Tijanić: Program RTS je za Nobela

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Radiodifuzna agencija kritikovala


Tijanić: Program RTS je za Nobela





Izvor: Blic I. Kranjčević | 18. 04. 2011. - 20:00h
cat_icn_more.png
00:09h | Foto: Zoran Lončarević


BEOGRAD - “Program Radio-televizije Srbije je, za uslove u kojima se radi, za Nobelovu nagradu”, prokomentarisao je Aleksandar Tijanić, direktor javnog servisa Srbije, najnovije saopštenje Saveta Republičke radiodifuzne agencije u kojem se navodi da “RTS u 2010. godini nije ispunio zakonom propisanu obavezu o procentu učešća nezavisne produkcije u programu i da je u više navrata kršio Zakon o oglašavanju”.

135183_0811-tijanic-foto-blicpuls-zoran-loncarevic_f.jpg

Tijanić: Neka RRA smanji broj večera sa vlasnicima privatnih televizija

- Neka RRA obezbedi evropski prosek plaćanja pretplate, neka zabrani parlamentu nasilnu uzurpaciju Drugog programa RTS-a, neka RRA smanji broj plaćenih večera sa vlasnicima privatnih televizija i nek više brine o uslovima u kojima rade dva javna servisa, neka se zakon iz 2002. godine prilagodi 2011, neka se nađe novac za socijalni program, neka se javni servis po evropskim standardima zaštiti od političkih apetita vlasti i opozicije i sve obaveze ćemo izvršavati na vreme - poručio je Tijanić u izjavi koju je dao za „Blic“.

RRA u svom saopštenju navodi da zakon ne precizira procente ostalih programa čiju obavezu proizvodnje i emitovanja ima javni servis, ali da je izveštajem uočena ogromna disproporcija, odnosno mali procenat kulturno-umetničkog, dečjeg i edukativnog programa, a prevelik procenat informativnog, programa vesti, dokumentarnog i zabavnog programa.


- RRA skreće pažnju na veliki procenat repriza. Savet izražava zadovoljstvo procentualnim učešćem programa emitovanog na srpskom jeziku, kao i učešćem vlastite produkcije - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Saveta RRA episkop Porfirije. I. KranjčevićTijanić: Neka RRA smanji broj večera sa vlasnicima privatnih televizija
 
Natrag
Top