Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Radvanjska na JJ, kraj za Bušar
IZVOR. B92 | SO
Poljska teniserka Agnješka Radvanjska biće protivnica Jelene Janković u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu.

1536415431531fb02d4c2b7727361793_orig.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Ona je savladala Alize Korne sa 7:5, 6:3. Nije to bio naročito kvalitetan okršaj, bilo je mnogo grešaka, a na kraju je Poljakinja izašla kao pobednica uprkos tome što je upisala 12 vinera i 21 neiznuđenu grešku.

Radvanjska protiv Jelene vodi sa 4-1 u pobedama, ali poslednji put igrale su još 2012. godine u Tokiju.

Simona Halep pobedila je Kanađanku Eženi Bušar 6:2, 1:6, 6:4, a Rumunku u četvrtfinalu čeka Kejsi Delakva iz Australije, kojoj je Loren Dejvis zbog povrede predala još pre početka.

Kamila Đorđi istrošila se fizički i mentalno u duelu sa Šarapovom, pa je Flaviji Peneti uzela samo tri gema. Italijanku čeka duel sa Sloun Stivens, prvom Amerikankom u ;etvrtfinalu IV od 2008. godine.

Finalistkinja Australijan opena Dominika Cibulkova nastavlja sa sjajnim partijama, pošto je lako dobila Petru Kvitovu sa 6:3, 6:2. Sada je očekuje repriza Ozi opena protiv Kineskinje Na Li.

Indijan Vels, osmina finala:
Simona Halep – Eženi Bušar 6:2, 1:6, 6:4
Jelena Janković – Karolina Voznijacki 6:3, 6:1
Kejsi Delakva – Loren Dejvis predaja Dejvis
Flavija Peneta – Kamila Đorđi 6:2, 6:1
Agnješka Radvanjska – Alize Korne 7:5, 6:3
Dominika Cibulkova – Petra Kvitova 6:3, 6:2
Sloun Stivens – Alisa Klejbanova 6:3, 7:5
Na Li – Aleksandra Voznijak 6:1, 6:4

Parovi četvrtfinala IV:
Na Li (1) – Dominika Cibulkova (12)
Flavija Peneta (20) – Sloun Stivens (17)
Simona Halep (6) – Kejsi Delakva
Jelena Janković (7) – Agnješka Radvanjska (2)

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=12&nav_id=822601

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Neobjašnjivo sam pao, protiv Čilića to ne sme da mi se dogodi
Novosti online | 12. mart 2014. 09:41 | Komentara: 1
Čilić je u odličnoj formi i, po mom mišljenju, mnogo je napredovao poslednjih nekoliko meseci u radu sa Goranom Ivaniševićem - rekao je Novak posle duela sa Gonzalesom

Novak Đoković Foto Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković je u meču 3. kola Mastersa u Indijan Velsu opravdao ulogu favorita protiv Kolumbijca Alehandra Gonzalesa, ali daleko od toga da je oduševi0 - 6:1, 3:6, 6:1.

Svestan je i drugi igrač na svetskoj ATP listi propusta.

- Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na njegovu igru, ali od početka sam igrao dobro. A onda sam iznenada izgubio koncentraciju i neobjašnjivo mu prepustio drugi set. Ipak, u trećem setu sam se vratio - kaže Novak.

U osmini finala Đokovića očekuje meč sa mnogo ozbiljnijim rivalom, Hrvatom Marinom Čilićem.

- Protiv Marina nemam pravo na takve greške. Čilić je u odličnoj formi i, po mom mišljenju, mnogo je napredovao poslednjih nekoliko meseci u radu sa Goranom Ivaniševićem. Neophodno je da odigram na maksimalnom nivou ako želim da pobedim. Mnogo puta smo se sastajali na različitim podlogama. Očekujem da servira snažno i da ide u napad - rekao je Đoković, koji je svih sedam međusobnih duela sa Hrvatom rešio u svoju korist.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.2...m-pao-protiv-Cilica-to-ne-sme-da-mi-se-dogodi

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Li izborila reprizu AO finala
IZVOR. B92 | AK
Kineskinja Na Li plasirala se u četvrtfinale Indijan Velsa gde je u reprizi finala Australijen opena čeka Dominika Cibulkova.

