Teniske vesti i zanimljivosti

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Kuznjecova stala na put Barti, sa Kiz za titulu


Izvor: Sportklub

Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova napravila je veliko iznenađenje eliminisavši Australijanku Ešli Barti u polufinalu turnira u Sinsinatiju.

Kuznjecova je na taj način takođe onemogućila Barti da preuzme prvo mesto na WTA listi od ponedeljka, posle povrede Japanke Naomi Osaka. Australijanki je trijumf u polufinalu bio potreban za povratak na čelo najboljih igračica sveta.

Iskusna teniserka je protiv prvog nosioca slavila sa 6:2, 6:4, posle jednog sata i osam minuta igre. U borbi za titulu Ruskinju čeka pobednica susreta između američkih teniserki Sofije Kenin i Medison Kiz.

Bartijeva je bolje ušla u meč, pošto je osvojila prva dva gema, a potom je potpuno stala, što je Kuznjecova iskoristila i nanizala narednih šest gemova, a u Australijanka je u jednom trenutku zatražila i medicinski tajm-aut.

Ruskinja nije tu stala, pošto je osvojila i prva dva gema u drugom setu, a iako se Barti držala u nastavku, nije uspela da oduzme servis rivalki i barem produži meč.

Rivalka ruske teniserke u borbi za trofej biće Amerikanka Medison Kiz, koja je bila bolja od Sofije Kenin sa 2:0.

Kiz, 18. na listi, savladala je 4 pozicije lošije rangiranu sunarodnicu 7:5, 6:4 za 82 minuta igre.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401

Đoković četvrti put uzastopno šampion Vimbldona​


Izvor: Sportklub

Srpski teniser Novak Đoković je četvrti put uzastopno kralj Vimbldona! Treći igrač sveta je u finalu turnira u Londonu pobedio Nika Krijosa 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (3) za tri časa i dva minuta igre i po sedmi put podigao trofej najprestižnijeg turnira na svetu.

Tridesetpetogodišnji Beograđanin odigrao je 32. Gren slem finale u karijeri, što nikome pre njega nije pošlo za rukom, osvojio je 21. trofej, a neverovatan je i podatak da je na Vimbldonu u seriji od 28 pobeda.

Rafael Nadal je sa 22. titule lider večne liste, dok je Rodžer Federer pao na treću poziciju sa 20. Đoković bi već na US Openu mogao da „napadne“ Španca, međutim, zbog ograničenja za nevakcinisane osobe minimalne su šanse da će Srbinu biti dopušteno da učestvuje na turniru u Njujorku.

Novak Đoković će uprkos odbranjenoj tituli u Londonu od ponedeljka biti tek sedmi igrač sveta. Naravno, za to je kriva odluka ATP da Vimbldonu oduzme bodove kako bi se Britancima „osvetili“ zbog zabrane ruskim i beloruskim predstavnicima da učestvuju na takmičenju.

Više trofeja od Novaka u Londonu ima samo Rodžer Federer (osam), dok Srbin deli drugu poziciju sa Pitom Samprasom.

Đoković će biti bogatiji za dva miliona funti, Kirjos će dobiti upola manje, ali će pobednik, kako su se dogovorili pre finala, da mu plati večeru…

Što se tiče dešavanja na terenu, bilo je onako kako se i očekivalo. Kirjos je počeo motivisao, sigurno, servis ga je služio tokom većeg dela meča, a brejk u petom gemu bio mu je dovoljan da dođe do ključne prednosti.
Đoković je u naredna dva seta kontrolisao dešavanja, važne poene po pravilu je osvajao, a po jedan oduzet servis bio je dovoljan da stekne nedostižnu prednost. Prava drama viđena je u četvrtom, ispostaviće se odlučujućem setu, kada su oba igrača bila više nego sigurna na svoj servis i nije viđena nijedna brejk lopta.

Odluka je pala u taj brejku u kome je treći igrač sveta dominirao. Novak je odmah napravio mini brejk, potom još dva… i bez poteškoća meč priveo kraju.
 
Natrag
Top