The Rolling Stones

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
The Rolling Stones: Jubilej bez turneje

[h=1]The Rolling Stones: Jubilej bez turneje
[/h]
Iako ove godine slavi pola veka postojanja, bend neće na slavljeničku turneju.


v237447p0.jpg



Pevač Mik Džeger i gitarista Kit Ričards su potvrdili da The Rolling Stones neće proslaviti 50 godina postojanja svetskom turnejom, ali da će možda to da urade naredne godine.

"'Stonesi' su oduvek smatrali da smo počeli ozbiljno sa radom tek 1963. kada nam se pridružio Čarli Vots, tako da jubilej možemo da slavimo i 2013. godine", rekao je Kit magazinu "Rolling Stone".

Legendarni gitarista je demantovao glasine da je njegovo loše zdravlje razlog odlaganja turneje.

Jedino što će fanovima da poklone za jubilej je dokumentarac koji je režirao Bret Morgan.

(MONDO)

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Pomirili se Džeger i Ričards

Pomirili se Džeger i Ričards

Izvor: Tanjug


Gitarista grupe Rolling Stones Kit Ričards izvinio se Miku Džegeru na komentarima na račun pevača koje je izneo u svojim memoarima pod nazivom "Life" (Život) koji su izazvali sukob unutar benda.


11480109354f6339bdf370f304105142_orig.jpg


Kako piše list Rolling Stone, dvojica rokenrol veterana odlučila su da je vreme da se nastavi dalje, što će obradovati obožavaoce jer je njihov sukob pretio planovima proslave 50 godina postojanja benda i još jedne svetske turneje.

"Ako pogledate bilo koju karijeru setićete se i uspeha i padova. Tokom 80-ih Kit i ja, na primer, nismo dobro komunicirali", rekao je Džeger.

"Umešao sam se prilično u poslovnu stranu Stonsa, mahom zbog toga što sam mislio da to nikoga drugog ne intersuje, ali je iz knjige jasno da se Kit osećao isključenim, što je šteta. Mislim da je vreme da nastavimo dalje", kazao je Džeger.

Ričards se s tim slaže.

"Mik je u pravu. On i ja smo prošle godine pričali na način kako dugo nismo i to mi je bilo veoma važno. Što se knjige tiče, to je moja priča i prilično je sirova jer je tako i trebalo da bude, ali znam da su neki njeni delovi duboko povredili Mika i žalim zbog toga", rekao je Ričards.

Dugoočekivana turneja jednog od najvećih svetskih bendova koja se očekivala ove godine na 50 godina od formiranja benda, odložena je ipak za 2013. godinu, navodi list.

Neki izvori smatraju da je do odlaganja došlo zbog sukoba na relaciji Ričards - Džeger ali "Roling ston" navodi da je Ričardsovo zdravlje glavni razlog.

"Kvalitet izvođenja gitariste opao je posle povrede glave koju je pretrpeo na odmoru na Fidžiju u aprilu 2006. tokom turneje ''Bigger Bang''", navodi magazin.

Grupa je za jul ove godine kao utehu za odloženu turneju najavila objavljivanje knjige koja će pratiti njihov rast i razvoj. Grupa se istog datuma 1962. godine prvi put pojavila u Marki klubu u londonskoj ulici Oksford.

U septembru se, kako prenosi Rojters, očekuje i dokumentaran film o bendu.

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Svađe Mika Džegera i Kita Ričardsa u novom filmu o "Stonsima" Vide

Nesuglasice između rokera uskoro na velikom platnu


Svađe Mika Džegera i Kita Ričardsa u novom filmu o "Stonsima" Video

N.Dž. |



Odnos između dva poznata muzičara koji je često protkan svađama uskoro će da bude pretočen u novi film.

225606_rolling-stones-foto-03-ap-remy-de-la-mauviniere_f.jpg


Džeger i Ričards na bini savršeno funkcionišu


Film se neće baviti najnovijim odnosima u grupi "The Rolling stones", nego profesionalnim i privatnim odnosom između Mika i Kita tokom sedamdesetih godina.

Iza ovog projekta stoji milijarder Ričard Brenson pošto je "Virgin films" ostvario prava na knjigu "Exile on Main Street: A Season in Hell", Roberta Grinfilda.

Film će prikazati sve ono što se dešavalo u vili na jugu Francuske 1971. godine gde je bend snimao jedan od svojih najboljih albuma "Exile on Main St."