115402046353200a6d73410864165955_orig.jpg

Beta/AP Photo

Li je posle deset propuštenih meč lopti uspela da iskoristi jednu i savlada Aleksandru Voznijak sa 6:4, 6:1.

U četvrtfinale se plasirala i Sloun Stivens pobedom nad Alisom Klejbanovom sa 6:3, 7:5. Stivens je prva Amerikanka u četvrtfinalu Indijan Velsa od 2008. godine. Naredna rivalka koj je Flavija Peneta.

Kineskinji Li je bilo potrebno samo pola sata da dobije prvi meč, ali se prva nositeljka namučila u drugom gde je igrala punih sat vremena protiv 241. teniserke sveta.

Nakon što je gubila 3:0 u drugom setu, Li je uspela da napravi dva brejka protiv Kanađanke, ali se Voznijak sjajno branila u desetom gemu, spasavši čak 10 meč lopti.

"Dobrodošli u ludi ženski tenis. Na početku gema osećala sam se tesno, nervozno, pitala sam se šta nije u redu? Zašto ne mogu da završim meč? Ali ona nije odustajala, branila je svaki poen. Bilo je napeto u poslednjem gemu", rekala je Li posle meča.

Li će u narednoj rundi igrati protiv Slovakinje Cibulkove koja je eliminisala osmu nositeljku Petru Kvitovu sa 6:3, 6:2.

"Poslednja pobeda protiv nje ne mora ništa da znači jer vidim da igra odlično ovde. Za mene je uvek teško igrati protiv nje", rekla je Kineskinja.

U četvrtfinale IV prošle su još Janković, Radvanjska, Halep...

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=12&nav_id=822614

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković driblao protivnike u Indijan Velsu

Tradicija je da se teniseri tokom Mastersa u Indijan Velsu opuste na zelenom terenu uz fudbalsku loptu. Već godinama smo na tim utakmicama gledali uz Novaka Đokovića, Endija Marija i rafaela Nadala, srpske ternisere Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. Janko je povređen, a Viktor suspendovan, pa je drugom teniseru sveta društvo pravio trener Ane Ivanović Nemanja Kontić.
00121196.jpg

Da je Novak spretan i sa fudbalskom loptom, nije promaklo američkim medijima. “Prodao” je Novak rivalima nekoliko lažnjaka relaksirajući se na fudbalskom terenu pre nastavka takmičenja na njegovom radnom mestu. U noći između srede i četvrtka očekuje ga duel sa Marinom Čilićem koga je do sada pobedio sedam puta u isto toliko susreta. Dule ne bi trebalo da počne pre 4.30 po srednjeevropskom vremenu.

Pogledajte Novaka u novoj fudbalskoj epizodi:

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121196

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Kladionice apsolutno veruju Đokoviću

Nakon što je Rafael Nadal, prvi teniser sveta, eliminisan sa Mastersa u Indijan Velsu, Novak Đoković je apsolutni favorit bukmejkera za osvajanje turnira.
00121202.jpg

Bio je drugi teniser sveta prvi izbor kladionica i pre početka takmičenja, ali je sada kvota na trijumf Novaka iznosi 1.83, dok je drugi pik Stanislas Vavrinka sa kvotom 5.50. Treći favorit je Rodžer Federer (6.00), a četvrti Endi Mari sa kvotom 10. Potom slede Ernests Gulbis (17.00), Aleksandr Dolgopolov (23.00), koji je izbacio prvog tenisera sveta, Džon Izner (26.00), Miloš Raonić (34.00), Marin Čilić (41.00), koji u noći između srede i četvrtak igra sa Novakom Đokovićem...

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121202

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Ne smem da dozvolim pad koncentracije protiv Čilića

Novak Đoković je u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu savladao Alehandra Gonzalesa, ali mu je dozvolio da uzme drugi set i učini duel malo neizvesnijim. Drugi teniser sveta ističe da sličan pad koncentracije neće smeti sebi da dozvoli u narednom meču sa Marinom Čilićem. Dule Novaka i hravtskom tenisera neće početi pre 4.30.
00121218.jpg

- Bilo mi je porebno malo vremena da se naviknem na njegovu igru. Ali, mislim da sam igrao dobro od starta. Došlo je do malog gubitka koncentracije, pa sam mu dozvolio da uzme drugi set – rekao je Đoković i istakao da će na tome morati posebno da radi.

