Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Vraneš: "Imamo šanse za opstanak"

Selektor FED Kup reprezentacije Srbije izjavio je da njegove izrabranice očekuje težak posao u borbi za opstanak u Svetskoj grupi II, ali da veruje u uspeh naših najboljih teniserki.
nisfedkuptimsrbije_zreb9640206820020140418210500.jpg

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas očekuje težak duel sa Rumunijom u baražu za popunu Druge Svetske grupe Dejvis kupa i dodao da njegove izabranice imaju šanse za pobedu.

"Daćemo sve od sebe, iako će biti izuzetno težak duel. Podržaćemo devojke i mislim da imamo dobre šanse da prođemo. Prethodne dane smo iskoristili da se dobro pripremimo na podlogu i uslove, koji su zaista sjajni", rekao je Vraneš posle žreba.

Duel između Rumunije i Srbije igraće se za vikend u Bukureštu. Prve na teren sutra od 12.00 izlaze Ana Ivanović i Sorana Kirstea, dok će se posle tog meča sastati Bojana Jovanovski i Simona Halep.

"Mogu da kažem da smo očekivali ovakvu postavku Rumunki i nismo ni malo iznenađeni. Postoji opcija da uz lekarsko opravdanje zamene tim u nedelju, a da li će se to desiti, videćemo. Mislim da neće menjati prvu igračicu (Halepovu), a ono što je moguće da umestu Kirstee zaigra Nikolesku, mada ćemo se mi svakako spremiti za to. Neće nas iznenaditi", rekao je Vraneš.

U nedelju od 12.00 na programu su uzvratni mečevi u singlu, a nakon toga igra se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/vranes-imamo-sanse-za-opstanak-175573.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: "Promena taktike donela pobedu"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kazao je da mu je promena taktike, sredinom drugog seta četvrtfinalnog okršaja sa Giljermom Garsijom-Lopezom, donela plasman u polufinale Mastersa u Monte Karlu.
528309_600.jpeg

Drugi teniser sveta plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu pobedom nad Špancem Giljermom Garsijom-Lopezom koji ga je dobrano namučio u četvrtfinalnom okršaju.

Španac se nalazio na pravom putu da eliminiše branioca trofeja ali su ga tri propuštene "brejk lopte" sredinom drugog seta koštale pobede.

Baš u tim trenucima Đoković je promenio taktiku a posle pobede i plasmana u polufinale ocenio je da je to bio potez koji je promenio tok susreta.

"Promenio sam taktiku sredinom drugog seta i uspeo da se stabilizujem i vratim pravi pristup igri. Nakon toga sam uspeo da odigram dobro i rešim meč u svoju korist" rekao je Đoković.

Srbin je slavio rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:1) a u polufinalu Mastersa u Monte Karlu očekuje ga treći ovosezonski duel sa Rodžerom Federerom.

"Federer igra sjajno u poslednjih nekoliko meseci, mnogo bolje nego u prethodnoj sezoni. Moraću da budem na svom maksimumu ukoliko želim da mu se suprotstavim" zaključio je Novak.

Drugi nosilac na Mastersu u Monte Karlu brani trofej osvojen prošle godine u finalu sa Rafaelom Nadalom.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/djokovic-promena-taktike-donela-pobedu-175629.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak prvi već posle Rima?

Porazom Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu Novak Đoković dobio je priliku da se vrati na prvo mesto čak i pre Rolan Garosa.
79586912753513606617ab802842779_orig.jpg

Nadal je u španskom okršaju izgubio od Davida Ferera sa 7:6, 6:4, pa je izgubio 420 bodova jer je prošle godine igrao finale.

Španski teniser će od ponedeljka imati 13.310 bodova na čelu ATP liste, a zaključno sa drugim Gren slemom sezone, on brani čak 4.500 bodova.

Đoković je još uvek u žrebu Monte Karla pa je nezahvalno davati procene koliko će bodova imati od ponedeljka, ali u najgorem slučaju (poraz u četvrtfinalu) imaće 10.860.

U slučaju da odbrani trofej u Kneževini najbolji srpski teniser će se dodatno približiti Šapncu (11.680 bodova). Ono što daje veliku šansu Đokoviću u narednom periodu su njegovi loši, a Nadalovi sjajni rezultati iz prošle godine.

Nadal do Rolan Garosa brani titule u Barseloni, Madridu i Rimu što je 2.500 bodova, a Novak u istom periodu brani samo 190 bodova jer je prošle godine u Madridu poražen u drugom kolu od Dimitrova, a u Rimu je izgubio u četvrtfinalu od Berdiha.

U svakom slučaju, Đoković će u narednom periodu imati veliku priliku da se vrati na teniski tron, a sve do kraja US opena bi eventualnu prednost mogao dodatno da uveća jer je Nadal prošle godine igrao sjajno i na američkoj turneji posle Vimbldona.

