Šta je novo?

telenor internet

Član
Učlanjen(a)
29.09.2009
Poruka
3
I ja imam problem sa Telenor internetom na lap topu, naime kada odem na plac nemam skoro nikakvu vezu. Po speedtest.net imam samo 0,03 receive. Iz help deska niko nezna da mi odgovori kako da podesim lap top da bih imao makar vezu da procitam postu. Inace mesto gde nemam vezu je blizu Prokuplja, ispod Jastrebca tako da mislim da imam repetitor na dobrom mestu ali ja nesto nisam dobro podesio na lap topu. Da lap tom mi je TOSHIBA SATELLITE L550D. Ako neko zna sta treba da radim mogao bi da mi pomogne. Unapred HVALA.
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
514
Potrebna je 3G pokrivenost da bi mogao da koristis brzu konekciju. Posto je u opcijama napravljeno da kada nema 3g konekcije on ne uspostavlja vezu neces moci da se konektujes.
Da bi se konektovao preko GPRS idu u opcije, mreza, nacin registracije, manuelna pretraga i registracija. Kada pronadje sve dostupne mreze izaberi telenorovu i mocices da koristis internet preko GPRS-a.
Moras znati da je gprs vrlo spor.
 
Član
Učlanjen(a)
11.12.2009
Poruka
110
U oblastima koje nisu pokrivene 3g signalom, moraš u opcijama prebaciti iz "WCDMA only" ili "WCDMA preferred" na "GPRS only".

Samo, kao što rekoše, spremi se na sporiji net čak i od dial-up. Mada, i ja sam se tako konektovao da proverim mail, i nisam imao baš neke problema na gmail-u.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2010
Poruka
119
Telenor je i na 3G mrezi spor , jer je maximum 3.2mbps a jedva 512kbps izvlaci .

Telekom 3G je mnogo bolja varijanta 7.2mbps izvlaci 1.5-2mbps lagano. tako da ako ti treba net kada ti istekne ugovor raskini i uzimi telekom i dobices mnogo vise , i pokrivenost 3G signalm je veca
 
Top