Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Toni: Novak nije bolji od Federera, ali je opasniji za Nadala

Toni Nadal, trener prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, prokomentarisao je prva tri meseca aktuelne teniske sezone. Toni je istakao da Rafa u Australiji jednostavno nije mogao da pruži najbolju igru u finalu zbog povrede, dok su se stvari popravile u Indijan Velsu i Majamiju, ali da je Novak Đoković igrao na vrlo visokom nivou.
00123203.jpg

- Đoković je mnogo teži protivnik od Rodžera Federera. Nije lako s Novakom. Pogledajte samo statistiku direktnih okršaja. Teško je reći da je Novak bolji od Rodžera, jer je on najbolji, ali Rafa se lakše prilagodi Rodžerovoj igri. Novak se kreće veoma dobro, mentalno je veoma jak. Kada igramo protiv Đokovića odmah znamo da će biti težak meč. Ako ne igrate na vrhunskom nivou dva ili tri sata vi ćete izgubiti - rekao je Toni medijima i dodao da su problemi sa leđima konačno prošlost.

- Drugi servis je najviše pogođen ovim problemom. Nadam se da će stvari biti bolje na šljaci. Rafa će se sa velikim izazovom suočiti u Londonu na Vimbldonu. Ali, ove godine ga koleno mnogo bolje služi, tako da mnogo bolje može da se prilagodi podlozi.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123203

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Bogota: Jankovićeva bez mnogo muke do četvrfinala

Jelena Janković je u drugom meču na turniru u Bogoti savladala Sofiju Šapatavu iz Gruzije rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3, posle 90 minuta igre. Srpska teniserka će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela između Paule Ormačee i Laure Aruabarene. To je na kraju bila Špankinja Aruabarene koja je slavila sa 2:0 (6:4, 7:6).
00123215.jpg

Jankovićeva je u prvom setu propustila priliku da napravi brejk u petom gemu. Potom je njena protivnica imala šansu da joj naplati propuštenu priliku, ali je Jankovićeva spasila dve brejk lopte i prilikom narednog servisa Gruzijke prelomila set. Oduzela joj je servis, povela sa 4:3 i rutinski povela sa 1:0 u meču. U narednom delu je Jelena, pošto je spasila četiri brejk lopte, do odlučujuće prednosti stigla u petom gemu kada je povela sa 3:2, a tačku na meč stavila je posle sat i 30 minuta igre.

Turnir u Bogoti se igra za nagradni fond od 250.000 dolara.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123215

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Federer ponovo igra u Monte Karlu
IZVOR. B92, TENNIS.COM | SO
Rodžer Federer prihvatio je ’specijalnu pozivnicu’ za turnir iz Masters 1000 serije u Monte Karlu nakon što dve godine nije nastupao u Kneževini.

286075385346c4b92b721888639173_orig.jpg

Švajcarac je u periodu od 2006. do 2008. godine gubio u finalu turnira od Nadala, a u poslednjem nastupu 2011. poražen je od Jirgena Melcera u četvrtfinalu.

Federer je ove sezone osvojio titulu u Dubaiju, igrao u finalu u Indijan Velsu i Brizbejnu, na Australijan openu igrao je u polufinalu i izgubio od Nadala, dok ga je u četvrtfinalu Majamija zaustavio Kei Nišikori.

Turnir u Monte Karlu počinje u nedelju, a titulu brani Novak Đoković.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=10&nav_id=835167

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak i Rafa, nova bitka za presto
IZVOR. B92 | SO
Bliži se početak sezone na šljaci, a na zemljanim terenima širom Evrope gledaćemo nastavak borbe za ’broj jedan’ između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

14731519145346bb88cd8f4049776528_orig.jpg

Beta/AP

Španac trenutno ima prednost od 2050 bodova nad srpskim teniserom, a u naredna dva meseca brani preko 3000 bodova više od Đokovića – osvojio je turnire u Barseloni, Madridu i Rimu, a potom i najvažniji turnir na šljaci na Rolan Garosu u Parizu.

Dakle, Nadal ukupno brani 5100 bodova, a Đoković je posle trijumfalnog starta u Monte Karlu beležio nešto slabije rezultate – druga runda i poraz od Dimitrova u Madridu, četvrtfinale u Rimu i poraz od Berdiha, kao i poraz od Nadala u epskom polufinalu Garosa. Ukupno, Novak brani 1910 bodova.

