Teniske vesti i zanimljivosti

Član
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
191
Ana preko Stosur do Serene!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrto kolo Australijan opena, posle preokreta protiv Samante Stosur - 2:1(6:7, 6:4, 6:2).

98542451752d90d97a5802931747393_size3.jpg

Beta/AP Photo/Andrew Brownbill
Ana je ovom pobedom zakazala duel sa Serenom Vilijams, a ujedno je i prekinula seriju Australijanke od 16 uzastopni trijumfa – posle osvojenog prvog seta.

Naša teniserka imala je tri set šanse i u prvom setu, ali je Stosurova uspela da preokrene. Međutim, Ana je od tog trenutka zaigrala mnogo bolje, i dominantnom igrom stigla do trijumfa i plasmana u narednu rundu.

Srpkinja je ovom pobedom došla do izjednačenja u međusobnim duelima sa Samantom Stosur. Posle osam međusobnih duela obe teniserke imaju po četiri pobede

"Oduševeljena sam što sam prošla. Igrala sam protiv fantastične protivnice koja je sjajno servirala. Dala sam sve od sebe, a nisam se predavala ni kada sam gubila u setovima", rekla je Ana, pre nego što se osvrnula na prekid zbog kiše."Trenutak kada je kiša počela da pada me je zabezeknuo", Servirala sam i spremala sam se da odigram voljej, kada sam ispred sebe ugledala vodenu 'zavesu'. U nastavku, izgubila sam set, ali sam nastavila da igram agresivno, što uvek gledam da radim, a to mi je i donelo pobedu. Mislim da imam šanse protiv Serene i daću sve od sebe da probam da prođem dalje", zaključila je Ivanovićeva priču odmah posle završetka susreta.

Ма браво Ана, сјајан меч против домаће тенисерке.У другом и трећем сету одиграла врхунски и резултат је морао да дође.
Велика штета што већ у четвртом колу игра са најбољом тенисерком данашњице Сереном Вилијамс, али добро ту улази као апсолутни аутсајдер и може да одигра растерећено па ћемо да видимо шта ће бити.

Član
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
191
AO: Jeleni će zabraniti ulazak u Japan, eliminisala i treću teniserku iz "Zemlje izlazećeg sunca"

jankoviceva.jpg

Srpska teniserka Jelena Janković pridružila se Ani Ivanović i Novaku Đokoviću u osmini finala Australijen opena. Jelena je u noći između petka i subote savladala Japanku Karumu Naru u dva seta 6:4, 7:5, posle sat i 40 minuta igre. Jelena je već eliminislaa dve Japanke sa turnira, Misaki Doi i Ajumi Moritu, pa Nari nije uspelo da osveti sunarodnice. U meču smo videli veliki broj brejkova na obe strane, čak 12. Meč je počeo serijom brejkova. Prvi je napravila Jelena, a potom su nanizana još četiri pre nego što je Jankovićeva u šestom gemu konačno uspela da sačuva svoj servis gem i tako potvrdi ranije napravljen brejk za prenost od 4:2. Međutim, Jelena je još jednog kiksnula, ali i izvratila ribrejkom, pa joj je pripao rat brejkovima i prvi set sa 6:4. Počela je najbolja srpska teniserka vrlo loše drugi set, nije uspelava da poveže nekoliko dobrih gemova, pa je Japanka napravila jedan brejk više i povela sa 5:2. Činilo se da će odluka o pobednici pasti u trećem setu. Ali, onda je Jankovićeva nanizala tri poena, uspela da sačuva svoj servis gem kada je protivnica imala brejk i set loptu. Izjednačila rezultat na 5:5, a zatim napravila još jedan brejk i dobila drugi set sa 7:5, a meč sa 2:0. Jelena će morati da pruži znatno bolju partiju protiv Simone Halep u osmini finala, ukoliko želi da nastavi takmičenje na Australijen openu. Do sada su se u karijeri sastale tri puta, a Rumunka je dobila dva meča.

Наши настављају доминацију на АО.Браво Јелена.

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Berdih lako sa Gulbisom za finale
IZVOR. B92 | SO
Češki teniser Tomaš Berdih pobedio je Ernestsa Gulbisa sa 6:3, 6:2 u prvom polufinalu turnira iz Serije 500 u Roterdamu.

94761694052ff9e2988c71117835474_orig.jpg

Beta/AP Photo/Patrick Post

U finalu će se Berdih sastati sa pobednikom okršaja Čilić – Sejsling.

Berdih je bolje počeo meč, a Gulbis je bio u lošem ritmu i poslao je forhend daleko u aut za brejk Čeha i vođstvo 3:1.

Do kraja je Berdih rutinski odservirao za vođstvo, ali je Gulbis početkom drugog seta pojačao pritisak i napokon došao do brejk lopte u četvrtom gemu. Delovalo je da će Letonac učiniti meč zanimljivijim, ali onda je ’potonuo’ kako samo on ume, pa je Berdih uzeo pet poslednjih gemova i došao do pobede.

Čeh se plasirao u 20. finale u karijeri, a u nedelju će se boriti za deveti trofej.

