Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Rodžer 'izvukao' Stena, poraz Conge
IZVOR. B92 | SO
Porazi Stanislasa Vavrinke i Žo-Vilfreda Conge obeležili su prvi dan četvrtfinalnih mečeva u Dejvis kup.

1042626176533f0bb381b77687163998_orig.jpg

Beta/AP Photo/Keystone, Salvatore Di Nolfi

Vavrinka je u meču Švajcarske iz Kazahstana izgubio od Andreja Golubjeva sa 7:6 (7-5), 3:6, 6:3, 7:6 (7-5), ali je Rodžer Federer donekle izvadio stvar laganim trijumfom u tri seta nad Mihailom Kukuškinom.

Conga nije bio te sreće, a Francuzi su prvog dana razočarali domaću publiku u Nansiju. Prvo je Žilijen Beneto izgubio od Tobijasa Kamkea sa 7:6 (10-8), 6:3, 6:2, a onda je Conga propustio dve meč lopte i izgubio je od 119. tenisera sveta Petera Gojovičika sa 5:7, 7:6 (7-1), 3:6, 7:6 (10-8), 8:6.

U preostala dva meča sve je teklo prema očekivanjima – Japanci su u Tokiju pružili Česima jak otpor, ali branioci titule ipak vode 2-0 posle prvog dana. Štepanek je savladao Ita 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 6:1, 7:5, dok je Rosol tek posle pet setova bio bolji od Tara Danijela.

Konačno, u meču Italije i Velike Britanije Fabio Fonjini pobedio je Džejmsa Vorda sa 6:4, 2:6, 6:4, 6:1, a duel Endija Marija i Andreasa Sepija prekinut je zbog mraka. Mari je dobio prvi set sa 6:4, a u drugom je spasao četiri set lopte pre nego što je meč prekinut pri rezultatu 5:5.

Dejvis kup, četvrtfinale:

Japan – Češka 0:2
Radek Štepanek – Tatsuma Ito 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 6:1, 7:5
Lukaš Rosol – Taro Danijel 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2

Francuska – Nemačka 0:2
Tobijas Kamke – Žilijen Beneto 7:6 (10-8), 6:3, 6:2
Peter Gojovčik – Žo-Vilfred Conga 5:7, 7:6 (7-1), 3:6, 7:6 (10-8), 8:6

Švajcarska – Kazahstan 1:1
Andrej Golubjev – Stanislas Vavrinka 7:6 (7-5), 3:6, 6:3, 7:6 (7-5)
Rodžer Federer – Mihail Kukuškin 6:4, 6:4, 6:2

Italija – Velika Britanija 1:0
Fabio Fonjini – Džejms Vord 6:4, 2:6, 6:4, 6:1
Endi Mari – Andreas Sepi 6:4, 5:5, prekid zbog mraka

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=04&nav_id=832851

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jakšićeva: Postaću pevačica kada završim karijeru
Uživam da igram, preko plesa pokazujem svoje emocije. Korake sam sama smislila, ne mogu da objasnim odakle mi to dolazi, kaže Jovana Jakšić

Jovana Jakšić foto ahiva VN

SJAJNE partije prikazuju tri srpske gracije na teniskim turnirima u SAD i Meksiku, ali se i odlično zabavljaju između mečeva. Jelena Janković je u Čarlstonu savladala Hrvaticu Ajlu Tomljanović 7:5, 6:1 i plasirala se u četvrtfinale. Tamo je čeka Kanađanka Ežin Bušar. Ana Ivanović je u Montereju bila bolja od Aleksandre Voznijak iz Kanade 6:4, 6:2 i stigla je među osam najboljih, gde se sastaje sa Magdalenom Ribarikovom. U četvrtfinale ovog turnira dan ranije se plasirala Jovana Jakšić, koja ide na Džuliju Boserup.

- Bušarova je u dobroj formi ove sezone, što pokazuju i njeni rezultati. Biće težak meč, ali daću sve od sebe i potrudiću da se u isto vreme i zabavim na terenu - rekla je Jankovićeva.