Poeni koje brane Nadal i Đoković zaključno sa Rolan Garosom:

Nadal (ukupno 4.500):

500 Barselona
1000 Madrid
1000 Rim
2000 Rolan Garos

Đoković (ukupno 910):

10 Madrid
180 Rim
720 Rolan Garos

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=18&nav_id=838260

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
ŠLAGER: Polufinala Monte Karla od 13:30 SK1

Kralju šljake se ozbiljno drma presto, on će već u Barseloni imati novu šansu za iskupljenje, ali vraćamo se Monte Karlu i polufinalima.
nole%20muke.jpg

U prvom, rekete će ukrstiti Stanislas Vavrinka i David Ferer, obojica sveži i željni novih trofeja. Ferer je šokirao svet i očitao Rafaelu Nadalu tenisku lekciju, dok je Vavrinka objasnio Milošu Raoniću da na šljaci još ipak ima dosta da vežba.

“Bio je neizvestan meč, veoma sam srećan, jer sam poslednji put pobedio Rafu pre 10 godina, bila mi je potrebna jedna decenija kako bih ga dobio na šljaci. Zadovoljan sam svojom igrom, imao sam dobru strategiju i još jednom moram da kažem da sam srećan,” istakao je Ferer nakon duela sa Rafom.

"Odigrao sam odličan meč, veoma važan za mene. Nikada nije lako kada igrate protiv Miloša, posebno u četvrtfinalu, jer ima samopouzdanje, ali igrao sam odlično, bio sam agresivan i veoma sam srećan zbog dobre partije na šljaci i naravno radujem se polufinalu,” bile su Vavrinkine reči nakon duela sa Kanađaninom.

Za sada, David vodi sa 7-5 protiv Stanislasa, ali obično su to bili neizvesni i kvalitetni mečevi. Odmah posle njih na teren izlaze stari rivali, ne samo velikani tenisa, nego i najbolji mogući ambasadori ovog sporta. Obojica su se mučili u četvrtfinalu i nisu baš prikazali svoj najbolji tenis, ali nemojte ni za trenutak misliti da će ih to sprečiti da briljiraju u subotu. Ovo će im biti već treći duel u 2014. a ukupno je 18-16 za Rodžera

“Bilo je teško, bio sam prilično frustriran jedno vreme i zaista sam srećan što sam pronašao način da preokrenem situaciju. Nisam koristi brejk lopte, ali sam govorio sebi kao i u prva dva meča, da je to jedan od onih dana i da moram da ostanem smiren, da će mi se to vratiti i da ću imati sreće. Verovao sam da će i protivnik početi da promašuje i da će se situacija okrenuti u moju korist, a tako je bilo, posebno u tajbrejku. U trećem setu sam bio opušteniji, ali je i Žo popustio, a ja sam podigao nivo igre i to je prošlo danas,” rekao je Federer posle duela sa Congom.

„Federer u poslednjih nekoliko meseci igra veoma dobar tenis, mnogo bolji nego prošle godine. Moraću da igram svoj najbolji tenis u subotu ako želim plasman u finale“, rekao je Novak o još jednom okršaju sa Švajcarcem nakon preokreta u meču sa Giljermom Garsijom Lopesom.

Izvor: http://www.sportklub.rs/slager-polufinala-monte-karla-od-1330-sk1

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Sarasota: Krajinović preko prvog nosioca do četvrtfinala!

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale čelendžera teniskog turnira u Sarasoti na Floridi pobedivši Rusa Aleksa Bogomolova u drugom kolu sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.
00123822.jpg

Somborac je došao do trijumfa nad 116. igračem na svetu i prvim nosiocem turnira posle 73 minuta igre, a u četvrtfinalu susrešće se sa Uzbekistancem Farukom Dustovom, koji je savladao Amerikanca Pita Polanskog – 2:0, po setovima 7:6 i 6:2.

Turnir se igra za nagradni fond od 100 000 dolara.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123822

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monte Karlo: Đoković vreba finale i izjednačenje protiv Federera

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković od 15 sati igra protiv Rodžera Federera u polufinalu Mastersa u Monte Karlu. Biće to njihov 34. međusobni susret, Federer vodi sa 17:16 u pobedama, te će Đoković biti u prilici da stigne do izjednačenja u dobijenim mečevima. Poslednji put Đoković i Federer igrali su ove godine u finalu Indijan Velsa, kada je Ðoković slavio sa 2:1 u setovima.
00123830.jpg

Srbin je u četvrtfinalu uz dosta muke savladao Španca Giljerma Garsiju-Lopeza sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1, dok je Švajcarac, takođe sa 2:1, pobedio Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 2:6, 7:6 (8:6), 6:1.