Snimajući album Ričards je bio navučen na heroin, bend je bio u rasulu nakon što se razišao sa menadžerom Alanom Klajnom, a morali su da napuste Englesku zbog poreza.

Knjiga Roberta Grinfilda opisuje kako su "Stonsi", njihove devojke i supruge provodili dane pušeći, šmrčući i pijući sve što im je došlo pod ruku.

Džeger i Ričards su obelodanili da između njih odavno postoje nesuglasice, a nakon što je Kit u svojoj autobiografiji opisao muškost frontmena benda, koga je nazvao nepodnošljivim, Mik se ozbiljno uvredio.

Još uvek nije potvrđeno koji glumci će igrati poznate muzičare.


 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Nova pesma Rolingstonsa

Nova pesma Rolingstonsa

Fanovi Rolingstonsa su presrećni - pojavila se nova pesma ove grupe pod nazivom "One More Shot" na Jutjubu! Pesma će biti deo kompilacije najvećih hitova benda, koji će izaći pod nazivom "Grrr!"


"One More Shot" i "Doom And Gloom", koja je objavljena takođe postavljanjem na internet pre nepunih mesec dana, prve su pesme koje su Rolingstonsi snimili u studiju u poslednjih sedam godina.


Obe će se naći na kompilaciji "Grrr!", koja će biti objavljena 12. novembra, odnosno 13. novembra u Severnoj Americi.

Izvor: Vesti online




 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Džeger danas puni 70 godina. Pa, srećan mu rođendan! :)

 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Remek-delo koje ne sme biti objavljeno: Memoari MIKA DŽEGERA kojih se on NE SEĆA

Mik Džeger napisao je početkom osamdesetih memoare na oko 200 stranica koji će, izgleda, zauvek ostati neobjavljeni, ako je verovati izdavaču Džonu Blejku.

1960ca.jpg


U kolumni objavljenoj u magazinu "Spektejtor" (Spectator), Blejk kaže da je pre tri godine dobio autentične Džegerove memoare otkucane na pisaćoj mašini koje je frontmen "Roling stounsa" napisao jer su mu dojadile silne knjige objavljivane o njemu i njegovom bendu.

Blejk kaže da se u rukopisu nalaze priče o tome kako je Džeger kupio svoju vilu u Hempširu dok je tripovao na esidu i kako je morao da tresne konja između očiju kako bi ga usporio, "dok je pokušavao da izigrava veleposednika na konju".

Tu je i dirljiva izjava o Kitu Ričardsu: uvek kasni, uvek pod gasom, ali je "kreativni genije". Jednom rečju, knjiga je "remek-delo", piše Blejk.

Ona nikada nije objavljena jer u njoj nije bilo mnogo reči o seksu i drogama a ranih osamdesetih, ako ste hteli da imate uspešnu autobiografiju, morali ste da "šokirate i zapanjite".

Blejk je pokušao da dobije prava na objavljivanje rukopisa, ali mu je menadžerka "Stounsa", Džojs Smit, rekla da se Džeger toga uopšte ne seća:

"Kada je video rukopis pitao je da li može da napiše predgovor u kojem će da objasni da je tu priču napisao davno i da mu sada deluje vrlo daleka. Izgledalo je kao da smo na korak do dogovora. Ali onda, kako to već biva sa 'Stounsima', život je preuzeo komandu. Desila se tragična smrt, pa turneja, film, TV-serija, izložba kod Sačija. Ja sam diskrento insistirao i kada sam, na kraju, pokušao da dobijem konačan odgovor, čelična kapija se zatvorila. Mik nije hteo da se to ikada objavi", otkriva Blejk u svojoj kolumni.

Džojs Smit je ovim povodom dala zvaničnu izjavu:

"S vremena na vreme Džon Blejk mi piše za dozvolu da objavi ovaj rukopis. Odgovor je uvek isti: ne može, jer rukopis nije njegov i on to prihvata. Čitaoci će moći da stvore sliku o stvarima koje Džon Blejk pominje onda kada se autobiografija ser Mika pojavi, ako odluči da je napiše".

Džegerova autobiografija jedna je od najpoželjnijih knjiga na tržištu. Njegov kolega iz benda, Kit Ričards, dobio je 7,4 miliona dolara avansa za svoje memoare, nazvane "Život", koji su bili među najprodavanijima u istoriji.

(Blic Online)
 
Natrag
Top