Sve o zdravlju i nezi ruku i noktiju

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Savršen kućni manikir u par koraka

Savršen kućni manikir u par koraka

Sheportal 03.09.2010 08:51



Manikirani nokti odaju dojam osobe koja se brine i za one najsitnije detalje svoga izgleda, no to ne znači da morate redovito posjećivati kozmetičarske salone kako biste dobili ono što želite.

Sve to možete napraviti i sami doma, vlastitim priborom koji možete kupiti u bilo kojoj drogeriji, što je uvijek isplativa investicija.


20f9b47f13bfce9a3fa01831d3d1329f.jpg


Desetljećima se manikura radila na prilično jednostavan način: odreži suvišnu kožicu, isturpijaj nokte i namaži sa lakom, no posljednjih nekoliko godina otkako je kozmetička industrija evolvirala manikura se može izvesti i na drugačiji način. Postoji na desetke proizvoda za njegu ruku i noktiju koji će ovaj postupak učiniti lakšim i dati bolje rezultate.


Kako bi se sami manikirali, morate razumjeti nekoliko osnovnih koraka. Prvo pronađite neko mjesto na koje dopire mnogo svjetla, pored prozora ili ispod lampe kako bi imali pravo osvjetljenje. Zatim slijedite ovih nekoliko koraka koje smo za vas prenijeli s net.hr-a, a koji će rezultirati savršeno manikiranim noktima.

Priprema je ključna

Ruke temeljito operite u toploj vodi koristeći sapun, a nakon toga ih i dobro osušite. Ako ste prethodno imali neki lak na noktima, uklonite ga odstranjivačem laka za nokte koji bi po mogućnosti trebao biti na bazi ulja jer je manje agresivan za nokte i kožicu oko njih.


Nanesite tekućinu za uklanjanje zanoktica i za vrijeme njegovog djelovanja isturpijajte nokte u željeni oblik s tima da na umu imate prirodni oblik nokta. Nakon toga gurnite zanoktice unatrag koristeći drveni ili metalni potiskivač zanoktica čime će se neželjena kožica oko nokta sama odvojiti. Ovo je puno bolja opcija za razliku od rezanja zanoktica koje s vremenom postaju tvrđe i teže se uklanjaju.

e2e622825bd04f14fe4a2ca6a2b15f9f.jpg


U posudu s mlakom vodom dodajte krišku limuna ili grejpa i u sve to umočite ruke i tako ih držite nekoliko minuta. Voće u toploj vodi očistit će donji dio nokta i izbijeliti ih prirodnim putem. Ruke zatim posušite ručnikom i hidratizirajte ih tankim slojem maske za ruke.


Odmor za umorne ruke

Umotajte ruke u rukavice ili ručnik kojeg ste prethodno zagrijali na radijatoru i tako ih umotane ostavite da miruju otprilike pet minuta. Ovo je potrebno kako bi maska koju st prethodno nanijeli dubinski prodre u vašu kožu i temeljito je nahrani. Masku očistite spužvicom ili je jednostavno isperite pod mlazom tople vode. Nikako ne zaboravite poslije svakog pranja ruke i nokte temeljito posušiti ručnikom jer ostaci vode na rukama samo isušuju kožu.

Nokte ispolirajte pomoću polir turpijice tako što ćete njome nježnim i laganim potezima prijeći preko površine nokta, a cilj ovoga samo je ukloniti masnoću sa površine. Ovaj korak preskočite ukoliko imate prirodno suhe nokte koji "cvjetaju", odnosno koji se po površini ljušte. Ruke i nokte izmasirajte hidratantnom kremom za ruke, a ako je koža ruku iznimno suha i gruba upotrijebite nešto masniju kremu. Kružnim pokretima dakle izmasirajte svaki dio ruku, uključujući i nokte kojima će ovakva hidratizacija dobro doći.

1afae3a144a67b47da9d26931bb4039e.jpg


Boja laka neka obeleži vašu osobnost


Prije lakiranja svaki nokat temeljito očistite acetonom jer su poslije nanošenja kreme oni klizavi i ne mogu dobro podnijeti lak za nokte. Poželjno je da prije nanošenja laka nanesete bazu ili podlak koji se brine za to da boja na noktima bude što dugotrajnija.

