Tko je tu lud? Vlada već četvrti put čisti lažno minsko polje!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Tko je tu lud? Vlada već četvrti put čisti lažno minsko polje!
Danas.hr 28.01.2011.

0460007.48.jpg

Ante Pevalović iz Posedarja tvrdi da se četvrti put zaredom razminirava nepostojeće minsko polje u tom području te se tako ponovno troši tri milijuna kuna, i to dok u istoj općini zaista postoji pravo minsko polje!

''Neka mi već jednom netko objasni zašto se četvrti put zaredom razminirava nepostojeće minsko polje u Posedarju i zašto se ponovno troši tri milijuna kuna na terenu gdje nikad nije bilo mina. Istodobno, nekoliko kilometara dalje, u istoj općini, zaista postoji pravo minsko polje, ali 17 godina tamo nije kročila noga pirotehničara niti je koga briga za to'', rekao je Ante Pevalović iz Posedarja, 39-godišnjak koji je u vrijeme rata bio diverzant zadužen za postavljanje i vađenje mina i koji tvrdi da točno zna svaku minsku mikrolokaciju na tom području.

Na pet kilometara dugom potezu od Jurjevca do Zelenog hrasta, koji se nalazi neposredno uz državnu cestu D8, odnosno magistralni pravac od Masleničkog mosta prema Zadru, početkom prosinca Hrvatski centar za razminiranje postavio je ploče s natpisom 'mine' i ponovno počeo s razminiranjem toga terena.

Ante Pevalović, koji taj položaj poznaje kao svoj dlan jer ga je čuvao od 1991. godine sve do kraja rata, tvrdi kako mina tamo nikad nije bilo.


Spreman s cijelom obitelji hodati po 'minskom polju'

Dodaje Pevalović kako to zna i lokalno stanovništvo koje se uopće na obazire na crvene ploče upozorenja, nego po tom terenu siječe drva, obrađuje masline i prolazi svojim traktorima.

''Tamo nikad nije bila linija razgraničenja, taj je teren stalno bio u našim rukama i suludo bi bilo da smo sami sebi tamo postavljali mine. Da bih to dokazao, spreman sam s cijelom svojom obitelji, suprugom i dvoje djece, koračati ispred stroja za razminiranje u tome tobožnjem minskom polju. Ne znam kome je u interesu razminirati nešto što nije minirano i tko donosi te odluke bez da ikoga od nas koji smo ovdje proveli rat išta pitao'', rekao je Pevalović.


Dodaje i da se različite tvrtke za razminiranje pojavljuju svakih nekoliko godina, povješaju uokolo stotine ploča s natpisom 'minirano' i zatvaraju promet na Magistrali, što zasigurno nije lijep prizor za brojne turiste koji prolaze tim područjem, piše
Slobodna Dalmacija.
 
Natrag
Top