tenda w311r+ podešavanja

Učlanjen(a)
17.09.2014
Poruka
2
Pozdrav svima!
Imam problem sa tenda w311r+ ruterom.
Naime imam telekomov adsl - huawei hg531 koji ima mali domet. Ustvari u kući je ok ali sam želela da imam signal i u dvorištu i radionici kraj dvorišta. U jednoj radnji su nas uputili da kupimo pomenuti tenda ruter i samo ga stavimo u repeater mode i ujedno će primati i slati dalje signal.
Naravno to mi nije uspelo. Jedino što radi je to što kada povežem tendu sa hg531 lan kablom (WAN-LAN) na tendi radi wireless i imam izlaz na internet.
Mene interesuje da li može ova tenda da se podesi da ujedno i prima wifi signal i da ga šalje dalje? Ili mora biti povezan kablom sa hg531?
Ja sam zamislila da hg531 ostavim na svom mestu pored kompjutera u sobi koja gleda na ulicu a tendu da stavim u sobu prema dvorištu. Da dole imam bolji signal. (u pitanju je kuća na 1 sprat i sve od pomenutih je gore na spratu).
Ako možete da mi date neko objašnjenje da li je i kako je moguće pravilno podesiti ruter, biću Vam jako zahvalna!!!
 
Učlanjen(a)
23.11.2014
Poruka
87
br 1.jpg br2.jpg br3.jpg br4.jpg br5.jpg br6.jpg To mozete ovako: Postavite Tenda uredjaj na mestu gde ste planirali...Gledajte da nije predaleko zbog jacine signala. Bilo bi pozeljno da imate laptop ili mobilni sa sobom kako biste pristupili podesavanjima. Opet napomjinem - Obratite paznju na daljinu od Hg531, ukoliko vam signal na mobilnom recimo nestane gledajte da tu postavite Tendu jer tada ce ona imati taman dovoljno da moze raditi kao repiter(na svakom repiteru je gubitak u protoku minimum 50%,nadam se da to znate).
Konektujte se na Tendin wireless i u svom pretrazivacu ukucajte 192.168.0.1 (lozinka: admin, pass: admin) idite na WIRELESS a potom stiklirajte WDS opciju (slika broj 1) i otvorice vam se padajuci meni u kojem imate opciju OPEN SCAN (slika broj 2), kliknite na to i otvorice vam se mreze koje uredjaj hvata....odaberite vas Hg531 i ubacite njegov MAC ADRESS u prvu kolonu (slika broj 3) i poledajte broj kanala koji Hg531 koristi jer taj isti kanal mora i Tenda koristiti. Kliknite na CHANNEL i odaberite (slika broj 4), promenite vas naziv u recimo SANIRM 2 i kliknite na OK da sacuvate. Sada odaberite opciju WIRELESS SECURITY (slika broj 5) tu cete odabrati isti nacin zastite kao sto imate na Hg531 (wpa , open ,wep ili sta vec kao i TKIP ili AES) i ukucacete isti password kao zastitu kao sto vam je na Hg531 i kliknite OK da sacuvate. Sada jos samo morate da odete u DHCP i odcekirate ga (slika broj 6) kliknite Ok da sacuvate i restatujte vas uredjaj i to bi bilo to. Nadam se da sam pomogao :)
br 1.jpg br2.jpg br3.jpg br4.jpg br5.jpgbr6.jpg
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top