Nakon što se baza osuši, nokte nalakirajte nekim iz kolekcije lakova koje i inače koristite, s tim da kod lakova jarkih boja, poput crvene, plave ili ljubičaste, obavezno nanesete dva sloja.

Pričekajte nekoliko minuta da se lak osuši, a nakon toga nanesite ulje za zanoktice kojeg dobro utrljajte kako na zanoktice tako i na nokte. Ulje će ih nahraniti i spriječiti oštećivanje, te će kožu oko noktiju učiniti mekom i glatkom.










 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kako da manikir potraje

Kako da manikir potraje

Mondo 02.09.2010 10:40



Postoji način da proredite odlaske na tretmane i uštedite novac, a da vam ruke i dalje budu lepe i negovane

Manikir košta oko 1.000 dinara, a ako volite da vam ruke budu negovane, verovatno odlazite u salon jednom u dve ili tri nedelje. Ipak, postoji način da proredite odlaske na tretmane i uštedite novac, a da vam ruke i dalje budu lepe i negovane.

Nokti ne bi trebalo da budu predugački. Bolje je da nokti budu kratki ili srednje dužine, manje su šanse da se neki "zacepi" ili polomi, a i lak duže traje na kraćim noktima.


Redovno nanosite hidratantnu kremu, ali ne samo uveče pred spavanje, već nekoliko puta u toku dana. Za zanoktice nabavite specijalno ulje ili kremicu za negu ovog područja, jer obične hidratantne kreme nisu dovoljno jake da nahrane osetljivu kožu oko nokta koja je sklona isušivanju pucanju.


Ako je lak u dobrom stanju i nije okrznut, tri ili četiri dana nakon manikira nanesite jedan sloj bezbojnog laka. Na taj način zaštitićete boju, a dodatni sjaj učiniće da izgledate kao da ste upravo izašli iz salona.


Ako je moguće, izbegavajte da nokte koristite kao oruđe. Vaši lepi, manikirani nokti ne služe za otvaranje limenki i skidanje nalepnica sa proizvoda.


Previše topla voda izaziva pucanje laka, pa se boja brže skida. Ako ste sredili nokte, nemojte se tuširati po sat vremena. Ako sudove perete na ruke, koristite zaštitne rukavice.







 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mali saveti - kako u svakom trenutku imati lepe nokte

Mali saveti - kako u svakom trenutku imati lepe nokte

Savremena
14.09.2010 15:47




Danas žena mora biti i majka i dobra domaćica i lepa žena i poslovno uspešna. Gotovo neostvarivo, ali ne i nemoguće.

Listanje noktiju, lomljenje ili spor rast, problemi su koji vas svakodnevno podsećaju na sve mane starenja. Ne možete sebi priuštiti kućnu pomoćnicu, sudomil vam sistematski uništava i ruke i nokte, a i finu garderobu ipak morate da perete na ruke. Kako učiniti nokte lepim i očuvati ih, a opet ne zapostaviti kućne poslove?

Pucanje noktiju

Dermatolozi kažu da je pucanje noktiju, osim u slučaju kada je izazvano nekom tiroidnom zarazom ili anemijom, posledica isušenosti noktiju. Nakon pranja i čišćenja, obavezno nokte namažite, bilo nekom specijalnom kremom za nokte, ili običnom, ili uljem za sunčanje.

Pred spavanje to isto učinite, s tim što ćete jednom-dvaput nedeljno naneti veću količinu kreme ili ulja, a potom na ruke staviti pamučne rukavice ili isto tako pamučne bele otkuvane čarape.

Drugi način da sprečite pucanje, tj. lomljenje noktiju jeste da neko vreme prestanete da mažete lak za nokte. Turpijajte ih samo u jednom smeru.

Obavezno nosite gumene rukavice kada čistite i perete. Njihova cena nije više od 50 dinara, tako da ih svakako možete priuštiti. Biće vam u početku nezgodno, ali kad se naviknete, do čega dolazi za svega dva-tri dana, videćete za isto toliko ostvareni učinak.

