Tantrički seks za početnike

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
Tantrički seks za početnike

Postizanje eksplozivnih orgazama nije jedini cilj tantričkog seksa. Njime možete da produžite odnos, ali i da povećate intimnost sa partnerom.
Možda su vam prva asocijacija na tantrički seks komplikovane poze, ali to nije njegova suština. Cilj je da produbite intimnu vezu sa partnerom, a evo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam u tome pomoći.

1.jpg
Tantrički seks je način da produžite odnos, ali i da povećate intimnost sa partnerom

KREIRAJTE INTIMNI PROSTOR
Udobnu prostoriju ukrasite cvećem, svećama i udobnim tkaninama. Miris je veoma važan za našu senzualnost, pa pokušajte sa prirodnim uljima kao što je jasmin ili ruža. Postarajte se da vaš krevet opremite što udobnijom posteljinom i velikim brojem mekanih jastučića. Na kraju pustite laganu muziku u pozadini.

UDIŠITE PARTNEROV DAH
Usklađivanja disanja je jedan od najlakših načina da se sinhronizujete sa svojim partnerom. Sedite u krilo vašeg partnera i udišite dok on izdiše i obrnuto. Na taj način, vi razmenjujete energiju sa partnerom.


OTVORITE OČI
Vođenje ljubovi sa otvorenim očima je jedna od glavnih osnova za intimu, ali ćete se iznenaditi koliko je to ponekad teško uraditi. Ako uspete da držite oči otvorenim videćete koliko ćete promeniti mišljenje o partneru, ali i o sebi.

NE ŽURITE
Predigra je bitna za tantrički seks. Ležerno i sporo zagrevanje pomaže muškarcima da produže erekciju i ženama da se više uzbude. Što se duže zadržite na predigri razmenjujući energiju i usklađujući disanje seksualni odnos će biti kvalitetniji i duži. Potpuno se fokusirajte na partnera.

Izvor: S media
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
12 načina za vrhunski tantrički seks

12 načina za vrhunski tantrički seks

Jednostavni saveti da dostignete nove horizonte uživanja…

news_16065.jpg

Želite da atmosfera u vašoj spavaćoj sobi bude kao u raju? Probajte tantru, kaže seksolog Barbara Karelas, autorka knjige Urbana tantra. Za početak , hajde da se podsetimo šta znači tantra. Tantra predstavlja "razumevanje božanskog kroz fizičke aktivnosti, kao što je seksualni odnos“, kaže Barbara Karelas. Zvuči komplikovanije nego što zapravo jeste, pa zato samo ispratite ovih 12 saveta i prepustite se seksu kao u raju!

1. BITNO JE DA PROSTOR DIŠE
Neka vaša soba bude mesto na kome možete da se usredsredite na čulna iskustva. Izbacite telefone iz sobe, isključite računar, pogasite svetla. Potrudite se da vaš prostor bude uredan i da u njemu ima vode.

2. PRIPREMITE SE
Kada se tuširate, zamislite kao da vodom spirate i svu negativnu energiju koju ste akumulirali tokom dana. Ukoliko želite da probudite sva vaša čula, preporučujemo mirisnu kupku, a umesto sunđera koristite komadiće limuna ili limete.

3. PLES ČINI ČUDA
Prisetite se scene iz
serije Uvod u anatomiju, kada Kristna i Meredit izvedu ludi, divlji ples. Uradite nešto slično sa svojim partnerom ili sami. Dok plešete bitno je da uspostavite duboki kontakt vašeg duha sa vašim telom.

4. MAGIČNI EFEKTI MASAŽE
Priuštite mu nežnu, senzualnu masažu. Bitno je da se potpuno opusti i preda osećaju. Recite vašem partneru, nešto poput: Doživećemo neverovatno seksualno iskustvo ali ćemo veoma polako, postupnim koracima ići prema tome. Na taj način ćemo mnogo više uživati u svemu što sledi.

5. USPORITE DISANJE
Ne žurite. Neka predigra traje što duže. Dovedite sebe do tačke kao da uranjate sa svakim pojedinačnim pokretom i fokusirajte se na disanje. Što više udaha, to ćete više pobuditi osećaje. Obučavam ljude kako isključivo putem pravilnog disanje, da dožive orgazam, kaže seksolog Barbara Karelas.

6. UPOTREBITE MAŠTU
Često se dešava da nas u toku vođenja ljubavi, najednom spopadnu neke ne bitne misli. Tipa - zaboravila sam da prošetam psa. To direktno sputava vašu seksualnu energiju. Fokusirajte misli tako da još više pojačate seksualnu želju. Na primer, zamislite da vaš partner radi nešto, što vas totalno izluđuje. Zamislite njegovu sočnu energiju koja vas u potpunosti obuzima.

