Sve u vezi sa borama na licu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Bore će se uklanjati ekstraktom zelenog čaja

Otkriće nemačkih naučnika moglo bi biti temelj za uspešan program podmlađivanja lica

Zeleni čaj uz sva svoja poznata ljekovita i uljepšavajuća svojstva uskoro će biti i sredstvo za borbu protiv bora. Kombinacija terapije svijetlećim diodama i ekstraktom zelenog čaja mnogo uspješnije uklanja bore na licu nego konvencionalne terapije, tvrde njemački istraživači. Kombinacija svijetlećih dioda (LED) i losiona izrađena od ekstrakta zelenog čaja djeluje deset puta brže nego sličan tretman bora koji se provodi samo svijetlećim diodama, objavio je časopis Crystal Growth and Design.
Istraživači Andrei Sommer i Dan Zhu više od 40 godina primjenjuju fototerapiju za zacjeljivanje rana pacijenata. No izlaganjem snažnoj fototerapiji stvaraju se visoke razine reaktivnih spojeva kisika koji može oštetiti stanice. Pokušavajući ublažiti taj učinak, znanstvenici su kombinirali fototerapiju sa snažnim antioksidansom iz ekstrakta zelenog čaja.
Kad su primijenili taj tretman za smanjivanje bora na licu, primijetili su da djeluje deset puta brže od same fototerapije. Dvojica znanstvenika kažu da bi njihovo otkriće moglo biti temelj za "uspješan program pomlađivanja lica" i pridonijeti novim otkrićima o djelovanju reaktivnih spojeva kisika na starenje stanice.

Metro portal



 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Čokolada pegla bore?

Čokolada pegla bore?

Naučnici su izgleda otkrili još jedno lekovito svojstvo čokolade - ova poslastica nad poslasticama navodno sprečava nastajanje bora koje uzrokuje ultraljubičasto zračenje sunčevih zraka.

6535_cokolada_kf.jpg



Pri tome, istraživači veruju da čokolada u znatnoj meri smanjuje i rizik od dobijanja raka kože, ali se to odnosi samo na tamnu čokoladu. Ona, naime, sadrži visok nivo antioksidansa flavonola, koji se nalazi u plodovima kakaoa.


Za sada je jedini problem što je u istraživanju korišćena čokolada sa izuzetno visokim procentom flavonola, a takve nema u okolnim prodavnicama. Ona “obična“, koju u tim prodavnicama možete da nađete, nema isti učinak...

Vecernji.hr

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kreme protiv bora

Kreme protiv bora

COVER magazin

Kreme protiv bora možete pronaći svuda oko sebe. Sve one obećavaju mlađi i lepši izgled vašeg lica

Za mnoge se tvrdi kako će postići ogroman učinak u samo nekoliko tjedana. Ipak, jedno je sigurno, kreme protiv bora neće izbrisati bore koje je vrijeme ucrtalo na vaše lice, ali postoje mnogi odlični proizvodi koji mogu pomoći da izgledate mladoliko i svježije.

Prvi tip kreme protiv bora su tzv. fileri. Ove kreme se najčešće nude u malim tubama i primjenjuju se samo na određena područja na vašem licu. One popunjavaju bore, a rezultat je glatkija koža. Takve kreme su temelj za kasnije nanošenje kreme protiv bora ili podloge.

Drugi tip krema protiv bora tzv. plameri rade na nešto znanstvenici način. Losioni koji se također nude u vrlo malim tubama doslovno izazivaju manju upalu na području gdje se losion nanosi. Upala će natjerati kožu da se napuni krvlju, čime će i bore postati popunjene, odnosno doslovno će nestati na kratki period. Za mnoge ove preparate proizvođači tvrde kako djeluju od nekoliko sati do nekoliko dana. Izbor skupljih proizvoda ne garantira i bolje rezultate, pa istražujte, a ako je moguće i testirajte proizvode prije kupovine.

Kada birate kremu protiv bora tražite onu koja vama odgovara. Neki fileri mogu cijeli dan održati vašu kožu glatkom, ovisno o načinu na koji nanesete podlogu. Međutim za one koji ne nose šminku plameri će biti učinkovitiji jer ne trebate preko njih nanositi puder. Ipak, plameri često mogu uzrokovati iritacije kože pa budite oprezni, ali uglavnom iritacija prolazi kroz nekoliko trenutaka nakon nanošenja. Iritacija može uzrokovati i crvenilo, ali ono bi trebalo brzo spasti.



 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Objavite rat borama: 5 načina da sačuvate mladolikost

Objavite rat borama: 5 načina da sačuvate mladolikost

U poznim godinama nije na odmet da imate neki kilogram viška ako želite da imate manje bora na licu. Kako objašnjavaju plastični hirurzi, što više sala imate na obrazima, to ćete duže zadržati proporcije lica iz mladalačkih dana. Dakle, treba zaboraviti na rigorozne dijete, ali i na još neke štetne navike koje dodaju godine.

4040_katrin-denev--foto-Khaled-Alhariri_if.jpg

Francuska glumica Katrin Denev je svojevremeno izjavila da žena posle tridesete mora da bira između lica i tela u pokušajima da što duže ostane mlada

Tim stručnjaka sa Univerziteta „Kejs vestern rizerv“ u Klivlendu, u državi Ohajo, proučavao je tokom dve godine oko 200 jednojajčanih blizanaca kako bi se usredsredio samo na uticaj spoljnih faktora na starenje, a ne i na uticaj gena. Ustanovljeno je da žene koje nisu premršave izgledaju nekoliko godina mlađe.

