pitao ne kuzi sta bi to trebalo biti !
 
Top