7. RAZMRDAJTE VAŠE TELO
Aktivirajte karlicu i sve karlične grupe mišića. Mislite o njima kao o žarištu erotske energije i tantričkog seksa.

8. INTENZIVAN POGLED OČI U OČI
Kontakt koji ostvarujete pogledom je neverovatno moćan. Vežbajte da imate ovaj intimni kontakt tokom celog seksualnog čina. Neka vam tačka fokusa bude u očima vašeg partnera, dok doživljavate orgazam. Na taj način ćete podariti vašem partneru ogroman priliv energije.

9. ORGAZAM NIJE PRIMARAN CILJ
U tantričkom seksu nemamo ciljeve. Ne jurite orgazam. Opustite se i
uživajte. Iznenadićete se, koliko mnogo čulnih senzacija vas čeka na tom putu.

10. RELAKSIRAJUĆA MUZIKA
U početku tantrički seks deluje čudno. Sva ta silna opuštanja, fokusiranost pogleda. Prosto nismo navikli. Muzika će pomoći da se svemu tome prepustite na pravi način. Odaberite muziku koja prosto čini da se istopite.

11. OTKRIJTE
NOVE
IZVORE UŽIVANJA
Da bi seks što duže potrajao, nemojte samo razmišljati o vašim polnim organima kao o jedinim izvorima zadovoljstva. Vodite ljubav i sa ostalim delovima tela. Postoji milion različitih erogenih zona: usne, bradavice, unutrašnja strana butine, leđa, pupak,vrat.

12. KAREZA
Kareza je nežan seks u kome orgazam nije osnovni cilj. Bitnije je da uživate u svakom segmentu seksualnog odnosa. Penetracija treba da bude onoliko brza, koliko je potrebno da se održi erekcija. Pokušajte da iz brzog pređete u spori tempo. To će omogućiti da kontrolišete orgazam. Uverićete se koliko je to neverovatno dobro iskustvo.

(Cosmopolitan)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
Tantra za početnike

Tantra za početnike

Ova drevna veština nastala u Indiji omogućava parovima da prodube svoj odnos kroz erotske rituale, razbude sva čula i poboljšaju komunikaciju na svim nivoima.

12.jpg

Praktikovanjem Tantre parovi će uspostaviti dublju emotivnu vezu koja će se preneti i na seksualnu dimenziju, doprinoseći tako većem uživanju. Vežbanje Tantre je zapravo oblik produžene predigre, koja vodi do većeg zadovoljstva u samom seksualnom činu.

Ukoliko ste početnik i mislite da ne radite nešto kako treba nemojte brinuti, jer kod ove veštine ne postoji podela na dobro i loše, već se sve meri po količini uživanja koju osećate. Kada je sam seksualni čin u pitanju kod Tantre nije cilj dostići vrhunac, već povećati vremenski period samog čina odnosno trajanje sa namerom da se podigne seksualna tenzija kod parova.

Evo par praktičnih saveta za početnike.

Gledanje u oči
Gledajte svog partnera u oči što duže i obasipajte ga poljupcima po vratu i ramenima uz šaputanje nežnih reči. Ovo pomaže da se vaš partner opusti i oseća voljenim.

Usporite ritam
Sporiju tempo u krevetu će pomoći muškarcu da bolje kontroliše ejakulaciju, ali i pripremiti žene koje obično sporije dolaze do katarze. Tokom ovog perioda fokusirajte se jedno na drugo, čime ćete izbeći da vam misli odlutaju na drugu stranu.

Disanje
Obratite pažnju na disanje, koje bi trebalo da bude sporije, jer u suprotnom kratki i brzi uzdisaji vode do bržeg dostizanja orgazma. Možete uskladiti disanje sa partnerovim ili čak naizmenično disati dok on izdiše vi udišite i obrnuto. Ovo pokreće razmenu energije, koja doprinosi većoj povezanosti sa partnerom.

Menjajte poze
Promena poze tokom seksa doprinosi povećanju zadovoljstva, što pak vodi do bolje razmene muške i ženske energije. Kada se parovi oslobode predrasuda počeće više da uživaju u mnogo boljem i intimnijem seksu.

Izvor: B92/Superžena

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
Njegovo visočanstvo tantrički seks

Njegovo visočanstvo tantrički seks

I nad seksom ima seks. Varijacija u seksualnoj aktivnosti ima bezbroj, ali se tantrički seks po uživanju koje pruža izdvaja od ostalih. On spaja dva ključna aspekta veze dve osobe, intimnost i vrhunsko seksualno zadovoljstvo. Ovo su dovoljni razlozi da se bliže upoznate sa svim njegovim tajnama.