STOP RADIKALNIM DIJETAMA
Naučnici tvrde da žene koje drže radikalne dijete gube i facijalnu masu, pa zato izgledaju ispijeno, iznureno i – starije. Naročito su kobni skokovi u kilaži koji dovode do istezanja ligamenata na licu, pa samim tim do stvaranja dubljih bora oko nosa i usta.

IZBEGAVAJTE SOLARIJUM
Sunčanje u solarijumu ozbiljno ugrožava zdravlje i lepotu kože. Solarijum uništava kolagen i elastin, što dovodi do bržeg starenja, a koža postaje suva, dehidrirana i ispucala.Pored toga, utvrđeno je da deset tretmana u solarijumu u toku jedne godine povećava rizik za nastanak raka kože za čak pet odsto.

ZABORAVITE NA CIGARETE I ALKOHOL
Pušenje je veliki neprijatelj mladolikosti kože jer uništava vitamin C, koji štiti ćelije od razaranja i ima glavnu ulogu u stvaranju kolagena. Starenju takođe doprinosi i konzumiranje alkohola. On uništava telesne rezerve kompleksa B i C vitamina i utiče na stvaranje slobodnih radikala, koji su neprijatelj kože.

KONTROLIŠITE STRES
Žene koje su se lečile od depresije takođe izgledaju starije, i to znatno. Razlog tome je poguban uticaj stresa na kožu, ali i opuštanje facijalnih mišića kao rezultat dugotrajnog korišćenja antidepresiva.
Kao jednog od ključnih faktora u procesu starenja naučnici ističu bračni status. Naime, oni tvrde da razvedene žene izgledaju starije od udatih ili od onih koje se nikada nisu udavale. Ipak, činjenica da se razvodite vam neće sama po sebi utisnuti bore na licu. Ako se razvodite i srećni ste zbog toga, izgledaćete dobro, ali ako ste očajni, izgledaćete starije.

UZIMAJTE ANTIOKSIDANTE
Naučnici smatraju da starenje može da se zaustavi pomoću antioksidanata, vitamina i minerala. Antioksidanti su zaduženi za sprečavanje štetnog dejstva slobodnih radikala, pa zato redovno jedite što više voća i povrća kao što su brokoli, spanać, paradajz, cvekla, paprika, šargarepa, limun, kivi, pomorandža, kajsija i borovnica. Ove namirnice su bogate beta-karotenom, vitaminima E i C, koji utiču na zdravlje kože. Minerali hrom, cink, selen i magnezijum su izvori energije, a enzim glutation i koenzim Q10 imaju očaravajuća svojstva u sprečavanju starenja.

KALENDAR STARENJA
Tridesete - U ovom periodu uočljive su sitne bore na čelu, između obrva, oko očiju i usana, kao i tragovi oštećenja kože usled UV zračenja i izlaganja suncu. Koža prvo počinje da se opušta oko očiju, ali i da gubi elastičnost. Svaka nepravilnost zahteva više vremena za obnavljanje kože na oštećenim mestima.
Četrdesete - Koža postaje svetlija, bore su vidljivije, javljaju se prve staračke pege, epiderm počinje da se istanjuje, a koža isušuje.
Pedesete i šezdesete - Bore se sve dublje urezuju u kožu koja gubi pigmentaciju, javljaju se tamni kolutovi ispod očiju, koža sve manje proizvodi kolagen, dok je pojačana proizvodnja melanina koji uzrokuje stvaranje fleka i staračkih pega.

Blic žena


 
Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
zar je neko DOBIO RAT protiv prirode.
mislim da vodite unapred izgubljene bitke
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pa dobro, u svakom slučaju, ali ne treba se predati bez bitke. :)
Hoću da kažem, kad već ne možeš mnogo da pomogneš sebi, nemoj da odmažeš, što se odnosi na one delove vezane za alkohol, cigarete, solarijum, itd... :)
 
Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
mislim da prvo mesto na tvojoj listi treba da bude =Sunce= . e sad , ono sto stalno zaboravljamo a mislim da ima itekakvog uticaja na "mladolikost" koze jeste gen. neki to imaju urodjeno neki nemaju. znam par osoba koje ne koriste maltene nikakve kreme niti se nesto preterano cuvaju svih ovih faktora gore napomenutih a opet izgledaju mladoliko. i normalno postoji i onaj drugi deo koji se drzi raznoraznih saveta pa opet nista .priroda uzima svoj danak
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
mislim da prvo mesto na tvojoj listi treba da bude =Sunce= . e sad , ono sto stalno zaboravljamo a mislim da ima itekakvog uticaja na "mladolikost" koze jeste gen. neki to imaju urodjeno neki nemaju. znam par osoba koje ne koriste maltene nikakve kreme niti se nesto preterano cuvaju svih ovih faktora gore napomenutih a opet izgledaju mladoliko. i normalno postoji i onaj drugi deo koji se drzi raznoraznih saveta pa opet nista .priroda uzima svoj danak

Na moju veliku sreću, ja spadam u one prve. :)
Ništa posebno ne radim, a svi kažu da izgledam kao da nemam više od 25. :)
A Sunce jeste veliki neprijatelj kože u današnje vreme, ali, ja sam ionako alergična, tako da se u svakom slučaju čuvam, i uvek sam "aristokratski bela". :-D
 
Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
sto znaci, da ti nemozes biti dobrovoljni davalac krvi, zbog boje krvi
 
Natrag
Top