Španac je bio prvi na svetu ukupno 129 nedelja, a prošle sezone je posle pauze zbog povrede sa kolenom odigrao briljantno i prestigao je Đokovića na prvoj poziciji sedmog oktobra.

Novak i Rafael jednom su se sastali ove sezone, srpski teniser je nedavno slavio u finalu Majamija i smanjio je na 22-18 u međusobnim okršajima u verovatno najvećem rivalstvu u 21. veku.

Raspored turnira, sezona na šljaci:
Monte Karlo (Masters 1000), od 13. aprila
Barselona (Serija 500), od 21. aprila
Bukurešt (Serija 250), od 21. aprila
Oeiras (Serija 250), od 28. aprila
Minhen (Serija 250), od 28. aprila
Madrid (Masters 1000), od 4. maja
Rim (Masters 1000), od 11. maja

Diseldorf (Serija 250), od 18. maja
Nica (Serija 250), od 18. maja
Rolan Garos (Gren slem), od 25. maja

Kakvo je Vaše mišljenje – može li Đoković da se vrati na prvo mesto posle Rolan Garosa?

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=10&nav_id=835141

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Zašto se Karolina ofarbala u roze?
IZVOR. B92 | JT
Danska teniserka Karolina Voznijacki ove nedelje ima ulogu kedija svom vereniku Roriju Mekilroju na Mastersu u Ogasti, gde je pokazala novu frizuru.

17542443515346da3158d97899518781_orig.jpg

Beta/AP Photo/David J. Phillip

Bivša najbolja teniserka sveta pojavila se na terenu sa roze kosom, tačnije ciklama, što je mnoge nateralo da se zapitaju da li se zaista ofarbala ili je u pitanju perika.

Na kraju je ispalo da je u pitanju farba za kosu koja bi trebalo da se brzo ispere, ali se Voznijacki zabrinula da li će se zaista to desiti.

Da li neko zna da li privremena boja za kosu od brenda Manic Panic može skroz da se ispere”, upitala je Voznijacki svoje pratioce na Tviteru.

Voznijacki je već nekoliko puta bila kedi golferu iz Severne Irske, sa kojim je u vezi od leta 2011. godine. Njih dvoje su se verili tokom dočeka Nove 2014. godine u Sidneju.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=10&nav_id=835219

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković obučava nove šampione! (FOTO)
Srbin je u Monte Karlu posle teninga pokazao jednom dečku kako treba da se isteže *Đoković veruje da će ovaj mališan postati teniski šampion jednog dana
Bk3u5fPIIAAdgde-830x553.jpg

Novak Đoković priprema se za Masters turniru u Monte Karlu na kojem brani titulu osvojenu prošle godine.

Posle jednog treninga na francuskoj šljaci Đoković se istezao zajedno sa mališanom za kojeg veruje da će biti šampion u budućenosti.

- Istezanje sa buducim sampionom Klementom. Veoma bitno je istezati se još od malih nogu - napisao je drugi teniser sveta ispod slike okačene na Tviter profilu.

Videćomo da li će mladom Klementu pomoći saveti Đokovića i da li će se njegova prognoza, da će klinac postati uspešan teniser, ispostaviti kao tačna.

Izvor: http://www.telegraf.rs/sport/1025387-djokovic-obucava-nove-sampione-foto

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Mari ne žuri u izboru novog trenera

slika

foto: Beta
Britanski teniser Endi Mari izjavio je da će u narednih nekoliko sedmica razmisliti o izboru novog trenera jer dosta faktora utiče na sam izbor.
Plan je da u narednih nekoliko sedmica razmislim šta mi je potrebno i da odlučim. Dosta faktora utiče na to. Nadam se da ću do Rolan Garosa imati novog trenera“, izjavio je Endi Mari.

Za vreme saradnje sa Ivanom Lendlom Mari je osvojio olimpijsko zlato u Londonu i postao šampion US opena i Vimbldona.