1.jpg

Ideja tantričkog seksa rodila se u mislima indijskih filozofa pre šest hiljada godina i prvobitno je imala spiritualno značenje. Ova vrsta seksa tada je služila ljudima da dostignu razne nivoe duhovnosti. U zapadnoj kulturi tantrički seksa se prvi put pojavljuje sredinom dvadesetog veka i vremenom postaje sve popularniji.
Ovu vrstu seksulanog iskustva čine vežbe, veštine i akcije kojima se stimuliše seksualna energija koja kasnije može da se iskoristi koju god svrhu mi želimo. Ona podrazumeva produžavanje vođenje ljubavi i odlaganje orgazma, čime se postiže intezivna ekstatza. Tokom tantričkog seksa i žena i muškarac mogu da dožive višestruke orgazme pri čemu onaj kod pripadnika jačeg pola ne mora da bude povezan sa erekcijom.


SKRIVENE EROGENE ZONE

Ljudi koji su dugo u vezi brzo zavboravljaju koliko je važan dodir i kolika je njegova snaga. Muškarci moraju da obrate pažnju na sledeće erogene zone kod žena.
Na dnu ženskih leđa nalazi se trtična kost sa snopom nerava koji vodi do genitalija. Stručnjaci za tantrički seks tvrde da se njihovom simulacijom postiže orgazam kod čak 91 procenta žena.
Dok žena leži na stomaku, muškarac treba da stavi dlanove na dno njenih leđa i da je brzim pokretima masira raznim mirisnim uljima.Područje pazuha je takođe snažna ženska erogena zona i veoma osetljiva na poljupce. Muškarci ovu regiju moraju da diodiruju nežno da njihova partnerka ne bi dobila napad smeha.
Što se tiče muškaraca njih uzbuđuje dodirivanje stopala, posebno palca koji je bogat nervimakoji su poevzani sa centrom za uživanjeu mozgu. Pripadnici jajčeg pola obožavaju i da žene dodiruju njihove bradavice.


KADA ODLUČITE DA PROBATE TANTRIČKI SEKS

Ukoliko rešite da eskperimentišete u seksu, priprema za tantrički seks se sastoji iz nekoliko koraka.
Za početak prigušite sva svetla i izolujte se od ostatka sveta. Opustite se, protresite ruke i noge kako biste oslobodli energiju. Udobno se smestite. Ako možete, lezite s partnerom na pod, pa se počnite da se lagano dodirujete i da istražujete svoja tela. Isprobajte razne dodire, perom ili svilenom maramom i masažu. Usporite svaki put kada se jedno od vas dvoje približi orgazmu.
Koncentrišite se na disanje. Udahnite kad vaš partner izdahne i obrnuto. Ne odustajte ako ne možete da izdržite duže od dvadesetak minuta, pokušajte ponovno. Da biste savladali tantrički seks, treba dosta vremena.


KORISNE VEŽBE
Zbog važnosti koju bliskost ima u tantričkom seksu, za njega morate da se pripremite na sledeće načine:
1. pokušajte sa meditacijom “disanja srca”. Stanite jedno naspram drugog, gledajte se u oči, svoj levi dlan stavite na srce vašeg partnera. Neka on vaš dlan prekrije svojim. Uskladite disanje makar na dva minuta.
2. isprepletajte ruke čvrsto jedno oko drugog i stisnite se što jače možete.
3. za vreme seksa krećite se i dišite polako. Izbegavajte poze u kojima lako postižete orgazam.
4. usporite disanje dok se približavate orgazmu. Većina nas u tim trenucima počne da brže diše, ali tada treba da se diše duboko i da orgazam odloži.


NAJPOPULARNIJE POZE
Yab Yum
U ovoj pozi muškarac sedi prekrštenih nogu, Ona sedi na njemu okrenuta licem u lice, i obmotava noge oko njegovog struka. Muškarac podizanjem ženskog tela diktira tempo.


Azijska jahačica

Muškarac je u polusedećem položaju, nalazi se na krevetu naslonjen na uzglavlje, a iza leđa ima podignut jastuk. Žena je u raskoraku i spušta se u čučanj, rukama se naslanja na ramena partnera ili uzglavlje. U ovoj pozi žena ima kontrolu, dok je muškarac rukama naslonjenim na njene bokove ili zadnjicu i određuje tempo.


Obrnuta Amazonka

Muškarac u ispruženom položaju leži na krevetu, njegove noge su lagano raširene i savijene u u kolenima. Žena čuči na njemu okrenuta leđima i pridržava se za njegova kolena. Ona ima potpunu kontrolu.

Izvor: Blic
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
Zabavan vodič kroz tantrički seks

Možda vam tantrički seks zvuči kao nešto daleko, komplikovano i neprivlačno, ali kažu da kada jednom probare ovakav seks, ne želite da se vraćate na stari. Za tantričko vođenje ljubavi vam nije nužno neophodno puno vremena, a rezultati mogu da budu neverovatni. Isprobajte ovaj ističnjački seks uz jednostavne i zabavne savete.

