Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Top 10: Najlošiji filmski nastavci

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
maja_jevtic

maja_jevtic

UREDNIK
Top 10: Najlošiji filmski nastavci
| Izvor: B92, Rolling Stone
Kakav god da je, "prvi put" zaborava nema. A ako želi da uđe u istoriju, "drugi put" mora baš da se potrudi. Šteta što ovim filmskim pokušajima to nije pošlo za rukom.


Kum 3 / Mamurluk u Bangkoku / Ratovi zvezda Epizoda I: Fantomska pretnja


10. Gorštak 2 - Ubrzanje. (Highlander II: The Quickening, 1991)

Dovoljno je bilo da slavni kritičar Rodžer Ebert u osvrtu na film napiše da je ovaj nastavak toliko loš, da se može reći da je sjajan u svojoj kastatrofalnosti. “Ovo je jedan od najurenebesnijih besmislenih filmova koje sam gledao u poslednjih mnogo, mnogo godina”, pisao je Ebert. Dovoljno, zar ne?


9. Sveci protiv mafije 2 - Svi sveti (The Boondock Saints II: All Saints Day, 2009)

Prvi deo filma je po dolasku u bioskope 1999. bio “ne baš dobro” prihvaćen, ali je potom DVD izdanje vremenom steklo kultni status i armiju poštovalaca. Drugi nastavak to ne bi uspeo da ponovi, ni da se sto puta objavi na DVD-u. Loš film je… loš film, bez obzira na format.


8. Spiker 2: Legenda se nastavlja (Anchorman 2: The Legend Continues, 2013)

Napraviti dobar i originala dostojan nastavak komedije nije nimalo lako. Pogotovo ako je prvi deo bio toliko dobar kao “Spiker” iz 2004. Zapravo, nije drugi deo toliko loš, ali kroz nekoliko godina teško da će bilo ko hteti da gleda nastavak pored onako dobrog prvog dela.


7. Matriks 2 (The Matrix Reloaded, 2003)

Tokom četiri duge godine, koliko je vremena prošlo od prvog dela, oduševljenje filmofila Neom i družinom je toliko naraslo, da je nastavak filma mora da bude više nego dobar da bi opravdao očekivanja. I mnogi su već bili pripremljeni na blago razočaranje, ali niko nije očekivao da će nastavak biti ovako loš.


6. Mamurluk u Bangkoku (The Hangover Part II, 2011)

Opet te komedije i njihovi nastavci. U ovom slučaju ekipa je odlučila da igra na iste fore, misleći da je dovoljno da radnju filma iz urnebesnog Las Vegasa izmesti u još haotičniji Bangkok. Ali za dobar nastavak potrebno je mnogo više. Jer, na talasu stare slave možete da plivate neko vreme, ali ne zauvek.


5. Briljantin 2 (Grease 2, 1982)

“Briljantin 2”. I to bez “Džontre”, bez Olivije, i bez ijedne pesme vredne pamćenja. Da li je ovaj film uopšte imao ikakvu šansu?


4. Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 2008)

I pre nego što je snimanje filma zvanično potvrđeno, četvrti nastavak sage o voljenom Indijani Džounsu bio je predmet neprekidnih diskusija filmoljubaca. Čak je i sam Šaja Labaf, glavni novajlija u ekipi, priznao da žali zbog toga što je upropastio lepu uspomenu na prva tri filma. Ni Harison Ford nije bio srećan konačnim ishodom. Zapravo, uvođenje davno izgubljenog Indijaninog sina u priču moglo bi da funkcioniše samo da je u pitanju latinoamerička telenovela u kojoj je Indijana/Hose Fernando pao niz stepenice izgubio pamćenje, a usput i sina


3. Kum 3 (The Godfather: Part III, 1990)

Ponekad, naročito u filmskom svetu, 3 nije srećan broj. Ako se debate stalno vode oko toga da li je bolji prvi ili drugi deo “Kuma”, nema sumnje u to da treći nastavak mafijaške sage mnogo kaska za svojim filmskim precima. Reditelj Frensis Ford Kopola napravio je i veliku grešku kada je umesto Vinone Rajder angažovao svoju čerku Sofiju (koja je kasnije postala vrlo dobra rediteljka). Ruku na srce, “Kum 3” nije loš film, ali kada ga gledate svesni toga koliko su dobra prva dva dela, ovaj treći je toliko bled da…


2. Ludi golf 2 (Caddyshack II, 1988)

Kada je čak i Rodni Dejndžerfild digao ruke od nastavka, producentima je trebalo da bude jasno da cela priča neće imati srećan kraj. Ali ne, oni su angažovali Džekija Mejsona, Rendija Kvejda i Dena Akrojda i krenuli u snimanje drugog dela. Čak je i Čevi Čejs, koji očigledno ne ume da kaže “ne”, kasnije priznao da je nastavak “Ludog golfa” bio katastrofalna greška. Film je bio toliko loš da je Harold Rejmis na kraju molio producente da izbace njegovom ime sa spiska scenarista. Posustao je u tome kada mu je rečeno koliko bi taj potez loše izgledao u javnosti. Tamni vilajet, očigledno, povuci se i kajaćeš se, ne povuci se i opet ćeš se kajati zbog ovako lošeg filma.


1. Ratovi zvezda: Fantomska pretnja (Star Wars Episode I: The Phantom Menace, 1999)

Toliko je bilo naznaka da će ovaj film biti loš u epskim razmerama, da je neverovatno kako je film uopšte snimljen. Džordž Lukas, ako izuzmemo “Indijanu Džounsa”, tokom osamdesetih i devedesetih nije snimio nijedan veliki film. Uz sve to, odlučio je da sam piše scenario za “Fantomsku pretnju”.

Fanovi “Ratova zvezda” odmah su se podelili na one koji film dižu u zvezde i one koji bi ga najradije poslali u neku daleku, daleku galaksiju, da se više nikada ne vrati na planetu Zemlju. Domaća publika nije bila u prilici da film pogleda u bioskopima kada i ostatak sveta, jer je situacija te 1999. za nas bila loša u epskim razmerama, pa je možda i ovo razočarenje domaćim ljubiteljima “Ratova zvezda” lakše palo.

 
Top