Tajanstveni nestanak: Godinu dana ni traga od nestale Martine Horvat

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Tajanstveni nestanak: Godinu dana ni traga od nestale Martine Horvat
Agencija Vlm|Danas.hr 14.03.2011.

0277007.48.jpg

Godinu je dana prošlo od zagonetnog nestanka Martine Horvat, zagonetne djevojke čija je priča zaintrigirala hrvatsku javnost koja je pratila bilo kakve novosti o lijepoj Vukovarki za kojom su uzdisali poznati nogometaši, sportaši, 'kontroverzni poduzetnici' i ostali s kojima se družila.

Priča o njezinu nestanku nalikovala je na napeti triler u kojem se razotkrio i ljubavni trokut između nje, njezina momka Saše Leskovčanina, pirotehničara i zaljubljenika u automobile i motore, te Franka Leboeufa, francuskog nogometaša s kojim je otpočela vezu na svom putovanju Europom.

Na put, za koji mnogi vjeruju da ju je stajao života, otišla je krajem prošle veljače, a trajao je mjesec dana. Krenula je iz Zagreba te nastavila preko Njemačke u Bruxelles... Smjestila se u Parizu, gdje je prijateljevala i s
Alainom Corleoneom, event-menadžerom, organizatorom događanja u francuskoj diskoteci Pallais Marleotna Champs-Elysées i čovjekom koji je oko sebe okupljao tzv. 'corleonette' – atraktivne i obrazovane djevojke za animaciju.


U europskoj prijestolnici romanse upoznala je i Franka Leboeufa, nogometaša s kojim je otpočela vezu. U Zagreb se vratila početkom ožujka, a Leskovčanin ju je dočekao u njezinu stanu na zagrebačkom Laništu. U diskoteci Boogaloo proslavila je svoj 28. rođendan. Nekoliko dana nakon slavlja, u subotu 13. ožujka, nestala je iz svoga stana na zagrebačkom Laništu. U nedjelju ujutro prijateljica je pokucala na vrata stana. Martine više nije bilo. Leskovčanin se tada nalazio na svome imanju gdje je, kako je rekao, hranio pse.

Policija obavila 270 obavijesnih razgovora


Policija nije mirovala. Obavili su, kažu, više od 270 obavijesnih razgovora, a zatražili su i suradnju Interpola. Od francuske policije zatražili su očitovanje u vezi s navodnim prijetećim porukama koje je Saša Leskovčanin, jedini osumnjičen i priveden zbog nestanka, slao Franku Leboeufu. Međutim, do sada hrvatska policija nije dobila nikakav odgovor.

Laptop, kofer i dva mobitela, koji su prema riječima Saše Leskovčanina nestali iz stana na Laništu u noći kada je posljednji put viđena Martina Horvat, policija nije pronašla. Nisu pronađeni ni tepih i fotelja koji su također nestali, ali ni navodne prijateljice s kojima se, prema Leskovčaninovim riječima, Martina trebala naći u večeri nestanka. Nitko od prijatelja i susjeda nije vidio da je izašla iz zgrade.


Deset tjedana nakon nestanka, 23. svibnja, Leskovčanin se objesio. Pronašla ga je supruga s kojom nije živio. U oproštajnom pismu pisalo je: 'Ne mogu više živjeti na ovakvom dnu', a o Martini ništa nije rekao. Ostavio je njezinu sliku s porukom 'Zauvijek'. Tvrdio je da je nevin.

 
Top