Izvor: http://www.tvarenasport.com/vesti/177589-mari-ne-zuri-u-izboru-novog-trenera

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
NTERVJUJakšićeva: Plakala sam posle finala Montereja

Monterej je moja druga kuća. Još prošle sezone sam utvrdila da uživam u tim predelima, a ove sam to i dokazala, kaže Jovana Jakšić

Jovana Jakšić foto D.Babović

Devojka koje se već sada mnogi plaše. Mlada, lepa, visoka, napreduje velikom brzinom - Jovana Jakšić. Posle velikog uspeha u Montereju, nešto slabijeg rezultata u Katovicama, juče je stigla u Srbiju. Na aerodrom „Nikola Tesla” došla je sa mamom Danijelom, a dočekao ju je brat Milan sa kojim se srdačno zagrlila nekoliko puta. Nedugo posle porodičnog okupljanja „okupirali” su je novinari, ali ni to joj nije smetalo, sa širokim osmehom i u odličnom raspoloženju je odgovarala na pitanja.

Za početak, Meksiko?

- Šta da kažem, Monterej je moja druga kuća. Još prošle sezone sam utvrdila da uživam u tim predelima, a ove sam to i dokazala. Presrećna sam što nisam morala preko kvalifikacija da igram, a znala sam da ako želim da budem najbolja, moram da pobeđujem najbolje. Tim razmišljanjem sam se vodila iz meča u meč - rekla je Jakšićeva.

Da li si očekivala ovakav uspeh?

- Ne mogu da kažem da nisam očekivala, ali nisam sanjala da ću igrati u finalu. Imala sam veliku podršku Ane Ivanović tokom celog turnira i zahvalna sam joj na tome.

Ispisale ste nove stranice istorije?

- Publika u Meksiku nas obožava, a organizatori su mi pre početka turnira rekli da će da bude srpsko finale. Tada sam im rekla „ma dajte, za Anu se očekuje, ali polako sa mnom”. Međutim, ispostavilo se da su bili u pravu i drago mi je zbog toga. Srećna sam što smo odigrale prvo srpsko finale ikada.

Je li bilo glupo i nezgodno da igrate protiv Ane?

- Nije bilo ni glupo ni nezgodno. Dala sam maksimum, želela sam da je pobedim, ali sam bila previše nervozna, pravila sam previše grešaka. Pored toga, istegla sam i mišić u polufinalu. Ne mogu da kažem da nisam bila tužna, čak sam i posle meča plakala na mreži, ali me je tada Ivanovićeva utešila. Uspela sam nekako da se smirim do ceremonije i posle smo nastavile da se šalimo i da uživamo - otkrila je Jakšićeva.

Mnogi su zapamtili ples?

- To jednostavno izlazi iz mene, nema neko posebno ime, to je Jovanin ples. Obožavam muziku, a publika koja je bila neverovatna me je dodatno inspirisala, tako da su koraci sami izašli iz mene.

Posle toga ste igrali u Katovicama?

- Htela sam da otkažem taj turnir, jer nisam želela da platim kaznu, međutim javili su mi da sam ulaskom u polufinale Montereja dobila „spešl egzem” i plasman u glavni žreb, tako da sam odlučila da otputujem. Uslovi su tamo bili mnogo drugačiji, igralo se u dvorani, vremenska razlika je osam sati, a tek pola sata pre meča sam prvi put „osetila” teren. Noga me i dalje bolela, ali kako sam se osećala i kako sam igrala, dobro sam prošla - zaključila je Jovana Jakšić.

ODLIČNE VESTI ZA JOVANU

Odlične vesti stigle su za Jovanu Jakšić. Zahvaljujući velikom uspehu ove godine, obezbedila je plasman u glavni žreb drugog gren slema sezone - Rolan Garosa.

- Iskreno, nisam očekivala da ću ući u glavni žreb u Francuskoj. Prošle godine sam zacrtala cilj da na kraju godine budem među prvih 100 i da obezbedim plasman na Ju-Es open, a već sada sam 106. i na Rolan Garosu sam, tako da sam srećna što prevazilazim zacrtane ciljeve - poručuje Jakšićeva.