Do listanja noktiju i stvaranja zanoktica najčešće dolazi pri fiziološkim promenama u vašem organizmu - hormonski poremećaj, visoka temperatura, stres. Sve to je teško sprečiti. Ipak, pokušajte da ne kidate zanoktice i neka turpija koju koristite za nokte bude nežna.

Spor rast noktiju

Hormoni i metabolizam dve su stvari nad kojima gotovo i nemate kontrolu, a koje određuju brzinu rasta noktiju. Ni vitamini vam u tome ne mogu pomoći. Ipak, postoji malo polje svesnog uticaja: dijete kojima se često unosi manje proteina no što je neophodno dodatno usporavaju ovaj proces. Zato se potrudite da unesete svakodnevnu potrebnu količinu hranljivih sastojaka.



 
Učlanjen(a)
19.09.2010
Poruka
1
divna tema, hvala na savetima!!! evo i jedan skroman od mene - salon Bella Verona na Trgu Nikole Pasica, fantasticna atmosfera, ODLICNE CENE, divna usluga...
poljubac za Crvendac!!!
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kako odabrati pravi lak za nokte

Kako odabrati pravi lak za nokte

She.hr 27.09.2010 14:43



Ljeto je gotovo, tamnije i jednostavnije boje vratile su se u modu, a tako je i s lakovima za nokte. Više se ne nose otkačeni otisci na noktima, ali više nisu ''in'' ni dugački veštačkii nokti. Dakle, i kad je o noktima reč - vredi pravilo ''manje je više''.

Kad birate lak za nokte, kao i u odijevanju postoji klasika i ekstravagancija, sve ovisi o tome što vam se više sviđa i kakav stil preferirate. Klasiku obilježava decentna francuska manikura gdje nema velike razlike u boji korijena i svjetlijeg vrha nokta. Alternativa su transparentni lakovi ili pak savršeno ispolirani i prirodni nokti.

Ove jeseni moderne su
tamnije nijanse lakova - tamnocrveni, u boji borovnice, tamne šljive, kao i tamnog drveta umjesto napadne crne.

Općenito vrijedi da bi lak trebao odgovarati stilu šminkanja, frizuri, zapravo cijelom izgledu, koji ipak najviše ovisi o stilu odijevanja. Minimalistički stil podnosi izraženiji i napadniji lak na noktima, a uz romantični i ženstveniji stil bolje stoje decentniji nokti.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Nijanse su bitne - ljubičasti lakovi za nokte

Nijanse su bitne - ljubičasti lakovi za nokte

Sminkerka 29.09.2010 07:53

185653_a.jpg



Već smo odavno saznali da nam je boja jeseni ljubičasta, i to sa naglaskom na tamnije nijanse koje bi trebale prevladavati.

No, moje je pravilo da se trendova ne treba slijepo držati, već ih prilagoditi sebi. Ove sezone je zaista puno nijansi ljubičaste na izboru, od predivne Chanelove Paradoxal do nježnih, gotovo prozirnih boja. Za svakog ponešto.
Moram priznati da sam sasvim slučajno otkrila da imam poveću kolekciju ljubičastih nijansi, a kako svi mi volimo swatcheve ne bi bio red ne podijeliti ih s vama.
Neki lakovi su i u kombinaciji sa mat nadlakom, jer sam ga u međuvremenu kupila.
Ne znam zašto nemam naviku kupovat s-he lakove (#347) jer su stvarno dobri, barem ja nisam imala problema sa njima. Ovo je predivan lak, boje šljive sa sitnim shimmerom. Boja nije napadna, tako da je odlična za sve prigode.

d7db09f45e062ab216b2ffe8f0c3b4dc.jpg
s-he, #376

Franken
je naziv za kombinaciju lakova iz kućne radinosti. Nastao je kombinacijom 10 lakova (plavog i crvenog kao baznih, njima sam dobila ljubičastu, a onda sam dodavala biserno bijeli, rozi, ciklamasti, zlatni – kojeg na žalost ne vidite, ali se presijava na svjetlu, i nekoliko glitter lakova). Toliko sam se zaljubila u tu boju da je danima nisam skidala.

