Tisućama građana pokupili i zadnju kunu s računa

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Tisućama građana pokupili i zadnju kunu s računa




Danas.hr 02.07.2011.

0351007.48.jpg

Kad je na bankomatu htio podignuti svoju plaću, Zadranin Nenad Vodenski umalo je pao u nesvijest. Na tekućem računu nula kuna, u banci obavijest: vaš račun blokirala je FINA, i to ovrhom zbog duga prema VIP-u. Rješenje o ovrsi uopće nije dobio!

Šok je bio to veći što Vodenski nikad nije dobio nikakvo rješenje o ovrsi, opomenu ili bilo kakvu obavijest da će mu FINA zaplijeniti plaću. Vodanski nije jedini. Dalmatinskoj udruzi za zaštitu potrošača javilo se više od 400 građana kojima su računi blokirani bez prethodne obavijesti ili rješenja.

Nitko, zapravo, ne zna koliko je građana na taj način ostalo bez ijedne kune, ali svakoga dana javljaju se očajni ljudi koji su ostali bez plaće, a ne znaju ni kako ni zašto. To doznaju tek onoga trenutka kad u banku dolaze podići novac kojeg nema.

Moraju platiti da bi doznali kome su dužni!

"Nije moguće da su svi ti građani dobili amneziju i ne mogu se sjetiti da su primili rješenje o ovrsi. Vrhunac svega je da onda moraju platiti još 50 kuna da bi doznali kome su uopće dužni", kaže za Slobodnu Dalmaciju Zoran Knežević iz zadarske udruge za zaštitu potrošača.

"Prije dvije godine od VIP-a sam uzeo pretplatnički paket Homebox za internet i telefon. Budući da je uređaj bio neispravan, odmah sam im sve vratio i moj je ugovor poništen. Čak sam im platio neki manji iznos da pokrijem trošak dok je uređaj bio kod mene. Nakon toga šok. Oni mi šalju račun na 6.791 kunu. Kako sam to mogao potrošiti preko uređaja koji ne radi?", pita Vodenski.

Žalio se je Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) te je od njih dobio potvrdu svojeg prigovora i upozorenje VIP-u da nisu ispitali uređaj, no bez obzira na sve, FINA mu je s računa skinula 2.500 kuna.

"Nikad ništa nisam dobio, a kamoli rješenje o ovrsi. Sad su me ostavili bez sredstava za život, morao sam dignuti kredit da platim obveze. Osjećam se kao da me je netko opljačkao nasred ulice", zaključuje Nenad Vodenski.
 
Natrag
Top