Šta je novo?

TOB: Bogat program razgledanja grada

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
TOB: Bogat program razgledanja grada


Izvor:
Blic.rs

Iz Turističke organizacije Beograda za ovaj i naredne vikende preporučuju više sadržaja namenjenih Beograđanima i njihovim gostima.


238253.jpgU redovnom razgledanju otvorenim autobusom „Open top” može se upoznati šire jezgro grada i deo Novog Beograda. Tokom 90 minuta autobus će proći maršrutom koja obuhvata obilazak Skupštine grada Beograda, Doma Narodne skupštine, Terazije, Trg republike, Studentski trg, Beogradsku tvrđavu, Varoš kapiju, Novi Beograd, Topčidersko brdo, Dedinje, Trg oslobođenja, Slaviju i Trg Nikole Pašića.

Obezbeđen je i audio-vodič na osam jezika: srpskom, engleskom, nemačkom, francuskom, italijanskom, španskom, ruskom i grčkom. Polazak je svakog dana sa Trga Nikole Pašića (turističko stajalište) u 10 i 18 sati a cena karte za odrasle je 500, a za decu 250 dinara.

Šetnja kroz antički Singidunum organizuje se u nedelju, u 11 sati, kod Spomenika knezu Mihailu, u trajanju od 120 minuta. Maršruta je Trg republike, Vasina ulica, Studentski trg, plato ispred Filozofskog fakulteta, Uzun Mirkova, Beogradska tvrđava (Galerija Beogradske tvrđave, plato kod Spomenika pobedniku (pogled na Južni bedem), lapidarijum pored Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, park Kalemegdan, Veliki barutni magacin, Biblioteka grada Beograda (Rimska dvorana), Knez Mihailova, Čika Ljubina ulica, Trg republike. Cena obilaska iznosi 300 dinara.

Obilasci Kraljevskog i Belog dvora organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji dvorskim kompleksom. U turi se obilaze velelepna zdanja Kraljevskog i Belog dvora, kao i Dvorska kapela posvećena Svetom Andreju Prvozvanom, krsnoj slavi kraljevske porodice. Dvorski kompleks je otvoren za javnost svake subote i nedelje od 7. aprila do 31. oktobra u dva redovna termina, po ceni od 450 dinara.

Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Tura traje ponedeljkom, sredom, subotom i nedeljom od 17.30 sati, po ceni od 800 dinara.

 
Top