Ana je kao nagradu za plasman u završnicu dobila zelenu trenerku fudbalske reprezentacije ove zemlje.

- Veoma sam srećna što sam stigla u svoje prvo četvrtfinale ovde u Montereju. Hvala na ovom lepom poklonu - napisala je Ana na "Tviteru".

"Đovana" Jakšić, kako su je prozvali Meksikanci, postala je pravi "hit" na ovom turniru. Jovana je pokazala da pored toga što zna kako se pobeđuje na terenu i te kako ume da peva, i to na španskom, pa je za tamošnju televiziju otpevala refren jedne od pesama Rikija Martina.

- Postaću pevačica kada završim karijeru, uživam da igram, preko plesa pokazujem svoje emocije. Korake sam sama smislila, ne mogu da objasnim odakle mi to dolazi. Govorim malo španskog, naučila sam ga gledajući serije. Prva reč koju sam naučila kao mala bila je "O Bože, trudna sam", ne sećam se koja "junakinja" je to izgovorila - smeje se Jakšićeva, koja se velikom brzinom probija ka top 100.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:485814-Jaksiceva-Postacu-pevacica-kada-zavrsim-karijeru

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Sigurna igra Krajinovića

Somborski teniser se plasirao u četvrtfinale fjučersa u Harlingenu.

Krajinović (1) - Santiago 2:0 (6:2, 6:4). Dobra pratija našeg tenisera za plasman u treće kolo turnira u Teksasu. Filip je tokom meča izvanredno servirao pa Miko Santiago nije uspeo da stvori ni jednu brejk priliku. Somborac je upisao šest as servisa. S druge strane naš teniser je kao i u prvom turnirskom meču, imao dvocifreni broj brejk šansi, od kojih je iskoristio svega trećinu (3/10). Ipak, što je najbitnije, pobeda prvog nosioca ni jednog momenta nije dovedena u pitanje.
Četvrfinale fjučersa u Harlingenu na programu danas posle 19 sati. Filip će igrati protiv Žan Iv Ubuena (usa) koji je sa 2:0 (7:5, 7:5) savladao sedmog nosioca Takera Vorstera iz Južne Afrike. Ubuen ima 26 godina i trenutno je 689. igrač sveta. Plasman u polufinale 15.000 dolara vrednog fjučersa „težak” je osam ATP poena.

Izvor: http://www.soinfo.org/vesti/vest/13156/1/Sigurna-igra-Krajinovica/

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monterej: Ana se "kockala", najveći uspeh Jovane

Ana Ivanoviće se plasirala u polufinale turnira u Montereju pošto je u vrlo čudnom meču savladala Magdalenu Ribarikovu rezultatom 2:1 po setovima 6:1, 0:6, 6:1, nakon 100 minuta igre. U polufinale se plasirala još jedna srpska teniserka, Jovana Jakšić. Ona je u dva seta bila bolja od Julije Buserup, 6:3, 6:0.
00122819.jpg

Nakon što je vrlo lako, uz samo jedan izgubljen gem doblia prvi set, Ana je drugi izgubila bez osvojenog gema, ali je uspela da se vrati u meč u narednom setu i trijumfuje. Ivanovićeva je u prvom setu izgubila prvi gem, a onda je nanizala šest, pa se posle 28 minuta igre činilo da će se meč završili vrlo brzo uz rutinski trijumf Srpkinje.

