Tatjana Holjevac je najbolje plaćena političarka u državi

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Tatjana Holjevac je najbolje plaćena političarka u državiDanas.hr 14.07.2011.

0228007.48.jpg

Potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine nabolje je plaćena političarka u državi. Njena mjesečna primanja iznose 26.000 kuna. Ujedno je jedina u Skupštini koja za svoj rad prima i plaću i naknadu, što njene kolege smatraju skandaloznim.

Tatjana Holjevac, inače predsjednica Nezavisne liste, političku suradnju s SDP-om u Skupštini Zagreba uvjetovala je tražeći da za svoj rad prima i profesionalnu plaću i naknade. To mjesečno iznosi neto 26.000 kuna.

Tako njene kolege primaju samo naknadu od 5.000 kuna dok su se potpredsjedničke plaće odrekli. Ona, pak, prima i tih neto 17.000 kuna.

Status profesionalca uz nju ima samo predsjednik Skupštine Boris Šprem. No, on se, pak, odrekao naknada.


'Novac se troši i na rad Nezavisne liste'

Jutarnji list piše da kolege Tatjane Holjevac to što ona prima i plaću i naknadu smatraju skandaloznim. Time, naime ima veću plaću i od premijerke Kosor, a prestigla je i predsjednika države te predsjednika Sabora.

"Nije u redu da imam veća primanja od premijerke ili gradonačelnika. Nisam za to znala i jako sam iznenađena. To treba promijeniti", prokomentirala je Holjevac no ujedno je istakla kako se dio novca koji prima koristi za potrebe Nezavisne liste i rada troje zastupnika.
 
Top