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
ZBOG GRADNJE HOTELA: Marej seli ljude iz rodnog kraja

Autor: Kurir sport / Vecernji.hr,Foto: Daily mail/Caters News Agency

Britanski teniser Endi Marej vlasnik je hotela s pet zvezdica, a sada želi iz okolnih zgrada iseliti stanare koji su tamo u zakupu, kako bi u njih smestio radnike hotela. Mareji vlasnici zgrada postigli su dogovor kojim sadašnji stanari imaju tek dva meseca da pronađu nove domove.

Situacija je opisana kao sramna, dok lokalni stanovnici u blizini Dunblina u Škotskoj,mestu gde je Marej odrastao, taj potez smatraju jednostavno "pohlepnim".

Hotel je saopštio da za obnovu 1,8 miliona funti vrednog hotela trebaju specijalni radnici iz inostranstva, a bilo bi im predaleko putovati na posao ako stanuju negde drugde.

Laura Kembel, koja tamo stanuje sa dvoje dece poslednjih osam meseci, moraće se seliti.

"Uvek sam podržavala Endija, on je lokalni heroj, ali nakon svega ovog prestala sam ga poštovati, zbog njega ljudi ostaju bez domova. Ovo je sramota", rekla je.

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
MEMFIS: Ivo Karlović u polufinalu

Autor: Tanjug,Foto: AP

• Ivo Karlović

MEMFIS - Hrvatski teniser Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Memfisu(Tenesi) pošto je jutros savladao Amerikanca Džeka Soka sa 7:6 (7-4), 6:7 (3-7), 6:3.

Protivnik Karloviću u polufinalu turnira, koji se igra za nagradni fond od 568.805 dolara, biće Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha koji je pobedio Amerikanca Aleksa Kuznjecova sa 6:1, 6:4.

U drugom polufinalu sastaće se Kei Nišikori (Japan) i Majkl Rasel (SAD). Nišikori je savladao Rusa Aleksa Bogomolova sa 3:6, 6:3, 6:2, dok je Rasel bio bolji od Lejtona Hjuita iz Australije - 6:3, 7:6 (8-6).

Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
597
Anđelika Kerber i Simona Halep u finalu Dohe

Najbolje rangirana teniserka Srbije, Jelena Janković, zaustavljena je u polufinalu WTA turnira u Dohi.

Iako je Jelena prethodno lako savladala nekadašnji prvi reket sveta, Petru Kvitovu, Nemica Anđelika Kerber je uspela da je pobedi i plasira se u finale.

Kerberova, inače postavljena za petog nosioca, prethodno je trijumfovala nad Čehinjom, Petrom Cetkovskom a u duelu sa srpskom teniserkom je opravdala titulu favorita pošto je za manje od dva sata izbacila iz daljeg takmičenja rezultatom 2:0.

Anđelika Kerber sastaće se u nedelju u finalu ovoga turnira sa Simonom Halep koja je pobedila Poljakinju Agnješku Radvanjsku.

Rumunka očito nastavlja tamo gde je stala u 2013. kada je eksplodirala i sa šest titula došla među prvih 10 na svetu. Da je u odličnoj formi pokazala je i danas pobedom nad četvrtom teniserkom sveta i to gotovo rutinski nakon samo sat i po vremena provedenih na terenu.

U nedelju nas očekuje izuzetno uzbudljiv duel. Halep je 2009 pobedila 26godišnju Anđeliku Kerber na turniru u Francuskoj ali to ne znači da joj sada ne predstoji teška borba. I jedna i druga izuzetno dobro igraju i nezahvalno je izbarati favorita.

Ovaj finalni susret možete pratiti DIREKTNO na SPORTKLUBU 2 od 16.30h.

Simona_Halep_02.jpg

Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
Monika Seleš: Igrala bih meč sa Đokovićem!

- Sigurna sam da bi rezultat bio 6:0, 6:0 za njega, a ja bih bila srećna ako bih uspela jedan jedini poen da osvojim - rekla je gren slem šampionka

Monika-Seles-Novak-Djokovic.jpg

Monika Seleš, nekada najbolja teniserka sveta, spremna je da odigra meč sa najboljim srpskim igračem Novakom Đokovićem.
U izjavi za mađarske medije, Selešova je rekla da bi prihvatila ideju da odigra prijateljski meč sa Đokovićem.

- Sigurna sam da bi rezultat bio 6:0, 6:0 za njega, a ja bih bila srećna ako bih uspela jedan jedini poen da osvojim. Šalu na stranu, rado bih s njim igrala meč u dobrotvorne svrhe u Beogradu ili Novom Sadu
rekla je Monika Seleš.

Telegrafsport

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Karlović i Nišikori u finalu
IZVOR. B92 | JT
Hrvatski teniser Ivo Karlović i Kei Nišikori iz Japana igraće u finalu turnira u Memfisu.

15382755845300740c1b415608568583_orig.jpg

Beta/AP Photo/Rogelio V. Solis

Karlović se plasirao u finale turnira pošto mu je Jen-Hsun Lu predao meč posle prvog seta zbog povrede vrata.

Hrvat je prethodno poveo sa 1:0 u setovima, pošto je prvi set dobio rutinski sa 6:1.

Nišikori je u drugom polufinalu slavio protiv domaćeg tenisera Majka Rasela sa 6:3, 6:2.

Turnir u Memfisu igra se za nagradni fond od 568.805 dolara.

Natrag