Sve češći napadi pasa u Sarajevu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Sve češći napadi pasa u Sarajevu







Sarajevo -- Čopori gladnih i agresivnih pasa na sarajevskim ulicama u prve tri sedmice januara napali su i ugrizli 45 osoba.Prema podacima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, lane je zabeleženo najviše napada, čak 745, u 2011. godini je evidentirano 577 napada pasa lutalica, dok je pomoć lekara u 2010. godini zatražilo 413 osoba.


images



Ovi podaci treba da budu signal i upozorenje svim nadležnim da što pre preduzmu mere za rešavanje ovog gorućeg problema, piše danas sarajevski "Dnevni avaz".

"U odnosu na 2011. godinu, lani je bilo 29,11 posto više napada. To su alarmantni podaci i ako se odmah ništa ne preduzme, ne smem ni da pomislim šta nas sve čeka do kraja 2013. godine, jer na gradskim ulicama dnevno budu napadnute i do četiri osobe", upozorila je direktorka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sena Softić Taljanović.

Ogorčeni građani Sarajeva s pravom se pitaju "do kada će Vlada KS nemo posmatrati i zatvarati oči pred ovim problemom i kada će biti ispitana opravdanost otvaranja azila u Prači, koji do sada nije dao nikakve konkretne rezultate", piše ovaj list.



Izvor:
B92.net
 
Učlanjen(a)
04.12.2013
Poruka
6
Ma SRAMOTA stvarno, ja sam iz Bosne i poštujem svoju zemlju ali ovo sa psima lutalicama je stvarno prevazišlo svaku granicu...po tom pitanju hitno nešto mora da se uradi!
 
Natrag
Top