the disk is write protected :(((((

Član
Učlanjen(a)
01.05.2010
Poruka
101
Zdravo svima. Prebacivao sam film na fles sa laptopa i ostalo je jos 20ak secundi da se zavrsi, i slucajno sam pomerio laptop rukom i fles se pomerio i poceo ubrzano da treperi izvadio sam i opet vratio i sad ne mogu nista da prebacujem u njega niti da formatiram izbacuje mi da je write protected.
Nasao sam nesto na googlu preko regedita da uradim ali bez rezultata i iso sam na njihov sajt (apacer) skinuo neke utilitije i probao da formatiram fles ali bezuspesno, pa bih molio ako neko ima resenje da mi pomogne.

Unapred zahvalan.

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Pokusaj preko cmd-a.Start-Run.Kucaj cmd pa enter(ako nece moras run as admin).Kada se otvori Command Prompt,kucaj komande:diskpart,pa enter,list disk i opet enter(posle svake komande kucas enter),zatim kucaj select disk x(bice ti izlistano po brojevima,ovo x je broj koji ces videti pored usb-a na toj listi)npr: select disc 1,pa enter.zatim kucaj:attributes disk clear readonly i enter.onda kucaj: clean pa enter,posle toga kucaj:create partition primary i enter.I na kraju kucaj:format fs=fat32 i enter,fat32 mozes zameniti sa ntfs ukoliko koristis taj format na usb-u.Pozzzzzzformat.jpg

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Zmaju o kakvom usb je rec probaj desni klik na usb i Eject it vrati nazad ili probaj ovaj nacin pogledaj video takode mozes to resit sa linux i ovi programi ti mogu pomoci
Ako to ne uspije ima jos nacina javi

[video=youtube_share;0jHm68sDFZY]http://youtu.be/0jHm68sDFZY[/video]
[video=youtube_share;GYePItP9qlI]http://youtu.be/GYePItP9qlI[/video]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
mozes pokusati preko live Linuxa, imas ga na Hirenovim diskovima

Član
Učlanjen(a)
01.05.2010
Poruka
101
probao sam sa svim ovim programima koji ste mi dali a i sa live linuxom i svim onim programima iz hirens boot-a i nista opet isti problem... kao da je fles ostecen i da mu nema popravke. inace radi se o ovom flesu 8 gb AH324Red_b.jpg

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Sva je prilika da je taj fleš 'bacio kašiku', čim ne reaguje ninašta od ponuđenih programa. Proverio si da nije slučajno unutra pomerio jezičak za zaključavanje (možda se spolja ne vidi, a da je ispod šasije pomereno), da li možeš da pristupiš fajlovima koji se već nalaze na disku? Pored navedenih programa ostaje još 'Active@ KillDisk', ima ga i ovde na forumu.

Član
Učlanjen(a)
01.05.2010
Poruka
101
nisam proverio taj jezicak za zakljucavanje, ali ne verrujem da uopste i ima to. mogu da pristupim svim fajlovima koji se nalaze na njemu i da ih kopiram sa njega na hdd ali ne mogu nista da kopiram na njemu niti da ga formatiram pa cak i da mu promenim ime.
evo sad sam probao i sa ovim programom Active@ KillDisk i opet nista.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Zagledaj sa svake strane da li ima kao mali klizač, obično pored stoji slika katančića, da ga nisi slučajno zaključao.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Mozes da probas sa HP usb disk format tools, uspeva da povrati zeznute usb flash memorije ponekad. Ali postoji mogucnost da si kupio laznjak, koji ima manje memorije nego sto je deklarsiano, i cim predjes limit, recimo pise 32GB a ustvari ima 8GB, i kada stavis na njega vise od 8 mrtav je. Ukoliko je to slucaj imas programe kojima mozes da ubacis odogovarajuci firmware, ukoliko ga nadjes na kinsekim sajtovima, sve u svemu ako je to slucaj, vise se isplati kupiti nov usb flash, sa garancijom koji mozes reklamirati ukoliko nije ispravan, za par stotina vise nego sto si platio, jer veoma je zeznuto naci odgovarajuci firmware.

Natrag