Međutim, Ana u nastavku nije ličila na sebe, pa je Ribarikova uzvratila tako što joj nije dozvolila da osvoji nijedan gem. Ipak, u treći set je srpska teniserka ušla znatno koncentrisanije i odlučnije. Na startu je napravila brejk, a potom i spasila dve brejk lopte. Povela je sa 2:0, povećala prednost na 4:1, pa je Ribarikova do kraja meča uspela da osvoji još samo jedam gem, dok je Ana drugi meč loptu pretvorila u trijumf od 2:1. Za finale će se boriti sa Karolinom Voznijaki, koja je u četvrtfinalu bila bolja od karoline Pliskove.
jovana.jpg

S druge strane, Jovana je vrlo lako izašla na kraj sa svojom protivnicom i plasmanom među četiri najbolje teniserka ostvarila najveći uspeh u karijeri na nekom WTA turniru. Prvi set je dobila za 34 minuta, a potom ekspresno stavila tačku na ovaj četvrtfinalnu duel pošto je protivnicu u drugom delu igre ostavila bez osvojenog gema.

Jovana će u polufinalu igrati sa 43-godišnjom Kimiko Date Krum, koja je čak 23 godine starija od naše teniserke. Ukoliko i Ana i Jovana bude uspešne mogli bismo da gledamo srpski obračun u borbi za titulu.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122819

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
DK: Česi već u polufinalu

Teniska reprezentacija Češke juri ka novom finalu Dejvis kupa. Česi su se plasirali u polufinale pošto su nakon dva dana takmičenja poveli protiv Japana sa 3:0.
00122828.jpg

Česi brane titulu, a u borbi za novo finale ih očekuje duel sa pobednikom meča između Francuske i Nemačke.Radek Štepanek i Lukaš Rosol su u dublu pobedili Tacuma Ita i Jasutaka Učijama sa 6:4, 6:4, 6:4. Ranije je Štepanke u singlu bio bolji od Ita sa 6:7, 7:6, 6:1, 7:5, dok je Rosol savladao Tara Danijela sa 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.
Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122828

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jovana: Uzbuđena sam zbog polufinala

Srbija će u polufinalu turnira u Montereju imati dve teniserke. Pored Ane Ivanović među četiri najbolje igračice plasirala se i Jovana Jakšić.
00122838.jpg

Ona je za 57 minuta sa 6:3, 6:0 pobedila Amerikanku Juliju Boserup i plasirala se u prvo WTA polufinale u karijeri.

- Igrala sam najbolje što mogu u svakom meču. Bilo je teško, ali sam nastavila da verujem u sebe i da se borim. Vredelo je. Ovo je odličan rezultat i uzbuđena sam zbog toga. Ipak, imam još mnogo posla u Montereju - rekla je 20-godišnja Jovana, a prenosi zvanični sajt.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122838

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ana: Biće teško protiv Voznjaki

Ana Ivanović, koja je postavljena za drugog nosioca turnira u Montereju, u četvrtfinalu je savladala Magdalenu Ribarikovu sa 6:1, 0:6, 6:2. Ana je posle gubitka drugog seta bez osvojenog gema uspela da se vrati, pobedi i plasira u polufinale, u kojem će igrati sa Karolinom Voznjaki.
00122842.jpg

- Bio je to težak meč, ona je teška protivnica. Drago mi je da sam uspela da zadržim staloženost - rekla je Ivanovićeva posle pobede, a prenosi zvanični sajt.

- Duel sa Voznjaki će biti još jedan ozbiljan ispit. Igra veom stabilno, odlično vraća loptice.

Dankinja kaže da je plasmanom u polufinale ostvarila dobar rezultat.

- Nikada nije lako igrati protiv Ane. Samo ću da izađem na teren i uživam.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122842

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monterej - Ana i Jovana u polufinalu!

Posle duže vremena Srbija će imati dve predstavnice u samoj završnici jednog od većih turnira, pošto su Ana Ivanović i Jovana Jakšić uspele da se plasiraju u polufinale Montereja.
ana128129020130829221820.jpg

WTA turnir u meksičkom Montereju ušao je u samu završnicu a Srbija će, posle duže vremena, imati dve predstavnice među četiri najbolje na jednom takmičenju.

Mlada srpska teniserka Jovana Jaksić plasirala se u polufinale pomenutog turnira čime je ostvarila najveći uspeh u svojoj seniorskoj karijeri.

Jovana je u četvrtfinalu pobedila Amerikanku Juliju Besrup 2:0 (6:3, 6:0) što je njen do sada najveći uspeh.