5e76793b9d405f316af731ebef6bcd0c.jpg
Franken

Essence, Purple diamond (#59),
je lak definitivno za večernje izlaske. Kombinacija je srebrnog i ljubičastog, tek kada ga skidate sa noktiju prvo se skine ljubičasti, pa srebrni sloj. Tako da, ako ćete pažljivo skidati, možete dobiti novu boju laka. Pruple diamond mi je osobno draži u mat verziji, vjerojatno jer sada do izražaja dolazi ljubičasta boja, dok se u prvotnoj verziji jako ističe srebrni sloj.


5df95268f71f733d96420d6bbea53afa.jpg

Purple diamond, #59

bb30a98bbfbaed0376760e3bb51eced7.jpg
Purple diamond sa mat nadlakom

Essence, Dress
to party (#49) – mislim da ovom laku nisu mogli dati bolje ime, doslovno je savršen za večernje izlaske. Čini mi se da je nastao kombinacijom ljubičaste i ciklamaste sa sitnim ljubičastim shimmerima. Mat nadlak ga je dosta potamnio (slika nije potpuno realna, malo je življa boja) tako da mi je draži u uobičajnoj verziji.


0e36abd328bc0f844ddfa903326d6da4.jpg
Dress to party, #42
945343548047d2876c098049d4dba85d.jpg
Dress to party sa mat nadlakom

Essence, Thelma (#01)
je lak iz Twins kolekcije (uz njega ide još predivan glitter nadlak). Ovo mi je bio prvi puta da sam ovaj lak koristila i bila sam ugodno iznenađena bojom. No, pomalo sam bila razočarana njegovom premalom gustoćom. Trebala su mi čak 3 sloja da bude ravnomjerno nanesen i da sve bude prekriveno. Iako ga neki smatraju dosadnom nijansom (nema šljokica!) meni je predivan! Posebno kad se na nju stavi nadlak za sjaj. U mat verziji je malo mrtva, ali za pojedine svečane prilike je odlična kombinacija.


87c9b46de607da6fd4460e7ffea831bb.jpg
Thelma, #01
e4e94ce35b17dd03dab8e07495b38581.jpg
Thelma sa mat nadlakom

Essence, Show your feet, Catwalk pink (#11).
Iako je ljeto već pri kraju, ovaj lak mi je jednako drag u jesen kao i ljeti! Taj plavi shimmer u njemu daje posebnu draž, a stavljanje mat nadlaka je bila velika pogreška. Jednostavno je previše divan u svojem prvotnom izdanju da bi ga se išlo mijenjati.


feac7121e6cdcf28eaf2ce9422577ed0.jpg
Catwalk pink,#11
af6574e09e617eb7179612ca13707705.jpg
Catwalk pink sa mat nadlakom

Essence, Break through (#26) lak je za doslovno 2 nijanse tamniji u živo nego na slici! Nikako nisam mogla uhvatiti pravu boju. Ljepa, prije svega ugodna boja koju možete nositi na noktima u bilo koje doba dana. I za sve prilike. Definitvno nijansa koju se isplati imati u svojoj kolekciji. Uz to je odlična i u varijanti sa mat nadlakom.

2dfcdf2888dad1295bddd39f93fc08b6.jpg
Break through,#26
e1cbdfc0181d46ab12ec99680cbd2fa2.jpg
Break through sa mat nadlakom

Essence, Go wild (#20) je još jedan lak koji je tek sada stigao na red da ga stavim na svoje nokte. Doslovno sam ostala “paf” koliko je boja dobra i morala sam odmah pošpotati samu sebe što ga nisam prije stavila. Boja je na slici identična onoj u stvarnosti (jeeeee!!) i predivan mi je u obje verzije!

