Termoizolacija iznutra? - Molim pomoć!!

Član
Učlanjen(a)
18.01.2013
Poruka
6
Situacija je sljedeća:
Kupio sam stan u zgradi na 4. katu, i nakon par zima shvatio kako je loša termoizolacija u cijeloj zgradi.. Ljeti je prevruće, a zimi je prehladno, račun za grijanje je da boli glava. Dakle trebao bih savjet kako da ovo riješim, ili ublažim, nešto moram poduzeti ovo ljeto jer se u dječjoj sobi u kutu pri dnu počela hvatati plijesan. Šta mi možete preporučiti?
Zahvaljujem!
 
Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Malo je info kako iznutra resiti termo izolaciju, a jos posebno kada su zgrade u pitanju, i verovatno zabrane narusavanja spoljne fasade.
Mogu di samo dat par infoa o nekoliko mojih poznanika. Ljudi su na plafonu stavili, oblepili stirodur od 3cm, zatim to pregletali i evo vec par zima se hvale kako je sada sasvim druga prica sa kucom -doduse. Nemaju spolja izolaciju cak ni malter, ali doduse ovo sa plafonom nije jedina vazna stavka, jednako bitni su i otvori, vrata i prozori i njihovo dihtanje.
Sad za izolaciju zidova iznutra to mi nije poznato da je neko radio, sto ne znaci da se mozda i to ne radi.
E jos i ovo, jedan prijatelj gradjevinski inzenjer, mi je rekao da nije pametno stavljat tu plafonsku izolaciju u sobi u kojoj se sprema hrana, kuhinji, jer ce nakon par godina doci do nakupljanja isparenja i pojave budji i pljesni i da ce se to morati skidati, dok je za druge sobe to Ok.
Pa javice se jos ko sa kojim iskustvom...
Poz
 
Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Rade se stirodur,stiropol i gipsane table.Na plafonu stiropol,nema potrebe za stirodurom koji je mnogo tvrdji i skuplji.Na zidovima stirodur upravo zbog tvrdoce.Lepi se lepkom za stiropol,pri cemo se vodi racuna da se ne prespoji(napravi toplotni most).Znaci ne mazu se cele povrsine,nego se na 9 mesta svaka tabla namaze lepkom,ili se skroz okolo nanese sloj lepka i u sredini ploce namaze jos na 3 mesta.Ploce se pritiskom na zid lepe,koristi se ravnjaca i vaservaga,da se nebi zid iskrivio.Nakon toga se navlaci tanak sloj lepka na celom zidu(i plafonu) i utiskuje se plassticna mrezica u njega(kao armatura).Kada se osusi radi se druga ruka sa lepkom preko mrezice.Opet kada se osusi maze se podloga,pa se gletuje gletom(moze spanac,bavalit)po izboru.Zatim se kreci.Gipsane table se rade brze i cistije,ali su skuplja varijanta.Postave se profili na zidovima i plafonu,Srafe se table.Bandaziraju se sastavi izmedju ploca,pregletuju sastavi,namaze se podloga i kreci se.Sa gipsom se moze igrati,praviti razni oblici,plafon u 2 ili 3 nivoa,svodovi itd.Cena stiropola sa rukama je oko 10e,dok gipsani radovi idu i do 17e po m2 za materijal i ruke.Najbolje da ako mozes sam radis,gde obe cene izadju duplo jeftinije.I kao sto kolega u drugom postu kaze u kuhinji i kupatilu ne,zbog kondenzacije koja bi se stvarala i kasnije pojave budji.Inace ja se ovim bavim vec duze od 10 g,ako ne i 15.Slobodno pitaj,ako te jos nesto zanima oko detalja.pozz..E da zaboravih da napisem da se stiropol,stirodur posle lepljenja tipluje sa tiplovima za stiropol.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
U sustini to je kombinacija obe gore opisane izolacije,brze se radi,efekat izolacije maksimalan.Na zadnjem sloju je postavljena gipsana tabla,tako da se preskacu dva sloja lepka sa mrezicom.Lepi se tako da se preskace postavljanje rostilja za srafljenje tabli.Bandaziraju se spojevi,i kreci se.
 
Učlanjen(a)
28.11.2013
Poruka
6
Ja sam isti problem u stanu resio na sledeci nacin: stiropor lepljen purpenom, pa preko lepo drvo. Super izolacija, super izgled (ko voli drvo).
 
Učlanjen(a)
01.12.2014
Poruka
5
Nalijepite na zidove ploce DEPRON . To ce vam ustediti vrijeme , novac i vas stan ce biti izolovan.
:S: Na mjesta gdje je plijesan poprskajte varikinu , ona ce vam ubiti spore od plijesni. Nemojte da brisete plijesan (jer se tako samo siri ) , nego je samo poprskajte i deugi dan nalijepite DEPRON (postoji od 3 i 6 mm)
 
Natrag
Top