Tomica Milosavljević: Stanković je sam kriv ako ne završi kliničke centre

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Bivši ministar zdravlja


Tomica Milosavljević: Stanković je sam kriv ako ne završi kliničke centre




Izvor: Blic Sonja Todorović | 15. 04. 2011. - 00:02h

BEOGRAD - Ove godine treba da budu gotovi glavni projekti, da se raspišu i sprovedu međunarodni tenderi i da počnu radovi u kliničkim centrima u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu. Ako ministar zdravlja dr Zoran Stanković ima snage i sposobnosti, vodiće to. Ali, ako se bavi drvetom i od njega ne vidi šumu i ako i dalje bude izvlačio detalje koji su već rešeni, onda ništa neće uspeti da uradi u 2011. godini. Tada više neće moći da traži opravdanje u proteklom periodu i u nekim odgovornim ljudima, kaže za „Blic“ dr Tomica Milosavljević, bivši ministar zdravlja u čijem mandatu je otpočela rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji.
134161_0801-tomica-foto-fonet_hs.jpg
„Ne može samo jedan biti odgovoran“: Tomica Milosavljević

Bivši ministar ovom prilikom odgovara na optužbe sadašnjeg ministra koji je izjavio da je nezadovoljan dinamikom rekonstrukcije KCS, koja još nije započeta iako je bilo planirano da bude završena do 2012. godine.

Dr Stanković je tada rekao i da će ponovo biti razmotrena dinamika rekonstrukcije, a kao jedan od razloga naveo je loše urađene proračune seizmološkog talasa koji su napravljeni kada je izgradnja zgrade započeta, davne 1974, a da će novo rešenje dati za desetak dana.


Dr Milosavljević ističe da je stvorena zbrka oko projekta kliničkih centara, koji je nazvan spornim i da se „razvija hajka bez ikakvog smisla“.
 
Natrag
Top