3d54bbbd47d5b2487be532d7fb1237f7.jpg
Go wild, #20
2c4a756520111c39bb14eefead28988f.jpg
Go wild sa mat nadlakom

No7, Milani.
No7 je Britanska make up marka koja proizvodi prirodnu kozmetiku. Uskoro ću vam pisati o njoj detaljnije. Lak je odlične kvalitete, jako je postojan i brzo se suši. A ako uzmemo u obzir činjenicu da ga imam od 12. mjeseca prošle godine i da je kao nov, mislim da zaslužuje svake pohvale! Baš kao i Purple diamond, u sebi ima srebrne boje, no ona kod Milani laka manje dolazi do izražaja. A sa mat nadlakom me posebno oduševio!


c596c3c4ff0ec7ba839a59ddba31be40.jpg
Milani
6fa2701c3480fb020434a3e54d1ec699.jpg
Milani sa mat nadlakom

Essence, Plum perfect (#28).
Napomena! Iako ovaj lak na slici ne izgleda kao da u sebi ima ljubčaste nijanse, on to ima, no unatoč silnim pokušajima ovo su slike na kojima sam najbolje mogla uhvatiti boju. Točnije, lak je kombinacija ljubičaste i boje ciklame. Pravo osvježenje za jesen! Meni je predivan u obje kombinacije!


514b593eaaab6e08d13dff5829cfad6d.jpg
Plum perfect, #28
926a3928aa01510922173bd1f3e6e719.jpg
Plum perfect sa mat nadlakom

Essence, The one and only (#58)
je nijansa za sve koji žele biti u trendu, a ne vole tamne lakove. Posebno mi se sviđa što ima staklenasti sjaj. Paše za sve prilike i svako doba dana.


6e6dc86fab45468f68b64469411381c5.jpg
The one and only, # 58

Essence, No more drama (#27)
je jedan od mojih omiljenih lakova. Boja mi je predivna, nježna, ugodna oku. Doduše, u mat varijanti pomalo izgleda kao kreda, no za promjenu će biti odlična.


03e2921214518f90f400b83b624037fb.jpg
No more drama, #27
b776935b5f94fc1890b14acb45d11443.jpg
No more drama sa mat nadlakom

Basic Beauty (#26). Prije nekoliko mjeseci sam pisala o novoj make up trgovini u Zagrebu, Basic Beauty. Ljetos sam htjela lak u boji lavande i nakon dugo traženja naišla sam na ovaj. Lak se lijepo razmazuje, dovoljna su 2 sloja, a boja je kombinacija sive i ljubičaste, baš kao osušena lavanda.

e2f19082eec683a53fe5fa105f9658bb.jpg
#26
641dc1d6b500954d35de910c0591bc2b.jpg
#26 sa mat nadlakom

New age. Ljetos sam u Nami pokupovala nekoliko ovih malih lakića, a među njima i ovaj. Iako u bočici izgleda ljubičasto, u starnosti je to prozirni lak sa sitnim ljubičastim shimmerom. Super boja za sve koje ne vole lakove u boji, a dojadili su im obični prozirni. Ostala sam ugodno iznenađena koliko je dobar u mat verziji.

3cbca73a7eba97884ad0394cae91de00.jpg
New age
bd0c6d514ba806f807e8f9f9a1f25b9b.jpg
New age sa mat nadlakom

Kolika je vaša kolekcija ljubčastih lakova? Volite li ih? Preporučate li nam koji od njih?



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Manikir: Četiri jesenja trenda

Manikir: Četiri jesenja trenda

Sheportal 26.10.2010 13:45



Želite neku promenu, ali odmah? Probajte s lakom za nokte. Taj divni izum, koji nikad nije trajan, omogućava vam brzu i jednostvanu svakodnevnu trasformaciju. Pripremili smo vam prikaz četiri jesenja trenda što se tiče izgleda noktiju. Pa krenimo.

Half moon manikir

Polumjesec manikir, prikazana na nedavno održanim modnim revijama svjetskih metropola za proljeće 2011. oduševila je mnoge modne stručnjake. Hladnije nijanse boja osvojit će i one najtradicionalnije.

0695269ef623ccd732dbd58c6c850458.jpg


Ombre manikir


Ukoliko želite zablistati na nekom važnom događaju, odaberite ovaj način manikira. Dovoljno je samo odabrati najdražu nijansu laka, dodati mu par kapi crnog i bijelog laka, da bi stvorili savršenu gradijaciju boja, tj, od najsvjetlije pa do najtamnije boje.

