Svađanje s partnerom vam može produžiti život!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Svađanje s partnerom vam može produžiti život!

Ne potiskujte gnjev i svoje negativne emocije! Izražavanje emocija, slažu se stručnjaci, može produžiti vaš život!

Koliko ste se samo puta posvađali sa vašim partnerom? Konstantno svađanje definitivno nema pozitivan utjecaj na vaš seksualni i emotivni život, no poneka svađa tu i tamo zaista može dobro začiniti vaš odnos, te biti savršena stimulacija za štošta.
Čak štoviše, stručnjaci Univrziteta u Michiganu, prenosti intimatemedicine, tvrde da svađanje s partnerom, ni manje, ni više, nego produžava vaš život!
Stručnjaci su došli do saznanja da osobe koje potiskuju vlastite negativne emocije – gnjev, tugu i bijes umiru ranije od onih koji su naučili da ih otvoreno pokazuju.
U istraživanju je učestvovalo 200 parova, a sama je studija trajala 17 godina. Parovi su bili otprilike istih godina i generalno dobrog zdravstvenog stanja, te bili podijeljeni u četiri kategorije.
Prva kategorija je bila sačinjena od parova koji su bez problema ispoljavali svoje negativne osjećaje – bijes, ljutnju, tugu, strahove, dok su druga i treća kategorija uključile one gdje jedan od partnera nije imao problem sa pokazivanjem svojih emocija, dok je onaj drugi trpio i potiskivao vlastite emocije. U četvrtu su grupu ušli oni gdje su oba patrnera potiskivala svoje negativne emocije.
Ernest Harburg, profesor i vođa istraživanja je izjavio:
- U slučaju kad oba partnera potiskuju svoje negativne emocije, imaju dva puta veći ritzik od ranije smrti nego oni koji otvoreno pokazuju svoje emocije!
Od svih testiranih parova, bila su 26 para gdje su oba partnera potiskivala vlastite emocije, a iz te je grupe 13 ljudi umrlo u periodu od 17 godina. Od preostalih 166 parova, desila se 41 smrt.
Stručnjaci stalno upozoravaju na štetnost potiskivanja negativnih emocija. No, prije nego što puknete i istresete se na svog partnera, obratite pažnju na to da sve to mora biti rečeno i učinjeno na LIJEP način. Dakle, nema bacanja pepeljara i vazni u partnerovu glavu.
Zar baš morate vrištati?
Postoje i bolji načini da se riješe problemi u raju.

L.Č.

Izvor: Ljepota.ba

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Jao Re pa na to sam i mislila! Nisi valjda mislio da ćemo se rukovati? Ko u onoj dečijoj - mir, mir, mir niko nije kriv, ava, ava, ava sudija je krava...
Stvarno Re!:D
Ne znam, možda se i okrenuti na svoju stranu kreveta, i zaspati blaženim snom, sa osećajem pobede na usnama... :)

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Ne znam, možda se i okrenuti na svoju stranu kreveta, i zaspati blaženim snom, sa osećajem pobede na usnama... :)
Ja zaspim posle sa blaženim osmehom zadovolj(e)ne žene...I nema spavanja, dok se pomirenje ne utvrdi sa više poza htedoh reći strana! Ju, sram ga bilo ko pomislio...:D

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Hmmm... Odmah mi je jedan drugar pao na um - ako svadja sa partnerom može da produži život,on će živeti 300 godina! :dance2::dance2::dance2:

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Ako izmakne kontroli.......možda svađu nastavite na nekom " Boljem Mestu "...

Natrag