Test je potvrdio : Sygic verzije 21.0.10 i 21.0.12 su odlične
Pošto dobijam ažuriranja, kod mene je licencama kompletno pokrivena verzija 21.0.12.
NAPOMENA:
Po mom mišljenju, nema značajnijih promena u odnosu na verziju 21.0.10 koja se ponuđena na forumu u postu #3.756. Dakle, preporučujem kolegama da instaliraju novu verziju sa foruma i da testiraju u realnim uslovima. Ponavljam,
mnogo se može videti i bez vožnje, kod kuće, ali se tu može proceniti samo kvalitet rutiranja. I ja, i mnogi ćlanovi, smo uočili da su
verzije od 21.0.8 i starije sa velikim problematičnim greškama u rerutiranju, a to se jedino primeti u realnim uslovima. Ovo je slika na kojoj se, nadam se, lepo vidi na šta konkretno mislim...
Samo ću dati kratak opis.
Zelena linija (21.0.12) predstavlja putanju za koju mislim da je jedina prihvatljiva. Njome stalno prolazim.
Crvena (21.0.8) je vožnja "stepenastom" putanjom nakon skretanja sa Auto-komande u Južni bulevar. Najpre se nudi alternativa kroz Nebojšinu ulicu, zatim, kroz Mihaila Gavrilovića, Đerdapsku i na kraju kroz Vardarsku ulicu. Ako ne prihvatim ponude da vozim kroz jednosmerne i obično parkiranim vozilima zakrčene uličice, Sygic 21.0.8 pokušava da me navede a još jednu čudnu vožnju, to je
Bordo linija (21.0.8) koja nepotrebno izbegava dvosmernu Ulicu Grčića Milenka, kojom većina vozi. Sygic ponovo predlaže krivudavu putanju. Snimak kako izgleda vožnja tom putanjom se može pogledati. Previše skretanja levo, tesno je isuviše...
Voznja sa Sygic 21.0.8
Može se videti da je svaka jednosmerna ulica obično nepodesna za vožnju, tesna je i vozila su parkirana sa obe strane. Izuzetak su samo putevi kroz šumu Košutnjak, ali je to nešto drugo.
U
Prilogu su slike verzije Sygic 21.0.8 gde se vidi kako izgleda realna vožnja. I što je najzanimljivije:
Ponuda "Postoji brža ruta" (pitanje je da li je i taj 1 min brža)
se uvek nudi. Uvek sam se pitao zašto je Sygic ne odredi na samom startu. I drugo,
ako se ne primeti ta "ponuda" i odbije, ona se sama aktivira i navigacija smatra da smo je izabrali. Nadam se da slike "govore same za sebe" i da nije potreban komentar.
Takođe, ne nameravam više da objavljujem komentare u vezi vožnje novim Sygic Aura verzijama. Jedino mogu da odgovorim na neko pitanje ako nekoga zanima.... Priznajem, preterao sam, ali ne zamerite. Ipak smo dugo očekivali, bar ja jesam, da Sygic konačno napravi prihvatljivu navigaciju za vožnju. Poslednja je bila davna 14.3.4, ako se ne varam...