548614cb8dc0020fc5c309ab4e3092ac.jpg


Manikir s mat bojama

Dosadili su vam sjajni lakovi? Ove jeseni odlučite se za lakove s mat završetkom. Dajte si truda, poigrajte se i pokušajte kombinirati na jednom noktu sjajni i mat lak. Rezultat će vas oduševiti.


010ad4e09596981e4cbd2d620c770cd6.jpg


Minx manikir

Ovaj način uređivanja noktiju, popularizirala je slavna pjevačica Beyonce, poznata po svojim ekstravagantnim noktima. Postupak je vrlo jednostavan, kombiniraju se različite nijanse lakova i naljepnice za nokte, koje se prije apliciranja na nokat moraju zagrijati. Kao i nijansi boja, moguće je pronaći i bezbroj različitih uzoraka naljepnica za nokte, pa pustite mašti na volju.

c3e4622d0fbc2d126dc7e3101e648ca4.jpg




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Najljepši jesenski lakovi za nokte

Najljepši jesenski lakovi za nokte

Imate li khaki lak?

untitled.png



Kako smo debelo zagazili u jesen tako je potrebno sve one divne narančaste i ružičaste nijanse poslati na odmor i oboružati se jesenskim tonovima. Ukoliko niste sigurni koji lak odabrati sjetite se kako oni ove sezone prate trendove u modi, pa tako veliki revival doživljava lak boje karamele.

Zaboravite klasični nude lak, ali i greige. Neka vaš omiljeni smeđi lak podsjeća na ukusne bombone ili, ukoliko ste odvažniji, neka bude boje senfa. Ove sezone dominiraju „odrasle" nijanse i koju god odabrali neka bude krem, bez suvišnih šljokica i glittera.
Ljubiteljice zelene boje mogu se odlučiti za iste takve nijanse. Maslinasti lak je zapravo prilično hrabar odabir koji ne može nositi svatko, ali dobra zamjena su i sivi lakovi koji se lakše kombiniraju.
Svake jeseni se vraćaju standardno omiljeni lakovi u bojama šumskog voća, crvenoj i ljubičastoj. Pošto je riječ o klasičnom odabiru investirajte nešto više u takav lak pošto su jeftinije nijanse sklone ostavljanju žutih mrlja na prstima, a i teže se skidaju.

B..K.

foto: Polyvore
Izvor: Fashion.hr



 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Lakovi za nokte: Trendi boje za zimu

Lakovi za nokte: Trendi boje za zimu

Blic žena


Dame su uvek zainteresovane za otkrivaju nove načine naglašavanja svoje lepote, a među njima je i odabir boje laka za nokte, koji će učiniti da ruke izledaju lepo i moderno. Pogledajte koje boje su ove zime u trendu, istražite razne nijanse, da bi vaši nokti bili zavodljivi i moderni.


12143_lak%20montaza_if.jpg


NOVA “GREIGE” BOJA


Jedan od videćih trendova ove sezone je “greige” boja noktiju - siva (grey) koja se preliva u bež (beige), koju je Chanel napravio popularnom. To mogu da bude sve nijanse sive, braon i bež u kombinaciji, i odgovaraju svakom obliku i dužini nokta.

METALIK BOJE
Ako ste od onih kojima je dosadila klasika crvenih noktiju, ili romantičan izgled frenč manikira, onda će vas obradovati vest da su metalik boje lakova pravi hit ove sezone. Povratak 80-ih je apsolutni hit kad su boje laka za nokte u pitanju. Ako oklevate, zaberite neku od svetlijih nijansi.

Najskuplji lak za nokte
Ako ste u mogućnosti, vaši nokti mogu imati glatki sjaj dijamanta sa delikatnim zlatnim listićima, koji se nalazi u bočici koja je ukrašena sa 1.118 malih dijamanata. Za takvo zadovoljstvo treba da izdvojite “samo” 130.000 dolara.

BESMRTNA CRVENA

Različite nijanse crvene su uvek bile nezameljive ako želite da naglasite vaš šarm. Sve nijanse, počet od najtamnijih do pastelnih, potpuno su kompatibilne sa svakim stilom vašeg oblačenja.



 
Natrag
Top