Svađamo se 91 sat godišnje

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.033
Svađamo se 91 sat godišnje

Radio 021

Porodice se u proseku svađaju 15 minuta svaki dan, a žene su te koje uglavnom započinju većinu svađa i to zbog kućnih poslova ili zbog toga što ih partner uzima zdravo za gotovo, pokazuje najnovije istraživanje.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 3.000 porodica pokazalo je da se najviše svađa odvija oko sitnih kućnih poslova, dece koja se ponašaju kao da su u hotelu i supružnika koji jedan drugog uzimaju zdravo za gotovo. Nadalje, pokazalo se da su ćerke te koje će za vreme svađe zalupiti vratima, a očevi preferiraju da sednu u automobil i krenu u dugu vožnju kako bi se ohladili.
Televizor je čest povod za svađu jer majke uglavnom vole da gledaju sapunice, očevi sport ili dokumentarce, a deca filmove ili reality show.
Te svakodnevne male svađe i rasprave zajedničke su kod svih porodica i škode normalnoj atmosferi. Kada se roditelji svađaju pred decom to direktno utiče na njih. Daje im osećaj nesigurnosti i vrlo verovatno će negativno uticati na njihov život, a posledice mogu biti i da će odlučiti da ne stupe u brak.

Da li se i Vi svakodnevno svađate sa ukućanima?

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Ja se vise ne svadjam........svako od ukucana ima po dva " Zuta Kartona "...

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
ja se ne svadjam...kad se iznerviram izadjem prosetam i onda kad se vratim sjednemo i popricamo "k'o veliki"smile3
ne volim da se svadjam sa ukucanima grize me savjest poslije...
dok sve to sto uskratim svadja ukucanima pruzim vjereniku:D:D:Dsorry

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
968
ne prodje dan da se ne pokacim sa nekim jako brzo planem ali brzo me i prodje ...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ne, mogu reći da živimo u skladnoj harmoniji... Nemam više 16 godina da na svako "ne" ili osećaj povređenosti isterujem pravdu sa najmilijima...

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Ne volim da se svadjam..... svako kaze sta ima i onda nadjemo neki kompromis...

Natrag