Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Tako је govoriо Patrijarh Pavle

  • Začetnik teme Kalimerčica
  • Datum pokretanja
Kalimerčica

Kalimerčica

Član
"Време гради по Козлару куле, време гради, време разграђује. Само једно време разградити неће, од непоштеног човека поштеног ако онај то неће и од поштеног човека непоштеног ако онај то неће." Патријарх Павле
 
Kalimerčica

Kalimerčica

Član
"Када је сујета присутна онда долази до гордости, свађе.Није несрећа што ми имамо супротна гледишта, јер се ствар мора сагледати са више страна. Али често код нас долази до оног што није разлика у мишљењу.Тога се морамо ослободити.Ако будемо толерантнији, онда ћемо моћи да схватимо и то гледиште другога. Не да га усвојимо ако није добро, али да схватимо да не дође до мржње и овог што нас цепа и дели". Патријарх Павле
 
Kalimerčica

Kalimerčica

Član
"Човек је, поред ума, обдарен и срцем, осећањем и вољом као снагом која може да оствари оно што ум и срце нађу да треба. А осим тоја, обдарен је још и слободом. Човек може онако како Бог хоће а може и супротно.

Јер, што каже наш филозоф Кожа Кнежевић, "човек је биће коме може и Бог да се обрадује, а од кога може и ђаво да се постиди". Видите колики је то огроман размак! Где ћемо се наћи, зависи од нас."
 
Byk

Byk

Član
"Обавезни смо и у најтежој ситуацији да поступамо као људи и нема тог интереса,ни националног,ни појединачног,који би нам могао бити изговор да будемо нељуди."
 
Kalimerčica

Kalimerčica

Član
Када би се сви држали љубави, ова земља би била рај. Али кад би се сви држали бар оног што је мало мање од љубави - јер, љубав је веза савршенства - када би се макар држали принципа "што желите себи, то чините другима; што не желите себи, то не чините другима", онда би земља, ако не би постала баш рај, била близу раја.
 
Top