- Ne smem sebi da dozvolim da mi koncetracija popusti tokom meča, naročito u sledećem duelu sa Marinom Čilićem. On je u dobrom formi. Napredovao je poslednjih meseci od kada radi sa Goranom Ivaniševićem. Zbog toga ću morati da igram najbolji tenis kako bih ga pobedio.

Novak i Čilić jedan protiv drugog su odigrali sedam mečeva, a srpski teniser ima isto toliko pobeda.

- Igrali smo na različitim podlogama. Već duže vreme se nismo sreli na terenu, poslednji meč smo odigrali 2012.godine u Sinsinatiju. Agresivan je, koristi svoj servis kao veliku prednost, a mislim i da se bolje kreće. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva, protiv Endija Marija u Roterdamu. Ne samo da može da igra, nego i da pobedi vrhunske igrače. Zato ga ni za trenutak neću potceniti. Ući ću u meč znajući da moram da odigram vrhunski, kako bih ga dobio. Tako ću se i pripremati – istakao je drugi teniser sveta, a prenosi sajt ATP-a.

Čilić je bivši deveti teniser planete. Od poslednjih 17 mečeva izgubio je samo jedan. Tokom februara je igrao tri finala u nizu, osvojio je Zagreb i Delred Bič, dok je u Roterdamu izgubio od Tomaša Berdiha.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121218

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: "'Nova lica' ravnopravna sa najboljima"
Srpski teniser Novak Đoković konstatovao je da nova lica koja se pojavljuju na ATP Turu imaju veliki potencijal i da više nije iznenađenje kada 20. teniser sveta dobije prvog na ATP listi.
350748_600.jpeg

Najbolji srpski teniser i drugi na ATP rang listi plasirao se u osminu finala prvog Mastersa u sezoni nakon što ga je Kolumbijac Alehandro Gonzales propisno namučio u trećem kolu.

Na Mastersu u Indijan Velsu već smo imali prilike da vidimo prvorazredno iznenađenje, pošto je Ukrajinac Dolgopolov eliminisao Rafaela Nadala.

Za našeg tenisera takvi rezultati više nisu iznenađujući jer veruje da je došlo vreme kada kvalitet prve četvorice na ATP rang listi ne garantuje i sigurne pobede u duelima sa igračima koji se nalaze od desete do dvadesete pozicije na svetskoj lestvici.

"Konkurencija je danas izuzetno jaka. Svi su znatno napredovali, poboljšala se i tehnologija. Igrači od 10. do 20. mesta su jednako dobri kao i oni na vrhu. Ako se pogodi takav dan, svako može svakog da dobije, a često nekoliko poena odlučuje" rekao je Đoković i dodao,

"Dolaze nova imena, nova lica, koja mogu da izazovu najbolje i budu ravnopravni sa njima. Nas to tera da radimo vrednije, da se poboljšavamo, da održimo visok nivo, jer nam stiže opasnost sa svih strana. Gulbis, Dimitrov i Raonić su predvodnici tog novog talasa, i mogu da konkurišu i za slem titulu" zaključio je Nole.

Drugi teniser sveta u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu sastaće se sa Marinom Čilićem, momkom kojeg je u dosadašenjem toku karijere tukao sedam puta na isto toliko mečeva.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/djokovic-nova-lica-ravnopravna-sa-najboljima-170455.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Indijan Vels - Raonić eliminisao Mareja!
Poraz Endija Mareja od Miloša Raonića sredinom prethodne godine verovatno bi bio teniska vest dana, ali u situaciji kada Britanac i dalje traži formu posle povrede, pobeda kanadskog tenisera u 1/8 finala Indijan Velsa ne deluje kao iznenađenje.
371755_600.jpeg

Peti nosilac na prvom Mastersu sezone, Britanac Endi Marej, završio je učešće na turniru u Indijan Velsu porazom u osmini finala.

Osvajač Vimbldona iz prethodne godine i dalje traži formu posle povrede leđa što je na najbolji mogući način iskoristio Kanađanin Miloš Raonić.