U prvom polufinalu sastaće se Stanislas Vavrinka iz Švajcarske i Španac David Ferer (13.30h).

Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123830

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
FED kup: Ivanovićeva i Kirstea otvaraju duel Srbije i Rumunije

Duel teniskih reprezentacija Rumunije i Srbije u baražu za opstanak u Svetskoj B grupi FED kupa počeće mečom između Sorane Kirstee i Ane Ivanović, odlučeno je žrebom u Bukureštu. Kirstea i Ivanović sastaće se od 11 sati po srednjeevropskom vremenu, a nakon tog na teren će izaći Simona Halep i Bojana Jovanovski.
00123833.jpg

U nedelju od 11.00 sati na programu su mečevi u singlu, Halep - Ivanović i Kirstea - Jovanovski, a nakon toga igra se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Ivanovićeva, 12. teniserka na WTA listi, ocenila je da je žreb povoljan za Srbiju i dodala da Srpkinje treba da se koncetrišu na svoju igru.

- Mislim da nam žreb odgovara, pošto sam se ja nadala da ću igrati prva, a Bojana je želela da druga izađe na teren. Kirstea i ja se poznajemo dosta dobro... Biće dosta emocija, s obzirom da je ovo FED kup - kazala je Ivanovićeva i nastavila sa analizom: - Imamo dobar tim i još će selektor biti uz nas. Bitno je da se fokusiram na svoju igru i da odradim meč na najvišem mogućem nivou.
Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123833

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Sarasota: Krajinović u polufinalu

Filip Krajinović nastavlja sa dobrim partijama i uspesima na čelendžeru u Sarasoti! Posle trijumfa nad prvim nosiocem turnira, Rusom Aleksom Bogomolovim, srpski teniser je u četvrtfinalu savladao Uzbekistanca Faruka Dustova sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:4, posle sat i osam minuta igre.
00123837.jpg

Srbin će na putu ka finalu odmeriti snage sa Austrijancem Geraldom Melcerom, trenutno 150. teniserom sveta.

Turnir se igra za nagradni fond od 100 000 dolara.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123837

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
FED kup: Kirstea savladala Ivanovićevu posle preokreta, Rumunija povela sa 1:0

Teniska reprezentacija Rumunije povela je u Bukureštu sa 1:0 protiv selekcije Srbije u baražu za opstanak u Svetskoj B grupi FED kupa. U prvom meču Sorana Kirstea je posle preokreta savladala Anu Ivanović sa 2:1, po setovima 3:6, 6:1 i 6:2, posle sat i 47 minuta borbe.
00123842.jpg

Ivanovićeva je dobro počela meč, načinila brejk i povela sa 3:0, da bi se Rumunka u petom gemu vratila i uzvratila brejkom. Međutim, Srpkinja je odmah u narednom gemu ponovo oduzela servis protivnici, povela sa 5:2 i osvojila prvi set.

U drugom setu dogodio se veliki pad u igri naše teniserke. Kirstea je nametnula svoj ritam, načinila dva brejka i osvojila četiri gema u nizu. Ivanovićeva je prekinula seriju Rumunke u petom gemu, kada je uspela da joj uduzme servis, ali je Rumunka već u narednom opet oduzela servis i ubrzo zatim izjednačila na 1:1 u setovima.

Odlučujući set počeo je brejkom i vođstvom srpske teniserke sa 2:0, ali je Kirstea u nastavku tri puta oduzela servis Ivanovićevoj, povela sa 5:2 i na kraju donela prvi poen Rumuniji.

Nakon prvog singl meča, uskoro se očekuje da na teren izađu Simona Halep i Bojana Jovanovski.

U nedelju od 11.00 sati na programu su mečevi u singlu, Halep - Ivanović i Kirstea - Jovanovski, a nakon toga igra se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Opstanak u Svetskoj B grupi izboriće reprezentacija koja ostvari tri pobede, dok će poraženi sledeće godine igrati u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123842

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
FED kup: Prekid u Bukureštu pri vođstvu Halep protiv Jovanovski

Meč između Simone Halep i Bojane Jovanovski, u Bukureštu je prekinut zbog lošeg vremena. U drugom meču baražu za opstanak u Svetskoj B grupi FED kupa između Rumunije i Srbije, Halepova je u trenutku prekida vodila sa 3:1.
00123845.jpg

Rumunka je napravila brejk u trećem gemu i povela sa 2:1. U nastavku, zbog vetra i kiše odlučeno je da se meč prekine. Inače, i početak susreta u Rumuniji je kasnio, takođe zbog kiše. Mečevi se igraju na šljaci.

U prvom meču Sorana Kirstea je pobedila Anu Ivanović sa 2:1.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123845

Natrag