Mislim da je vaznije od ovog pitanja u naslovu to sto oni koji gotive jedan muzicki pravac, kao po nekoj naredbi automatski "moraju" mrziti ostatak. Npr. juce smo radili na njemackom o Strausu mladjem i povela se malo prica i o licnom dojmu u muzici, i sad, neko slusa ovo, neko ono, da bi se jedan "pametnjakovic" nasao da kaze kako slusa SVE OSIM ROCK-a. Na pitanje zasto tako, odgovor je bio: "Sta cu slusati one koji se samo drogiraju?" Slusam rock, ali ne kazem da medju rock bendovima nema droge, medjutim, zar neko misli da su npr. turbo-folk pjevaci sveci? :???: Postujem npr. Miroslava Ilica i njemu slicne jer smatram da to nisu pjevaci koji dodju i odu nego su oni na nasoj muzickoj sceni dugo vremena sto dovoljno govori. Takodje se ni ne stidim reci kako volim poslusati pojedine njegove pjesme ili pjesme onih slicnih njemu.

Takodje, taj isti "pametnjakovic" je onako sa gadjenjem spomenuo Gibonni-ja i to svoje gadjenje obrazlozio rijecima: "Sta cu slusati tog ustasu?" Mislim da je svima opste poznato da je Gibonni prije svega umjetnik pa tek onda pripadnik ove ili one nacionalnosti (naravno, nije ni bitno koje je nacionalnosti ako je on iznad svega dobar covjek).
Dakle, zelim reci da ne utice na popularnost ove ili one muzike samo njen kvalitet, slusanost itd, nego i predrasude koje su, nazalost, uvijek toliko negativne da vecina se ni ne odluci upoznati muziku koju "mrzi", a vec ima antipatije prema njoj.