Sygic Truck 13.7.4 u realnoj vožnji
@david0vich, možeš slobodno koristiti novu Truck verziju. Kao što je i drugar
@ivica122 naglasio, i ova verzija radi sasvim solidno i nema joj se šta zameriti. Sygic Aura je i dalje veoma loša pa je stoga ne preporučujem...
Koristio sam TA mapu. Određivanje putanje (rutiranje) je korektno, rerutiranje na jedinom mestu gde je to predložila navigacija Google Maps takođe bez greške.
Ekran navigacije je dobro uočljiv, svi potrebni detalji su prisutni. Reljef daje posebno lepo sliku.
U povratku sam koristio HERE mapu (NT) i navođenje je ponovo bilo kvalitetno. Kao i ranije, i ova verzija u algoritmu ima veoma koristan dodatak da, ukoliko nije na mapi određena maksimalno dozvoljena brzina, navigacija automaski određuje da je to 60 km/h. Iz ovog razloga Truck i sa NT mapom rerutira izuzetno dobro.
Podsetio bih da HERE mapa ima ozbiljne nedostatke u Beogradu. Kako se na slikama u prilogu vidi, na mnogim mestima su potpuno neshvatljive dozvoljene brzine. Jedna je čak 80 km/h i to na kratkom delu puta pored Ade. U neposrednoj blizini, to je Obrenovačka magistrala, je dozvoljena 40 km/h, iako nije tako u stvarnosti, a na oštroj krivini, skretanje na Lazarevački put, i uz Čukaričku padinu netačna dozvoljena 60 km/h, iako se radi o deonici u gradu. S druge strane, ponovo na mestima gde nije potrebno samo 30 km/h, deo Ulice Ratka Mitrovića i u Makenzijevoj ulici...O ovim nepravilnostima sam obavestio HERE kancelariju i obećali su da će pokušati da otklone pogrešne parametre. Nadam se da su me razumeli da,
ukoliko se ovakva mapa ne ispravi, rutiranje svih navigacija u Beogradu, koje koriste HERE mapu, će biti loše, daleko od optimalnog. Iz navedenih razloga, rutiranje iz centra grada uvek ide pored Sajma i pored Ade, uz Čukaričku padinu. Zato nijedna navigacija : Sygic, iGO, HERE WeGo, CoPilot, Garmin...ne rutira optimalnim putem preko Topčiderske zvezde i dalje uz Košutnjak...To je i bio razlog što sam odmah Sygic Truck testirao sa najnovijom TA mapom.
Zaključak : na osnovu kratkog testiranja, smatram da je Sygic Truck 13.7.4 veoma kvalitetna i upotrebljiva navigacija. Za Beograd predlažem samo TA mapu, za druge gradove je verovatno dobra i nešto "bogatija" detaljima NT mapa...