Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Svim đacima pregledaju torbe

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

[h=1]Svim đacima pregledaju torbe[/h]Novi Sad -- Iz Aktiva direktora srednjih škola u Novom Sadu kažu da će učenicima školske torbe biti pregledane, a na koji način odlučivaće svaka školi posebno.

"To se odnosi i na osnovne i na srednje škole. U našoj, Mašinskoj školi održan je sastanak Saveta roditelja gde je izglasano da torbe mogu da se pregledaju. Mi to nećemo činiti svakog dana, već periodično ili kad se u školi oceni da se nešto među đacima dešava", rekao je predsednik Aktiva direktora srednjih škola u Novom Sadu Slavko Matić za "Dnevnik".


On je rekao da će torbe biti pregledane na časovima i naveo da će i tinejdžerkama i odličnim učenicima biti pregledani rančevi.

Stav svih škola je da roditelj koji ne želi da njegovom detetu tim za bezbednost škole pretresa torbu, to može sprečiti pismenom izjavom koju će predati Savetu roditelja svoje škole.

U osnovnim školama takođe će biti pregledane tašne, posebno u starijim razredima, a predlog takođe treba da prihvati i Savet roditelja.

Podsećamo da je istraživanje pokazalo da je svako drugo dete od pet hiljada anketiranih videlo kod svojih drugova vatreno ili hladno oružje.Izvor:
B92.net
 
Top