1_zps1fc4fb29.jpg


ŠTA JE TANTRIČKI SEKS?

Tantrički seks je osmišljen pre više od 5.000 godina

Ovo je drevna hinduističa praksa u seksu, koja je tu duže od 5 milenijuma. Pravo značenje tantričkog seksa je "isprepletanje i širenje energije" a za rezultat bi trebalo da ima emotivno i fizičko zbližavanje partnera, a ne orgazam. Međutim, orgazam je često i veoma dobrodošlo iznenađenje. Kako eksperti tvrde, neverovatno zbližavanje uma i tela partnera može da dovede do neverovatnog orgazma.

U tantričkom seksu mogu da se oprobaju svi ljudi koji žele da malo obnove i osveže ljubavni život, i da unesu nešto novo u seks sa partnerom. Kratko rečeno - ako je seks na brzinu ekvibalent brzoj hrani, onda je tantrički seks pravi luksuzan obrok u najskupljem restoranu. A sigurno znate da je hrana u restoranu dodatno ukusna kada mora duže da se čeka na pripremu.

ZAŠTO BI TREBALO DA PROBATE TANTRIČKI SEKS

Tantrički eksperti veruju da ćete doživeti pravu ekstazu, ako uložite malo više vremena i truda u vođenje ljubavi. A očigledno je da funkcioniše, jer je ovaj vid vođenja ljubavi među svoje fanove uvrstio i neke od najvećih zvezda današnjice. Tom Henks i Sting samo su neki od prezadovoljnih ljubitelja ove prakse. Zapravo, Stingova žena Trudi Stajler je jednom prilikom izjavila da njen dragi može da vodi ljubav i po 5 sati - odjednom. Ako želite i vi vašeg partnera da "istrenirate", onda je tantrički seks prava stvar za vas.

KAKO DA IZVEDETE TANTRIČKI SEKS

2_zpse6c43d95.jpg

Vođenje ljubavi je samo sebi cilj, a ne orgazam

Dobra stvar je da tantričko vođenje ljubavi nije orijentisano ka cilju, što znači da ne morate da se trudite kako biste naučili šta i kako treba da uradite. Zapravo, trik je u tome da misli u potpunosti skrenete sa orgazma, i da se u potpunosti opustite. Umesto na orgazam, mislite na predigru, i potrudite se da ona bude pravo uživanje za vas i vašeg partnera, sve dok ne vidite da ste spremni da stvari privedete prirodnom kraju. Dakle, bez žurbe. Naravno, to je lakše reći nego uraditi, pa se ljudi koriste raznim tehnikama, poput meditacije, disanja i masaže.

ŠTA DA RADITE:

Ako želite da se isprobate u ovom vidu vođenju ljubavi, evo šta bi trebalo da pokušate.

- Počnite tako što ćete ugasiti svetla, a zajedno sa njima i ostatak sveta. Tu ste samo vi i vaš partner, sve ostalo je nebitno i ne bi trebalo da razmišljate o bilo čemu drugom.

- Opustite telo: Poenta tantre je u slobodnom protoku energije kroz celo telo, pa je zato potrebno da ono bude opušteno. Najbolja vežda za to je da stanete, i dobro prodrmate sve delove tela.

- Izbegavajte krevet: Krevet može da vas podseti na spavanje, a to će vas navesti da ubrzate čitav proces. A poenta je upravo u tome da se sve produži, tako da krevet nije dobra opcija.

- Namestite se udobno: Lezite na pod sa partnerom, i krenite polako da se dodirujete po celom telu. Ne žurite, i posvetite se svakom delu njegovog tela.

- Eksperimentišite: Isprobajte nekoliko različitih vidova dodira - jaku masažu, lagane dodire poput pera, snažne zahvate. Cilj je da mu nadražite sva čula, i da ga tako dovedete skoro do vrhunca - ali ne do kraja.

- Koncentrišite se na disanje: Ako um počne da vam luta, pokušajte da se koncentrišete na disanje. Neophodno je da sve vreme budete umno prisutni u trenutku, pa će ova vežba sa disanjem pomoći.

- Ne odustajte: Ako izdržite samo 10 minuta, pokušajte ponovo sledeći put. Svi su navikli na zapadnjački, brzi seks, pa tantra može da bude malo teža za savladavanje.

3_zps52ae9782.jpg


VEŽBE ZA TANTRIČKI SEKS

Vremenom i uz vežbu ćete naučiti da se u potpunosti opustite i uživate, pa vam neće biti potrebno razmišljanje ni o kakvim smernicama. Ali, za početak, pokušajte da radite po ovim koracima, jer će vas to na pravilan način uvesti u svet tantre.