OSTAJEM SRPKINjA

Dogovor sa Tvitera je ispoštovan, Ana Ivanović je platila večeru, a s obzirom da je naglasila da voli Meksiko, zanimalo nas je i da li možda uzima njihovo državljanstvo.
- Ponosna sam što sam Srpkinja, neću uzeti njihovo državljanstvo. Što se večere tiče, najela sam se za sve pare - uz osmeh je rekla Jovana Jakšić.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:486854-Jaksiceva-Plakala-sam-posle-finala-Montereja

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Vraneš na mukama: Povrede kroje sastav

Anu Ivanović muče leđa, Bojanu Jovanovski zglob, Jovanu Jakšić noga, jedino je Nina Stojanović spremna, kaže seletor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš

Dejan Vraneš foto arhiva VN

Ko će igrati za reprezentaciju Srbije u Fed kupu? Pitanje na koje niko, pa ni selektor Dejan Vraneš, nema odgovor. Zdravstveni bilten po ko zna koji put muči naše devojke, a pred duel sa Rumunijom se još ne zna ko će da putuje tamo. Anu Ivanović muče leđa, Bojana Jovanovski ima probleme sa zglobom, Jovana Jakšić sa nogom, jedino je Nina Stojanović u potpunosti spremna.

- Ponovo imamo zdravstvene probleme, razgovarao sam sa Anom i tačno je da je muče leđa, ali se njeno učešće ne dovodi u pitanje. Ranije je došla u Beograd i ostaće ovde duže kako bi sanirala tu povredu. Bojana već duže vreme kuburi sa zglobom i zbog toga je otkazala učešće u Bogoti, a dilema postoji i kod Jovane - iskren je selektor Vraneš na početku razgovora za „Sport”.

Da li je istina da je Vesna Dolonc otkazala učešće na nagovor Aleksandre Krunić?

- Ne, nemam takve informacije. Vesna je bolesna, uhvatio je neki virus i zbog toga je morala da otputuje na rehabilitaciju u Moskvu. Što se Aleksandre tiče, pre više od mesec dana je otkazala učešće u nacionalnom timu, jer želi da se posveti karijeri. Još uvek traži trenera, karijera joj je već neko vreme u stangaciji, a svako ima pravo na izbor i ne možemo ni na koga da utičemo.

Kada krećete sa treninzima i kada putujete u Rumuniju?

- Svaka od devojaka ima neki plan treninga i radi na tome, u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima putujemo i tek tamo ćemo se posvetiti nekim ozbiljnijim radovima - jasan je Dejan Vraneš

O RUMUNIJI:HALEPOVA SIGURNO IGRA

Poznat je i sastav selekcije Rumunije. Igraće Simona Halep, Sorana Kirstea, Monika Nikulesku i Irina Kamelija - Begu.

- To smo i očekivali. Nismo samo bili sigurni ko će da bude treća, a ko četvrta tabla. Simona je otkazala neke turnire, ali prema nezvaničnim informacijama koje imam ona već trenira u Bukureštu i sigurno će igrati - jasan je Dejan Vraneš.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:486862-Vranes-na-mukama-Povrede-kroje-sastav

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Toni Nadal: Đoković je mnogo nezgodniji rival za Rafu od Federera, ali ne mogu da kažem da je bolji igrač od Rodžera

Pogledajte samo istoriju njihovih međusobnih duela. Sa Novakom je uvek nelagodno igrati - istakao je stric i trener prvog tenisera sveta

Novak Đoković i Rafael Nadal Foto Arhiv VN

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, smatra da je Novak Đoković mnogo opasniji protivnik za Španca od Rodžera Federera.

- Rafa je prvih meseci nove sezone bio je dobar, ali ne i odličan. U Australiji nismo imali sreće, jer ga je povreda omela da se na pravi način predstavi u finalu. U Indijan Velsu i Majamiju je bilo bolje, ali Đoković je igrao na veoma visokom nivou. Kada se sastanete sa tako jakim rivalom kao što je Novak, jednostavno ne možete da nađete put do trijumfa - priznao je Toni Nadal.

Španac u nastavku sezone očekuje još mnogo uzbudljivih duela njegovog nećaka i Srbina.

- Očigledno da je Đoković za Rafu daleko teži protivnik od Federera. Pogledajte samo istoriju njihovih međusobnih duela. Sa Novakom je uvek nelagodno. Ne mogu da kažem da je Đoković bolji teniser od Federera, već samo da se Rafael lakše prilagođava Rodžeru.

Nadal je nastavio u superlativima da priča o srpskom igraču.

- Novak se odlično kreće, on je veoma pažljiv i psihički jak. Kada igramo sa Đokovićem znamo da će meč biti težak i da moramo na najvišem nivou da igramo dva do tri sata kako ne bismo izgubili - rekao je Toni Nadal.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.2...ne-mogu-da-kazem-da-je-bolji-igrac-od-Rodzera

Natrag