Šta je novo?

Taster zvona

  • Začetnik teme Mr.Daky
  • Datum pokretanja
Mr.Daky

Mr.Daky

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.211
Taster zvona​

Po svojoj konstrukciji taster zvona je najobičniji prekidač sa jednom malom razlikom. Strujno kolo je uspostavljeno samo dok držite pritisnut taster, čim pustite kolo se prekida.

Ako pogledate sa zadnje strane tastera on, kao i drugi prekidači, ima dva kontakta.U mestu na zidu treba da raspolažete sa dva kabla. To je fazni provodnik koji ide do Vašeg zvona i na ovom mestu je presečen da bi se ugradio taster. Postoje dve vrste zvona. Jedna vrsta radi na 220V a druga koristi transformator i radi na mnogo manjem naponu. Bilo da imate jedan ili drugi sistem, montaža tastera je ista. Pre početka rada OBAVEZNO ISKLJUČITI OSIGURAČ ZVONA. I pre nego što pristupite provodnicime proverite ispitivačem da li su bez napona.
Montaža tastera je krajnje jednostavna. Potrebno je provodnike stegnuti na kontakte tastera (kao na slici) i to je sve što treba da uradite. Po pravilu na manji šraf bi se trebao montirati provodnik na kojem možete glinericom da registrujete fazu ali za dobro funkcionisanje ovo nije od neke važnosti.
Kada ste ovo uradili postavite taster na zid i učvrstite ga pritezanjem dva šrafa na prednjoj strani tastera.

Izvor:
Kod:
 mojaradionica.com
 
Top