S obzirom na to da je poenta tantričkog seksa zbližavanje partnera, ove vežbe mogu da vam pomognu u shvatanju tantričkog seksa.

1) Pokušajte da se povežete disanjem. Stanite ili sedite jedno nasuprot drugog, i gledajte se u oči. Vašu levu ruku stavite na parterove grudi, na mesto gde se nalazi srce. On bi onda trebalo svoju ruku preko vaše, a zatim bi trebalo da pokušate da uskladite disanje. Ova vežba treba da traje najmanje dva minuta.

2) Sedite jedno naspram drugog, a najbolje bi bilo da mu vi sedite u krliu. Obmotajte ruke jedno oko drugog, snažno se zagrlite i spojite svoja gora tela. Ovakav vid kontakta kožom poboljšava intimnost.

3) Pomerajte se i dišite lagano i polako, tako ćete moći da izbegnete sve one poze koje čine dolazak do orgazma izuzetno lakim i brzim. Umesto brzog orgazma, radite na sporom i postepenom građenju uzbuđenja. Što sporije dozvolite da se uzbuđenje gomila, to će vaš eventualni orgazam biti snažniji i intenzivniji.

Izvor: Blic žena
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
Upoznajte se sa tajnama tantričkog seksa

Tantrički seks za nesvakidašnji orgazam

Zaboravite malo na tehniku vođenja ljubavi i uključite mozak za vrhunsko uživanje u tantričkom seksu, koji vam garantuje jedinstveno seksualno iskustvo

1_zpsf24ae8f6.jpg


Da recept za dobar seks ne piše samo moderno doba dokazano je puno puta. Zato, ukoliko želite da zavirite u tajne igre zavođenja osvrnite se na drevnu istoriju 5.000 godina unazad. Istočnjačka praksa vam predlaže tantrički seks za stimulaciju svih čula i nezaboravnu seksualnu avanturu.

Kako biste se prepustili čarima tantričkog seksa ne morate da vodite ljubav satima, već dobru tehniku zamenite dobrim mentalnim pristupom, koji će vam produžiti trajanje orgazma. Naime, ovo drevno istočnjačko učenje o seksu kaže da ćete tantričkom veštinom imati više poštovanja prema partneru, koje polako prerasta u obožavanje. Tako ćete osećati svaki partnerov pokret i uživati u svakom dodiru. Zato je potrebno da zaboravite na sve loše strane koje vaš partner, svakako, ima i da od njega načinite idealnog muškarca i ljubavnika. Naravno, neophodno je da ste i vi za njega u tim trenucima prava boginja ljubavi i seksa.

Tokom seksa trebalo bi da imate osećaj spajanja sa partnerom, i duhovno i telesno. Ljubitelji tantričkog seksa preporučuju da ne dođete do završnog čina seksa barem pola sata kako biste doživeli produženo uzbuđenje i pripremili telo za orgazmični vatromet. Ovo su uputstva koja treba slediti kako biste i vi okusili nezaboravan tanrički seks:

2_zps11c2e700.jpg


1) Fokusirajte se na disanje i reakciju vašeg partnera na dodir
Ne vodite ljubav napamet, već osetite prave trenutke za prave poteze. Pronađite erogene zone vašeg partnera koje ća ga dovesti do ludila. Takođe, uputitte ga na vaše tačke usijanja. Ogroman broj nerava, koji vode do genitalija, nalaze se na trtičnoj kosti na dnu ženskih leđa. Stručnjaci za tantrički seks tvrde da se njihovom simulacijom postiže orgazam kod čak 91 odsto žena. Što se muškaraca tiče, u palcu na stopalima je mesto velikog broja nerava, koji su povezani sa centrom za uživanje u mozgu. Uz akcenat na delove tela koji čekaju da budu alarmirani, trebalo bi da obratite pažnju na disanje i da njime stimulišete partnera.

2) Gledajte se u oči što duže možete
Dubinski kontakt očima je glavna predigra za pravu seksualnu ekstazu. Zato, gurnite stid negde pod tepih i probudite opasnu zavodnicu u sebi. Zadržite pogled vašeg partnera na vašim očima i dozvolite jedno drugom da oči zapale vašu seksualnu želju i učine da tela krenu da gore. Ne prekidajte dubinsko posmatranje oči u oči, već tako omađijani zaposlite ruke i osetite kako njegov alat lagano raste. Pokušajte da prolongirate kontakt očima što je duže moguće, a onda takođe sporijim tempom, bez cepanja odeće i prepuštanja divljoj strasti, zauzmite dobru pozu za vrhunsko uživanje. Tantrički seks otkriće vam kako suzdržavanje naleta jake strasti može pružiti dublji krajnji seksulani doživljaj.

