Šta je novo?

TL-WR1043ND wireless router?

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
20
Kupila sam ruter TP-Link TL-WR1043ND za kucnu upotrebu, da bih povezala 2 kompa i mob za sada, cena mu je pristojna, rekoh kad vec uzimam da uzmem neki malo bolji. Na netu su misljenja podeljena kao i sa mnogo cim, ukusi su razliciti, ali moje pitanje je da li je ovaj ruter sasvim dovoljan za kucnu upotrebu, mada ce mozda neki misliti da sam i preterala, ali kuca mi je iz nivoa i ima dosta prepreka, i da li neko ima iskustva sa povezivanjem ovog rutera na kablovski net sa statickom IP adresom??????Hvala unapred!!!!!!!!:p
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Dovoljan je. Ako si mogla da ga platiš nisi preterala. Betonske armirane ploče, između spratova su veliki problem za wireless i dobro proveri kako se ponaša veza na spratu koji je od rutera razdvojen međuspratnom pločom. Ruter obavezno zaključaj, pošto ima respektabilan domet i netreba da ti se kače u mrežu "slučajni prolaznici". Ne koristi taster za slanje šifre uređaju koji traži vezu ka ruteru putem wirelessa. Unosi password ručno. Ruterov DNS server će dodeliti ip adrese svim uređajima u svojoj mreži a statička ip adresa se verovatno odnosi na davaoca usluge interneta. Problem bi mogao nastati ako imaš neki server u kući ili kameru za daljinski nadzor ali da ne razvlačimo priču ako to nije slučaj.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
20
Hvala, za sad samo 2 kompa i mob, ali te kamere mozda dodju u obzir kasnije, videcu!!!!!!
 
Član
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poruka
12
Sasvim dovoljan i pristojan ruter za kucu, ukoliko imas problema zbog signala potrebno je samo da promenis antenu posto vidim da si uzela ND verziju, a na njima bi trebalo da je antena promenljiva, odnosno moses staviti jacu. Naravno ako imas u nekom delu kuce los signal.
 
Top