Telekom Austrija želi naš Telekom

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Telekom Austrija želi naš Telekom
[/h] Izvor: Novosti



Beograd -- Austrijski koncern Telekom Austrija namerava da se ponovo angažuje oko kupovine Telekoma Srbije, tvrdi bečki ekonomski dnevnik Virtšaftsblat.

4032077814ffaa8398931c194298629_orig.jpg


Takođe se navodi da ova kompanija neće učestvovati u privatizaciji kosovskog PTK.
"Nisu planirane nikakve aktivnosti na Kosovu", rekao je portparol TA Aleksander Kledorf vezano za privatitaciju PTK čiji je proces pokrenut krajem prošlog meseca.
Virtšaftsblat ističe da će se TA, po svemu susedći, pozicionirati u drugom pokušaju preuzimanja Telekoma Srbije, ukoliko to preduzeće bude ponovo bilo ponuđeno za prodaju.

Prema pisanju lista to se očekuje za 2013.godinu. Oko Telekoma Srbije TA će morati da se pripremi za konkurenciju iz Rusije, dodaje dnevnik, ukazujući da će u tu bitku ući ojačana pošto je Amerika Movil multimilijardera Karlosa Slima ušao u austrijsku kompaniju.

Bivši šef austrijske kompanije Boris Nemšcih, koji je savetnik Deltar Partners iz Dubaija je potvrdio bečkom listu da je grupacija oko Delta Partners zainteresovana, ali da će konačnu odluku o učešću u procesu privatizacije tek doneti.

Takođe, tvrdi list za PTK se interesuju Dojče Telekom preko svoje hrvatske sestrinske kompanije, kao i Frans Telekom i turski Turkcel.

Do oktobra potencijalni kupci treba da predaju svoje ponude, a očekuje se da će u procesu ostati četiri do šest interesenata.

Zaključenje posla planirano je tek za iduću godinu, podseća dnevnik dodajući da je privatizacija prošle godine bila neuspešna jer su se isuviše mimoišli stavovi o ceni agencije za privatizaciju i ponuđača.

 
Natrag
Top