3) Izbegavajte poze iz kojih lako dolazite do orgazma
Kako biste napravili balans između muške i ženske energije i doveli do savršenog spoja i kulminacije erotskog naboja, menjajte poze i ne fokusirajte se samo na jednu. Za najintimniji seks zaboravite na polne razlike i prepustite nekada muškarcu ulogu nežnog i osećajnog, a vi budite vođe, koje kontrolišu situaciju. Zatim, isprepletite ruke čvrsto jedno oko drugog i stisnite ih što jače možete. Ne samo da će vam ovaj potez dati snagu, već će biti odličan erotski stimulans i pojačati seksualni nagon. Nakon toga probajte neke od omiljenih poza tantričkog seksa, kojim ćete doći do eksplozije u krevetu:

3_zps750a5dc1.jpg


a) Neka on sedi prekrštenih nogu, a vi se ugnezdite u njegovo krilo njemu okrenuti licem u lice. Zatim, obmotajte noge oko njegovog struka. On će podizanjem vašeg tela diktirati tempo, a zajedno ćete uživati u svakom pokretu i izrazu lica koji će produbiti orgazam.

b) Neka vaš partner bude u polusedećem položaju, naslonjen na naslon iznad kreveta, dok mu je iza leđa postavljen jastuk. Vi budite u raskoraku i spustite se u čučanj, spuštajući ruke na njegova ramena ili naslon iznad kreveta. U ovoj pozi vi ste ti koji imaju punu kontrolu, dok je on rukama naslonjen na vaše bokove ili zadnjicu.

c) On u ispruženom položaju leži na krevetu, dok su njegove noge lagano raširene i savijene u kolenima. Vaš zadatak je da čučnete njemu okrenuti leđima i pridržavate se za njegova kolena. Ovde će vaš partner kontrolisati seksualno uživanje, koje ćete oboje, zbog dobre tantričke predigre, dugo pamtiti.

Izvor: Stil.kurir-info.rs
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
TANTRA, joga ljubavi

1_zps9dbc91ca.jpg


Popularno medicinsko gledište koje sve više pušta koren ovde na Zapadu je to da nam je za dug, zdrav i sretan život potrebno kretanje, meditacija i seks.
U ovom članku ćemo se baviti trećim preduslovom, između ostalog i zato što taj treći preduslov može da sadrži u sebi i prethodna dva.


Naravno, sva tri su sadržani u jogi. Joga nije ostavila neistražen ni jedan vid telesnih i mentalnih kretanja koja doprinose poboljšanju kvaliteta života i koji vode sreći i blaženstvu. Pa možete pogoditi šta joga zna o seksu. Sve.


Vrsta joga koja se najiscrpnije bavi seksom je Tantra joga. Lepota te joge je u tome da dok, kao i svaka druga joga, uči put prosvetlenja - ne ostavlja seksualnost po strani. Naprotiv Tantra nas uči da seks takođe može biti kapija ličnog buđenja i ostvarenja. Mnoge duhovne tradicije, naročito Hrišćanstvo, nas uče da se za duhovni napredak trebamo baviti samo sobom „iznad pojasa' dok je ono „ispod pojasa' deo nižeg reda. Tantra, naprotiv, ukazuje da na putu ka ucelovljenju moramo uključiti sve, sve što JESTE. Takođe, prihvatiti sve što JESTE, kako u nama tako i oko nas. Tantra vidi duhovnost i seksualnost kao isprepletene manifestacije i neodvojivi deo svega što mi jesmo. Neizostavni i nezaobilazni čvor odnosa i energije koji moramo razrešiti na putu oslobođenja.


Sama reč „tantra' na Sanskritu znači „tkanje' ili „širenje' i nju nije lako definisati jer pokriva jako veliki dijapazon vrlo različitih i često

2_zpsdf0e5453.jpg


protivurečnih učenja i tehnika. Ono što je važno je da najveći broj Tantra učenja poklanjaju veliko poštovanje ženi i ženskom aspektu božanskog. U Hinduističkom Tantra učenju svet neprestano nastaje iz erotskog plesa i sjedinjavanja božanskog muškog (Šiva) i božanskog ženskog (Šakti) u čemu Šiva daje neophodno seme a Šakti aktivnu energiju koja stvara sve što jeste.


To je skup tehnika usmerenih na uzdržavanje od rasipanja seksualne energije i ka transformaciji te energije u pravcu duhovnog rasta. Detalje tih tehnika se ne mogu eksplicitno iznositi na ovom mestu ali da kažemo kratko da ako vam ne uspe da, putem Tantre, pronađete prečicu ka prosvetelenju – ostaje dobar seks. Dakle – nema štete.


