Sygic Navigacija

Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
933
Prijatelju sve je jasni kao dan stavio sam mape u Sygic u različite foldere Maps_TT i Maps_NQ i sa selektorom napravim kako si ti objasnio odem na SD karticu/sygic i zakačim TT mape pa selektor ponovno za NQ i sve je to u redu ali neće da diže kad kliknem na mapu koju hoću i tako stalno mobitel je kitkat a probao sam i na lolipop 5.0.1 i ista stvar neće

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
Sygic PC maps DOWNLOADER - TomTom 2015.12 [01.03.2016]

TOMTOM 2015.12
HERE 2015.12
OSM buildings 2015.10

Edit - Od 04.03.2016 - 16:30 dostupan je i WCL folder.
Hvala - braonpas

Prilozi

• Sygic PC maps DOWNLOADER - TomTom 2015.12.exe.zip
    988,2 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Nije puno original i ja sam je kupio ali ne koristim iz razloga jer su kod mene TT mape katastrofa nema cjelih naselja a kamoli ulica i brojeva što je sa NQ mapama skroz drukčije sve ima što treba TT mape su dobre od Europe a za HR katastrofa a primetio sam isto što se ide prema istoku više mapa je Ok.
Sygic TomTom mapa 2015.12
U Beogradu TomTom i dalje "vozi u rikverc"

Citirao sam drugara @mirkolj da ne bi ispalo da samo ja nalazim nedostatke u TomTom mapi. Ali, bez obzira na povremenu "histeriju" nekih članova, obično posle mojih komentara u vezi TomTom vs HERE mapa, moraću da prokomentarišem i novi apdejt ta mape. Samo se pozivam na činjenice. Ni u novom izdanju TomTom mape (2015.12), u Beogradu, nisu otklonjene, po mom mišljenju, nedopustive greške :

1. Pionirska nije dvosmerna. JEDNOSMERNA JE IZ SMERA CENTRA GRADA !
2. Nije zabranjeno skretanje levo iz Bulevara Kralaj Aleksandra u ulicu Kneza Miloša. DOZVOLJENO JE !
3. Nije dozvoljeno skretanje levo iz Kneza Miloša u Nemanjinu, smer od Mostarske petlje. ZABRANJENO JE !

OK. Neka ovo gore i nije bitno. Bitno je, kako neki tvrde, da se pronalazi određena adresa. Ali bitno je, kako i drugar @mirkolj kaže, da se pojave čitavi delovi naselja, da se pojave i novi putevi. Ovo je još jedan dokaz za to. Mapa je promenjena, a Zrenjaninska petlja, kao nastavak puta preko Pupinovog mosta, nije još ucrtana. Nema velikog dela puta !? Kako će Sygic rutirati putanju kada se Pupinovim mostom ide ka Pančevačkom putu. Ako je svejedno ("može preko Borče") zašto je onda i pravljen taj put...

12_vs_09_S.jpg

Ovo je poređenje nt mape (2015.12) i ta mape (2015.12). Komentar je suvišan.

Da li je bilo gde, ažurirana TomTom mapa za Sygic 2015.12, donela bilo koju pozitivnu promenu. U Beogradu je ostalo sve po starom. Čak ni ono što je davno završeno još nije obrađeno. Dakle, da li je TomTom uopšte ozbiljan provajder mapa ? Ograđujem se , pitanje se odnosi samo na TomTom mapu za Srbiju, BiH i Hrvatsku. Zapad me ne zanima. Ja živim na Balkanu.

P.S. Ovako sam se obratio i Sygic kompaniji koja mi je poklonila stalnu licencu. Formalno gledano, automobilska navigacija Sygic koristi samo TomTom mape. Ne krivim Sygic. Samo sam ih pitao koja je svrha da ljudi iz ovog dela Evrope kupuju licenciranu navigaciju. Kao korektni ljudi, složili su se sa mnom. Ali su nemoćni. Ne mogu naredeiti TomTom-u da se unormali.

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
Da ponovim dio iz # 1 -
"НАПОМЕНА: Ако ћете користити мапе tomtom пребаците из Navteq-oвих следеће фајлове: 2dc, lma, nhs, pnm, poi"
Dakle iz mapa HERE 2015.12 kopirajte ove fajlove i to je puno bolji sadrzaj.

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
Sygic 16.0.6
Apk + Basefolder

Hvala - braonpas
Kod:
https://1fichier.com/?9lphety4de

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
226
Sygic PC maps DOWNLOADER - TomTom 2015.12 [01.03.2016]

TOMTOM 2015.12
HERE 2015.12
OSM buildings 2015.10

Edit - Ako nesto trenutno nije dostupno, strpite se dok se sve postavi na server.
Npr. wcl folder.
Hvala - braonpas
Nece da mi skine wcl za TomTom mape, za HERE hoce..
Jel neko imao problem?

Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167
Da ponovim dio iz # 1 -
"НАПОМЕНА: Ако ћете користити мапе tomtom пребаците из Navteq-oвих следеће фајлове: 2dc, lma, nhs, pnm, poi"
Dakle iz mapa HERE 2015.12 kopirajte ove fajlove i to je puno bolji sadrzaj.

OSM Buildings (objekti) iz poruke 1952 se ne vide na mapama. Ali "radi" starija verzija OSM Buildings koju imam.

Fajl 2dc (objekti) i fajl lma (detaljni objekti) bi trebalo da idu u paru (ili TomTom ili Here) jer se može desiti da se, na primer, preko neke katedrale vidi i objekt iz 2dc fajla.

Here fajlovi su bolji kada je Srbija u pitanju, ali generalno treba birati veće 2dc i lma fajlove - jer veći vajl znači i veće/bolje definicije.

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
Srpski jezik - latinica

Preciscen prevod - dodate nove komande
Fajl serbian.zip "otpakovati" i zatim fajl - serbian.lang kopirati u -
Sygic/Res/Skin/langs_anui

Hvala - braonpas

Prilozi

• serbian.zip