@Goku 90
Ponovo sam pogledao, po ko zna koji put, i u "Settings" ja nikako ne mogu da vidim ona podesavanja kao na slici koju sam postavio dva posta iznad. Odakle si ti skinuo 14.7.0 kada to imas?
Pošto ja nisam instalirao 14.7.0, već i dalje koristim 14.6.7, malo sam proučavao komentar koji je postavio
@mirkolj . Sebi sam razjasnio pojavu ikonica u vezi izbora Rute. Možda će koristiti i tebi ili, ako si već razjasnio, nekom drugom članu.
Preporučio bih i za verziju 14.6.7 da se ostave DOPUŠTENI SVI PUTEVI. Tada će, zavisno od izabranog Starta i Destinacije, određena ikonica biti AKTIVNA i sama se "ponuditi". Za ilustraciju, izabrao sam mesto Laznica, kod Žagubice, kao Start a Destinacija mi je "Kafanica" u Košutnjaku. Ukoliko su svi putevi dozvoljeni (slika "(1) Svi putevi dozvoljeni"), postaće aktivne ikonice za Autoput, Naplatu i Neasfaltirane. To je slika "Laznica - Kosutnjak 1". Ukoliko je već, u setovanju, bila zabrana Neasfaltiranih puteva, slika "(2) Izbegavati neasfaltirane", ta ikonica će ostati Neaktivna tj. SIVA. To je slučaj na slici "Laznica - Kosutnjak 1".
Ili, da bi se "Aktivirala" ikonica Trajekti, mora da na izabranom putu postoji mogućnost korišćenja Trajekta. To je Ruta na slici "Zakintos - Kosutnjak". Dakle, ako se kreira ruta po Srbiji, a kod nas nema trajekta, normalno je da se neće ni nuditi izbor ove opcije. To isto važi i za Neasfaltirane. Teško se može postaviti Ruta u Beogradu sa neasfaltiranim putem. To je razlog što sam izabrao, kao Start, mesto Laznicu. Na kraju, slika "TC Usce - Kosutnjak" pokazuje da se može aktivirati samo ikonica za korišćenje Autoputa.
Izvinjavam se na opširnosti. Možda će nekome koristiti ovako detaljna analiza.
Kao što smo ranije konstantovali, slike najbolje ilustruju. Zato ću postaviti odgovarajuće skrinšotove.
Pozdrav.