Jakšićeva će se za plasman u finale boriti sa najstarijom na WTA turu, Japankom, Kimiko Date-Krum.

Ana Ivanović pobedila je Slovakinju Magdalenu Ribarkovu sa 2:1 (6:1, 0:6, 6:2) i takođe se plasirala u polufinale ovog takmičenja.

Uz mnogo oscilavija u igri druga najbolja Srpkinja na WTA listi uspela je da izađe na kraj sa Slovakinjom, pa će se za mesto u finalu boriti protiv Dankinje Karoline Voznjacki koja takođe nije imala lak posao, ali je nakon preokreta bila bolja od imenjakinje Pliskove iz Češke sa 6:7(3), 6:3, 6:3.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/monterej-ana-i-jovana-u-polufinalu-173664.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
DK - Branilac titule siguran u Japanu

Dejvis kup reprezentacija Češke plasirala se u polufinale ovog takmičenja nakon što je dubl tandem Štepanek - Rosol doneo treći poen aktuelnim šampionima u duelu sa Japanom.
471296_600.jpeg

Prvi polufinalista u tekućoj sezoni takmičenja u Dejvis kupu jeste reprezentacija Češke Republike koja je posle mečeva dublova obezbedila treći poen u duelu sa Japanom.

Radek Štepanek i Lukaš Rosol savladali su u subotu reprezentativce Japana Tacumu Ita i Jasutaka Učijamu rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:4), čime su doneli svojoj selekciji poen vredan plasmana u polufinale.

U petak su Štepanek i Rosol bili bolji od Ita i Tara Danijela u singl mečevima, a današnji trijumf u dublu samo je stavio tačku na plasman u polufinale.

Dejvis kup reprezentacija Japana nije bila kadra da se ozbiljnije suprotstavi favorizovanim Česima a dodatni problem za domaćina predstavljalo je odsustvo Keija Nišikorija koji nije mogao da nastupi zbog povrede zadobijene na nedavno završenom Mastersu u Majamiju.

Česi brane trofej u Dejvis kupu osvojen prethodnog novembra u "KombankAreni" gde su savladali reprezentaciju Srbije. Za još jedan plasman u finale Češka će se boriti protiv boljeg iz duela Francuske i Nemačke.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/dk-branilac-titule-siguran-u-japanu-173680.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jakšić: "Sjajan rezultat, ali imam još posla ovde"

Srpska teniserka Jovana Jakšić igra u Montereju svoj najbolji turnir u seniorskoj konkurenciji. Nakon plasmana u polufinale Jakšićeva je poručila da ima još posla koji bi trebalo da obavi u Meksiku.
jj600194995020140403131341.jpg

Turnir u Montereju za sada protiče u znaku srpskih teniserki koje su uspele da se izbore za dva mesta u polufinalima.

Ako plasman Ane Ivanović među četiri najbolje u Montereju posmatramo kao nešto što se moglo očekivati, imajući u vidu Anin renking, partije Jovane Jakšić definitvno su pravo iznenađenje i osveženje za srpski tenis.

Jakšićeva se plasirala u polufinale turnira u Montereju što joj je najbolji rezultat u seniorskoj konkurenciji. Ona je u četvrtfinalu savladala Amerikancku Juliju Boserup prepustivši joj samo tri gema.

"Dajem sve od sebe i igram najbolje što mogu svaki meč. Bilo je veoma teško, ali verovala sam u sebe i borila se do poslednjeg poena. Vredelo je. Ovo je sjajan rezultat, veoma sam uzbuđen zbog toga, ali imam još posla ovde u Montereju" kazala je Jakšićeva.

Srpsku teniserku u polufinalu očekuje duel sa 23 godine starijom Kimiko Date-Krum, dok drugi polufinalni par čine Ana Ivanović i Karolina Voznijacki.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/jaksic-sjajan-rezultat-ali-imam-jos-posla-ovde-173696.html

Natrag