Torrent download - problem sa brzinoom

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
Imam interesantan problem vezan za download preko utorrenta.
U stanu imam dva desctop racunara koji su povezani sa ruterom lan kablom jer volim da iskoristim maksimalnu brzinu koju mi pruza operater (sbb 60mb/sek).
Do skoro je bilo sve kako treba i kada skidam na bilo kom od ta dva racunara brzina downloada bude i do 6mb/sek u zavisnosti od samog torrent fajla koji skidam, ali mi se od skoro nesto cudno desava, tj na jednom desctop racunaru sam skidao najnovije here mape i skidao ih je brzinom npr od oko 5mb/sek, a kada je tu skinuo stavio sam da se skida isti torrent fajl na tom drugom desctop racunaru, ali je na njemu maksimalno oko 150kb/sek download. Cisto samo da napomenem da nisam ogranicio brzinu za download greskom na utorrentu jer sam to proverio.
Probao sam jos neke druge torrente da skidam na oba kompa, ali isti se problem javlja na jednom. Cak sam probao da na ruteru remestim lan kabal na drugi izlaz na routeru, ali nista time nisam psotigao.

Da li mozda znate o cemu se radi i kako resiti ovaj problem?
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
Ali napunio sam ga nekim filmovima za download pa ne mogu ponovo da ih teazim jer ih je previse

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.318
Mozda je neki problem do provajdera.mada bi onda trebalo biti problema na oba kompa,ali znaj da oni iz podstanica na svojih komova mogu pratiti skidanje na tvojim masinama,pa malo zategnuti protok na tom drugom kompu.Moze tu biti do kvaliteta tvojih kompova,pa jedan skida normalno a drugi sporije jer je slabiji.mada kazes da ponekad skidju normalno i jedan i drugi.probaj pauziraj taj koji skida dobro,pa sacekaj malo i vidi da li se menja brzina na ovom drugom.Svega ima kada su problemi aktivni.
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
Sto se samog kompa tice provereno je ok i nije los da u tom smislu da bi to redstavjalo problem. Jedan je sa intelovim i5 procesorom druge generacije, a drugi je intel core2duo na 3ghz. Svasta sam probao i prblem se nije resio, ali sta je tu je, resenje nemam
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.318
Ma ume Torrent da zeza bez ikakvog razloga.tako da je nekada neobjasnjivo.
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
Sve je moguce, ociglednoo nema resenja jer je problem uvrnut. Sada cu da instaliram uTorrent pro :)
 
VIP IPTV
Učlanjen(a)
13.05.2012
Poruka
7.936
A što komplikuješ, instaliraj bilo koji drugi. Ne moraš deinstalirati postojeći, bitno da utvrdiš jel do njega problem.
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
U pravu si. Probacu to

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
Problem je do torrenta definitivno jer sa drugim torrent programima sve radi kako treba. Hvala na savetu ;)

Da li mozda postoji nacin da sve torrent fajlove koje sam stavio dase skidaju preko utorrenta prebacim u neki drugi torrent program bez da imam sve torrent fajlove skinute, tj sacuvane? Mnogo bi mi znacilo tako nesto zbog toga sto imam napakovan ogroman br fajlova za skidanje, a trebalo bi mi previse vremena da ih sve sakupim ponovo
 
Natrag
Top