3_zpscdf9ba75.jpg


Među bezbrojnim znanim i neznanim tragačima, učiteljima, piscima i sledbenicima duhovne seksualnosti ne mogu da ne spomenem Alisu Štokam (Alice Bunker Stockham, 1833-1912), peta žena koja je postala lekar u SAD, koja je sa takvom lakoćom utkala duhovnu seksualnost u Hrišćansku paradigmu. Alisa je bila izuzetno obrazovana, puno putovala, izučavala tantra tehnike u severnoj Indiji i bila prijateljica Lava Tolstoja! Među ostalim revolucionarnim idejama kao što su ženska prava i kontrola rađanja, promovisala je i koncept zdravstvene dobrobiti masturbacije čuvenim argumentom: „Da Bog nije hteo da doživimo takvo divno osećanje, ne bi nam dao tu mogućnost niti želju da je izvodimo'. Hm? Nas su učili da se od masturbacije suši kičma! Meni lično Tantra dođe kao oslobađanje od „Istoćnog greha' (i bolje da ne kažem šta o tom Hrišćanskom konceptu o rođenju „sa grehom', dakle, krivicom mislim).


Pomenuo bih i Margot Anandu, učenicu „sex gurua' Ošo Radžeša koja je prva eksplicitno predstavila Tantru na Zapadu knjigom „Umetnost

4_zps2ca3e0de.jpg


seksualne ekstaze' („The Art of Sexual Ecstasy', Tarcher 1991).


Za ovom „duhovnoma seksualnošću' ne tragaju samo oni koji su nezadovoljni svojim seksualnim životom nego i oni koji, mada imaju zadovoljavajući seksualni život, osećaju da njihova veza i seks imaju potencijal da im obezbede dublji doživlaj povezanost i bliskosti jedno sa drugim ali i sa Bićem i Kosmosom. Tehnikama Tantra joge se uvećava energija i zadovoljstvo, produbljuje intimnost i umiruje um. Mnoga od tih učenja i tehnika se može praktikovati individualno i to vežbajući joga položaje (asane), tehnike disanja (pranajama), ponavljanje mantri i drugo i to je tkzv. „Bela Tantra' ili se može/treba vežbati udruživanjem energije sa partnerom, što se na Zapadu zove „Crvena Tantra'. Ta podela je vrlo slična podeli na „Desnu Tantru' i „Levu Tantru' koju imamo na Istoku.


Kao i kod svakog duhovnog puta, mi ne trebamo više ništa dodavati (mi svi već jesmo „prosvetljeni' jer je blaženstvo naša prava priroda), nego trebamo oduzimati i skidati nataložene slojeve sa svog Bića. U Tantri to znači da nemamo ništa učiti „novo' nego samo dopustiti sebi da budemo ono što mi već prirodno jesmo. Nadalje, u Tantri učimo da umirimo um; da ga potpuno utišamo i otvorimo se davanju i primanju čulima, dakle, doživljaju a ne interperetaciji. U osnovi, Tantra je meditacija. Orgazam je jedini univerzalni meditativni doživljaj, nezavisno od kulture, nacije, boje kože itd. U trenutku orgazma nismo u umu nego u Biću i tako potpuno absorbovani u sadašnjem trenutku dosežemo u bezvremenost. Dakle, ako imate priliku da birate između intelektualne rasprave i seksa – uvek izaberite sex!


5_zps09cf82d9.jpg


Kako je Tantra u prošlosti bila isključivo „muška stvar' to bi se iz njenog pristupa očuvanja rasipanja energije uzdržavanjem od (muške) ejakulacije moglo zaključiti da se Tantrom postiže samo duhovni rast muškaraca. Ova tema je vrlo kompleksna i ne može se ovde otvarati u detalje ali je bitno navesti da „strah' feministikinja da se u Tantri žene samo sredstvo za muško prosvetlenje nema osnova. Naime, u seksualnom uzbuđenju i orgazmu žena pristupa izvoru neiscrpne Kosmičke energije (Šakti) dok je muška seksualne energija ograničena i nepovratno se troši svakom ejakulacijom. U Tantri se veruje da je svaka žena po svojoj prirodi „multiorgazmička' i da je sposobna ne samo za eksplozivne klitoričke orgazme nego i za dublje, duže, „talasne' vaginalne orgazme. Taj doživljaj spaja levu intelektualnu i desnu intuitivnu sferu mozga i to sjedinjenje daje osećaj ekstaze. Zato i osetimo orgazam u mozgu („Quite literally, you 'f__ your brains out.').


