@lavaback, mislim da je pomenuti
content.info fajl, koji se koristi za TT mape, korektan i za NT mape jer se nigde eksplicitno ne pominje koje mape "pokriva". Kada pogledaš njegov sastav, videćeš linije
[PRODUCT:Sygic GPS Navigation]
name=Sygic GPS Navigation
speedcam=SCDB:WORLD:2020.03
maps=ANY:WORLD:2020.03
Pošto piše
maps=ANY i pošto je dobar za TT mape, zaključio sam da nema razloga da ne odgovora NT mapama. Međutim, ja nisam dovoljno kompetentan. To bi trebalo pitati Sygic programere. Ipak, radije bih postavio drugo pitanje.
Da li je korektno koristiti NT mape u navigaciji koja zvanično koristi samo TT mape. Da nije možda ovo neki kompromis u koji se ne možemo pouzdati. Nameravao sam da ovo "prećutim" ali ću ipak staviti na forum pošto si mi postavio direktno pitanje. Ovo je slika rutiranja najnovije Sygic verzije sa HERE mapom.
Prva slika (Realna ruta) je iz realne vožnje. Tada je bio content.info koji sam dobio korišćenjem PC Maps downloadera (#2151). Začudio me neprirodni špic u donjem delu rute jer dobro poznajem ovaj kraj. Kod kuće sam analizirao i u prilogu je slika sa upoređivanja ruta sa iste lokacije u različitim navigacijama, iGO, HERE i Sygic 16.3.4 sa OSM.
Danas sam malo detaljnije želeo da proverim. Dobio sam slike 1,2,3,4 i 5, prikazane u gornjoj velikoj slici. Kao što se može videti, ne postoji nijedan razlog za onakvo "čudno" rutiranje koje se bolje vidi na slici 1. Takođe, nema nikakvog opravdanja da navigacija rutira sa alternativom kao na slici 5.
Dakle, čini mi se da mi dosta dugo veštački pokušavamo da Sygic navigaciju nateramo da radi ispravno. Mislim da algoritam rutiranja i rerutiranja nije dobar. Takođe, smatram da nema previše argumenata da veštački guramo NT mapu u verziju navigacije koju Sygic nije namenio za nju. Prema tome, daleko smo od pitanja da li rade svi servisi kada se ovakve stvari dešavaju u realnom radu. Po mom mišljenju, Sygic navigacija ne može biti pouzdana. Žao mi je što je, više puta sam pomenuo, jedna lepa navigacija upropašćena. Jedina koja je vredela je verzija 14.3.4. Slažem se da je ovo Beta verzija. Ali i ona će neizmenjena jednog dana postati zvanična.
EDIT 1
@dilerik, izvini što odgovoram u postu pre tvog pitanja. Nadam se da ćeš zapaziti.
Probao sam i sa Truck verzijama 13.2.7 i 13.5.3. Slike su u prilogu. U prvoj, starijoj verziji, je takođe čudno rutiranje. U drugoj, 13.5.3, je identično.
Najlogičnije bi bilo da se "optuži" mapa Srbije nt.2016.03. Međutim, kako objasniti sliku sa Sygic auto verzije 16.3.4. Zašto se izbegava deo puta Ace Joksimovića a na slikama 3,4 i 5 se vidi da je dozvoljno da se normalno vozi i tim delom...
EDIT 2
Ipak je problem u mapi srb.nt.2016.03. Videti post