Zvanična Sygic 17.4.21 u realnoj vožnji
Koristim licenciranu Sygic navigaciju i isključivo TomTom mapu jer se jedino ona i koristi u zvaničnoj verziji.
Nadam se da opis koji sledi (po tačkama) ilustruje šta podrazumevam pod izrazom :
"Rerutiranje je OPTIMALNO RUTIRANJE od tačke gde se odstupa od predviđene rute, a ta tačka sada predstavlja Startnu lokaciju".
Nažalost, Sygic i dalje ne rerutira korektno. Inače, sličnu situaciju sam poslao Sygicu i složili su se sa mnom da je potrebno popraviti rerutiranje :
Rerutiranje i dalje uzrokuje zaista čudne putanje...
(we are working on rerouting, that can actually cause strange routes too)...citat iz mejla koji sam dobio od njih, post #2,985
Kratak opis :
Slika 1 : Posle korektnog rutiranja, navigacija predlaže da iz Jablaničke ulice skrenem desno u Trgovačku (deo Ibarske magistrale).
Slika 2 : Ja produžavam pravo Ulicom Belo vrelo a navigacija rerutira i vodi ka Ulici Crveno barjače. Dužina putanje je 1.3 km.
Slika 3 : Pretpostavljena putanja nakon rerutiranja, mapa sa sajta TomTom
Slika 4 : Ignorišem i skrećem desno u Ulicu Zdravka Jovanovića jer je preko nje preostalo rastojanje iznosi samo oko 500 m
Slika 5 : Dokaz i priznanje da Sygic ne rerutira optimalno, što su i sami u mejlu napisali. Ako bi se tačka, početak Ulice Belo vrelo, gde ponovo odustajem od ponuđene putanje, uzela kao Startna lokacija, tada bi putanja bila kao na ovoj slici, na kojoj je SIMULIRANA .
Dakle, navigacija sa novom startnom lokacijim RUTIRA onako kako sam ja "rerutirao", umesto da vozim 1.3 km dovoljno je samo 500 m. Kolege koje imaju primedbu na moju "teoriju" mislim da nisu u pravu jer i sami programeri Sygica su se složili sa mnom ! Uostalom, ovu "teoriju" nisam ja izmislio.Tako rerutiraju ozbiljne navigacije TomTom i Google Maps...
P.S. a) Nazivi ulica nisu bitni, važna je suština. Prema tome, i kolege koje ne poznaju ovaj deo Beograda mogu shvatiti koja je poenta. A duža, zaobilazna ruta ide nešto širim ulicama ali sa većom gužvom, pa je moj, i izbor stanara ovog kraja, sasvim korektan. b) Vidim da je već objavljena verzija 17.4.22 ali ja još nisam dobio informaciju u vidu mejla...