Raonić je nakon preokreta savladao Mareja rezultatom 2:1 (4:6, 7:5, 6:3) u susretu koji je trajao dva časa i 10 minuta.

Tako je i treći od petorice prvih nosilaca na Mastersu u Indijan Velsu takmičenje završio u ranoj fazi turnira.

Pre Mareja (5) poraze su doživeli Rafa Nadal (1) i Tomaš Berdih (4), a od prve petorice nosilaca u borbi za trofej nalaze se još Novak Đoković (2) i Stanislas Vavrinka (3).

Što se tiče Raonića, on će se u četvrtfinalu sastati upravo sa "dželatom" Rafaela Nadala, Ukrajincem Dolgopolovim.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/indijan-vels-raonic-eliminisao-mareja-170489.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
IV: JJ i Novak u noćnoj smeni
IZVOR. B92 | SV
U toku noći očekuje nas srpski program na turniru u Indijan Velsu, na teren izlaze Jelena Janković i Novak Đoković.

8599916635320e4e5756c7469744826_orig.jpg

Beta/AP

Srpska teniserka će se od 3.00 sastati sa Agnješkom Radvanjskom u četvrtfinalu takmičenja, pošto je prethodno savladala Karolinu Voznijacki.

Nešto kasnije reket u ruke će uzeti Novak Đoković, oko 4.30 bi trebalo da startuje njegov duel sa Hrvatom Marinom Čilićem u osmini finala turnira, nakon pobede nad Alehandrom Gonsalesom.

Jeleni je ovo prvi plasman u četvrtfinale od 2010. godine kada je osvojila trofej na Indijan Velsu, a na putu ka ponavljanju tog uspeha stoji Radvanjska sa kojom se do sada sastala pet puta i zabeležila četiri neuspeha.

Sa druge strane Đoković se sastaje sa Čilićem koji je prethodno lako u dva seta savladao Tomija Robreda. Srpski teniser je imao veoma težak posao protiv Gonsalesa, zabeležio je veliki broj neiznuđenih grešaka, ali je ipak uspeo da se izbori za duel sa hrvatskim teniserom koji je ove sezone osvojio dve titule u Zagrebu i Delrej Biču, a igrao je i finale u Roterdamu.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=12&nav_id=823027

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ivanišević: Ne pričam o Šimuniću
IZVOR. B92, INDEX.HR | ĐN
Legendarni hrvatski teniser i trener Marina Čilića odbio je da odgovori na pitanje o Josipu Šimuniću, pre meča njegovog pulena sa Novakom Đokovićem.

19180577955320924624dee746157148_orig.PNG

YTSS

Đoković i Čilić sastaće se tokom noći (oko 5 sati ujutro) na turniru u Indijan Velsu, a kao uvod u taj meč jedan novinar ga je pitao kakvo je njegovo mišljenje o postupku Džoa Šimunića posle utakmice sa Islandom.

Šimunić je posle utakmice uzeo mikrofon i sa navijačima skandirao ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

„Ne želim da odgovorim na to pitanje“, kratak je bio Ivanišević.

Posle pitanja o Šimuniću, Ivanišević je dobio još jedno provokativno, da sastavi listu od četiri najbolja tenisera u istoriji tenisa.

!Agasi, Sampras, Mekinro i Federer."

"Morate imati najmanje listu od 10 najboljih, lista od četiri je prekratka da bi se smestili svi neverovatni teniseri. Nadal je tu, možda na petom mestu. Tu je mnogo fenomenalnih tenisera, Borg, Rod Lejver koje sam zaboravio. Previše je sjajnih igrača koji su kreirali istoriju tenisa, tako da se ne može napraviti lista ni najboljih 50“, rekao je hrvatski trener.

Ivanišević je tokom karijere bio poznat po svom temperamentu i lomljenju reketa, pa je čak u jednom meču ostao bez reketa za igru.

"S tim se rodiš. Nema ništa loše u razbijanju reketa, ako je to pozitivna energija. Istina je da sam jednom u meču ostao bez reketa, mislim da se to nikada pre ni posle nije dogodilo u tenisu. No, napravio sam ja puno gluposti u životu, ovo je samo jedna od njih", zaključio je Ivanišević.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=12&nav_id=822896

Natrag