1) Kroz MapShare Reporter sam obavestio TomTom da postoji greška u mapi
2) Sygic apdejtom za April 2022. pokvario mapu u delu puta kroz Košutnjak
Prekjuče, 23. aprila, sam na
TomTom sajtu kao
MapShare Reporter poslao informaciju TomTom-u i sada ćemo videti koliko vremena treba da prođe dok se mapa popravi, tj. vrati u ispravno stanje. Naravno, dodao sam i slike da bi provajderu bilo sve jasno jer su tu i koordinate lokacije odakle je
SMER ZABRANJEN.
Sygic koristi takođe TomTom mapu i, meni očekivano, današnji mesečni apdejt mape (Premium+) je "pokvario" rutiranje od restorana "Devetka" do restorana "Košuta". Pre apdejta sam napravio skrinšotove za oba smera. Isto to sam uradio i nakon apdejta. Sada se između ova dva restorana "može" pogrešno voziti istim putem, kao da je on dvosmeran...
Moram da se našalim. Oni koji nemaju plaćenu licencu za Premium+, koja uključuje i mesečni apdejt mape, možda neće ni primetiti grešku... Da li sam ja u ovom slučaju realan ako se nadam da ta promena nije već pripremljena za redovni tromesečni apdejt u Maju mesecu!? I ovo će biti zanimljivo pratiti. Tako ćemo videti kada se "zaključuje" stanje mape za sledeći kvartalni apdejt. Navigacija TomTom GO apdejtuje nedeljno i mislim da je to bilo početkom aprila meseca, ne ranije ...
EDIT
Ovo je neverovatno. U Subotu sam poslao zahtev kao MapShare Reporter i već danas je MAPA ISPRAVLJENA na TomTom sajtu!?
Ne znam šta im bi?
U svakom slučaju, TomTom provajder mapa zaslužuje sve pohvale!