Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
Starstuff,
Aaa, pitanje je bilo da li zmija priča Napisao si da li je zmija priča pa nisam razumeo. Pa ova je realna, nepričajuća zmija.
Sad sam video, greska.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Starstuff,
Aaa, pitanje je bilo da li zmija priča Napisao si da li je zmija priča pa nisam razumeo. Pa ova je realna, nepričajuća zmija.
Vernik koji ima čvrstu zajednicu sa Bogom, i koga u svakom trenutku ispunjava Sveti Duh, može biti siguran u svakom trenutku, bez obzira u kakvu životnu situaciju da dođe.
U ovome moramo razlikovati formu vere od živog iskustva sa Bogom, samo živa vera je funkcionalna vera.
Nije mi jasna jedna stvar. Naime, Isus, bog naš otac i svetac nad svecima, spasitelj duša naših i Istina i Radost i tako to, je ubijen na krstu iako je on sam imao najčvršću veru i povezanost sa bogom, tj. samim sobom, tj. sa ocem svojim (ali onim drugim, tamo gore).
Nemoj sad da mi pričaš o uskrsnuću, nego o smrti. On je, dakle umro. Kako onda ostali smrtnici da prežive ugriz zmije otrovnice ili metak samo verujući u boga?
@Laodikeja
2.Timoteju 02 ->
" A ludih i praznih zapitkivanja kloni se znajući da rađaju svađe."
Uzmimo jednu hipotetsku situaciju. Petorica muškaraca istih godina i istog zdravstvenog stanja biva ugriženo od strane zmije otrovnice.
Prvi od njih je duboki vernik i počne da se moli za spas, ne dobija protivotrov.
Drugi od njih je duboki vernik i počne da se moli za spas ali u isto vreme dobija i protivotrov.
Treći od njih je duboki vernik, ali se ne moli za spas jer veruje da je ugriz božija volja, dobija protivotrov.
Četvrti od njih je ateista, ne moli se nikome i dobija protivotrov.
Peti od njih je ateista, ne moli se nikome ali ne dobija ni protivotrov.
Koji će od njih preživeti?