Šta je novo?

Svima laknulo: Odustalo se od naplate ulaska u centar Beograda

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.581
Svima laknulo: Odustalo se od naplate ulaska u centar Beograda
Beograd -- Sekretarijat za saobraćaj obustavio je tender za studiju plaćanja prolaska vozila gradskim jezgrom, pišu Večernje novosti.
IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI

Foto: Depositphotos/simply
Foto: Depositphotos/simply​
Razlog su, obrazloženo je, nerealizovani infrastrukturni projekti.

Ni nedelju dana nije prošlo otkad je Sekretarijat za saobraćaj raspisao javnu nabavku za izradu studije "Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni", a u utorak ju je već obustavio. Kao razlog navode da se nisu stekli uslovi za realizaciju tendera.

Vest da Grad u bliskoj budućnosti razmatra naplatu ulaska motornih vozila u centar grada iznenadila je žitelje i stručnu javnost. Saobraćajni eksperti bili su protiv toga, tvrdeći da je nerealno naplaćivati ulazak u centar, ako se građanima ne ponudi alternativa, pišu Novosti. A nju Beograd nema. Usledila je obustava tendera vrednog 10 miliona dinara.

„Sekretarijat za saobraćaj je, kao naručilac, utvrdio da prestaje potreba za izradom studije, s obzirom na to da se nisu stekli preduslovi za realizaciju. Odnosno, još nije uspostavljen visokokapacitetni sistem javnog prevoza u Beogradu, kao i da je u toku realizacija saobraćajno-infrastrukturnih projekata. Iz ovih razloga je Sekretarijat za saobraćaj obustavio predmetni postupak javne nabavke“, navodi se u obrazloženju koje prenose Novosti.
 
Top