Tko pliva protiv struje: ?Nastupila nova era, a samo ona kasni

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Tko pliva protiv struje: ?Nastupila nova era, a samo ona kasni


Izvor: Danas 09.04.2011.

0671007.48.jpg


Završavaju se veliki projekti, a možda i velike karijere. Statistička razdoblja, kao i ona u kojima su nas gladili po glavi uvjeravajući nas u nešto što smo nekako uvijek znali da nije istina, privode se kraju... Ipak, ima i stvari koje ostaju nepromijenjene, pa grmilo vani ili sijevalo.

Popis stanovništva je konačno započeo, označavajući ulazak u novo desetljeće s posve novim statističkim podacima o Hrvatima. Na žalost, Državni zavod za statistiku nije vodio računa o tome da im popisivači budu nekažnjavani pa je u Svetoj Nedjelji, sve dok ga nije "ukebao" Centar za LGBT ravnopravnost, u kuće ljudima ulazio neonacist. Dobio je premještaj, ali ne i otkaz. No, zašto bi kad bez privremenog zaposlenja nisu ostali ni popisivači koji stanovništvo napadaju u slučajevima kada se ne izjašnjava po njihovoj volji u kućici "vjera".

Otvaranje poslovno-stambenog kompleksa Cvjetni može se također uzeti za početak nove ere za Zagrepčane. Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije nisu uspjeli u namjeri da osujete kontroverzni projekt, pa su se pojavili i na njegovom otvaranju. I dok su se kupci tiskali oko H&M-a, neke od prosvjednika kroz šake su, u znak javno-privatnog partnerstva na kojemu je navodno niknnuo ovaj centar, protisnuli i policajci i privatni zaštitari.

Završava li era Nadana Vidoševića u Hrvatskoj gospodarskoj komori? Mediji se sve više bave brojem zaposlenih "pomoćnih kopirača", konobara i kuhara u Komori i opravdano se pitaju je li udobnost "komoraša" zbilja svrha na koju se treba trošiti prikupljani doprinos od gospodarstvenika. Zamjerio se ovoga tjedna i Željku Rohatinskom, a da ne spominjemo Ivicu Todorića i Emila Tedeshija s kojima se zakvačio prošloga tjedna...

Mirne duše se može reći i da je era u kojoj su nas vlasti "mazale" teorijama da se bez Pelješkog mosta ne može u Europu - gotova. Iako su i ranije novinari dokazivali kako te dvije stvari nemaju nikakve veze, sada je to konačno učinila i Europska banka za obnovu i razvoj. Kažu da se most "ne uklapa u dugoročnu viziju EU", iako je prije pola godine glavni pregovarač s EU Vladimir Drobnjak kazao da "Pelješki most osigurava kontinuitet schengenskog prostora".

Jedino kada je u pitanju naša premijerka, sve je po starom. Epoha besmislica kod nje je još uvijek u punom jeku. Budući da je Vladina nemogućnost da se dogovori sa samom sobom rezultirala odustankom ruskog ministra Sergeja Šmatka od posjeta Hrvatskoj, Jadranka Kosor je odlučila reći nešto što će konačno biti neoborivo točno. I tako je nakon "voda je voda" i "puška nije korupcija" rođen i zaključak "lipanj nije datum". Čestitamo na ustrajnosti!

 
Natrag
Top