Talibani ratuju u Avganistanu, rade u Londonu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Prema pisanju "Gardijana"

Talibani ratuju u Avganistanu, rade u Londonu

Izvor: Blic CDC/IB | 26. 11. 2010. - 00:02h | Foto: Reuters

Avganistanci koji žive i rade u Velikoj Britaniji provode nekoliko meseci godišnje u Avganistanu, u kome se bore protiv NATO trupa, a potom se vraćaju u Britaniju, piše list “Gardijan”. Prema podacima lista, oni talibanima šalju i novac.
94168_0608-talibani-foto-reuter_f.jpg

Po nekoliko meseci ratuju protiv NATO

Talibanski borac iz Dani-Gorija u severnom Avganistanu ispričao je novinaru “Gardijana” da većim delom godine živi u istočnom Londonu, ali da odlazi u Avganistan na tri meseca kako bi se borio.

“Radim kao vozač mini-taksija. Tamo u Britaniji dobro zarađujem. Ali, ovi ljudi su moji prijatelji i moja porodica i moja je dužnost da dođem da se borim u džihadu zajedno sa njima”, objašnjava borac, koji ima čin talibanskog komandira.
On navodi da u Londonu ima mnogo ljudi poput njega.

“Skupljamo novac za džihad tokom cele godine i dođemo i borimo se ukoliko možemo”, kaže britanski Avganistanac.

I njegov stariji brat, viši sveštenik ili mavlavi, koji živi u Londonu, takođe se borio u Dani-Goriju. Jednom prilikom na jugu Avganistana pronađeno je telo pobunjenika koji je imao istetoviran grb Fudbalskog kluba Aston vila.

Natrag