U čisto tehničkom smislu, u Tantra zagrljaju imamo vrlo lagane i male karlične i pelvičke pokrete i dajemo partneru svu moguću prisutnost i ljubavnu pažnju. Prisutnost srcem je važnija nego sama tehnika. U tome zagrljaju se ostaje dugo i mušakarac pokušava da što duže odlaže ejakulaciju i da doživi orgazam bez 'rasipanja energije'. Oba partnera se drže na 'granici' što može dovesti 'permanentnog orgazma' Mlađima bi bilo dozvoljeno da imaju ejakulaciju svakih nekoliko dana a stariji bi trebalo da mogu izdržati i više dana ili nedelja. Ta Fontana ljubavi treba da se puni lagano, kap po kap i da se lagano i prirodno prelije tek kada se prepuni. Stalno rasipanje semena održava tu fontanu – suvom. Šansu da uspeju u ovoj 'duhovnoj prečici' imaju samo intenzivno zaljubljeni parovi (a probati može svako).


Da napravimo i malu vezu sa našim prethodnim pisanjem ('Tajna Tajne'). Verovatno slutite kuda 'gađam': ako je orgazam trenutak


6_zps3f304540.jpg


zaustavljenosti uma, trenutak proširene svesnosti, dakle, trenutak kada je put ka Biću potpuno otvoren ' onda je to i pravi čas za projektovanje Ostvarenja. Nikada niste bliži Sebi i Univerzumu nego u tome času. Možda to baš nije prigodan čas da vizualizirate neku profane stvar (crveni auto) koju priželjkujete ali predstaviti Univerzumu neki svoj visoki cilj bi bilo vredno pokušaja. Ponavljajte, tada, tu vizualizaciju što češće. Srećno!.


U svakom slučaju, kada jednom otvorite sva svoja čula i dignete se do nivoa angažovanja sa samim životom tako da osetite njegovo strujanje svakom svojom ćelijom – tada će te naći sebe promenjene i odrasle. U tom slučaju verovatno nećete želeti da se ikada više vratite u ono stanje koje vas je ograničavalo, koje nije ostavljalo prostora za stvaralaštvo, za igru i radost življenja.

Izvor: Joga.rs
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
Uputstvo za nezaboravan tantrički seks

Ukoliko upražnjavate ili biste probali tantrički seks, ovih sedam koraka će vam pomoći da u tome uživate.

2MXa4p0.jpg


Neki kažu da je tantrički seks vrhunsko zadovoljstvo, drugi smatraju da je glupost.

Iako nije nikakva novina - tantra je 5.000 godina stara praksa, o ovoj vrsti seksa se ne priča mnogo. Poenta tantričkog seksa je da se partneri potpuno posvete jedno drugom, da zajedno uživaju u svakom smislu, a orgazam se odlaže kako bi to zadovoljstvo duže trajalo.

Oni koji su ga probali kažu da je senzualno iskustvo i preporučuju vam da u "igru" uključite tanku maramu koju ćete koristiti kao povez za oči kako biste se bolje fokusirali na dodire, kao i ulje za masažu, lubrikant, pero...

Eksperti tantričkog seksa preporučuju ovih sedam koraka da biste doživeli nezaboravno iskustvo.

Striptiz

Pustite muziku kako biste mogli da se krećete u ritmu i postepeno, vrlo polako počnite da se skidate za svog partnera.

Simfonija

Zamislite da ste muzičar, izaberite instrument i "svirajte" na golom telu svog partnera najmanje pet minuta. U međuvremenu, partner neka pogađa o kom instrumentu je reč, a onda zamenite uloge.

Predajte se

Predajte se svom partneru i pustite ga da vas ljudi i dodiruje gde god želi. Uživajte u tome barem pet minuta, a onda se zamenite. Možete koristiti povez za oči, kako biste više uživali u dodirima.

Tantričko disanje

Dišite polako i duboko jer se na taj način produžava uživanje i odlaže vrhunac. Svoj dah usmerite ga nagom telu svog partnera, naročito na vrat, stopala... Takođe možete koristite pero da na jednom delu tela, dok na drugi istovremeno usmeravate svoj topao dah.

Šetnja prstima

"Prošetajte" prste polako po svom telu i pokažite partneru pet mesta po kojima želite da vas dodiruje i pokažite mu kako, a onda ga "preslišajte", odnosno neka vam pokaže šta je naučio. Zatim se zamenite.

Tantrički poljubac

Ljubite partnera svuda po licu i istovremeno ga milujte rukama. Zatim partnerovu donju usnu lagano sisajte usnama, onda pređite na jezik i završite strastvenim poljupcem.

Tantrički ples

Stanite jedno uz drugo i lagano pomerajte svoja tela u ritmu, istovremeno. Okrenite se jedno prema drugom i mrdajte kukovima, ali ne pomerajte stopala. Na sve to dodajte neku erotičnu muziku i sigurno ćete uživati.

(MONDO)
 
Natrag
Top